SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi park eden araçlara ceza keserek çözümü buldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Altınok Başkana hem teşekkür hem sitem var…

Geçtiğimiz günlerde, Kartal Belediye binasının etrafındaki sokaklara gelişi güzel park edilen araçlarlardan dolayı yaşanan trafik sorununu gündeme getirmiştik.

Yazımızdan sonra duyarlı davranarak harekete geçen belediye başkanını tebrik ederken, uyguladığı otopark cezası yöntemininde halkın canını yaktığını ve bu işe köklü bir çözüm bulmasını hatırlatmak isteriz..

İlgili yazımızda, Kartal Belediyesi, önce kendi kapının önünü temizle! http://www.kartalgazetesi.com/35106-kartal-belediyesi-once-kendi-kapinin-onunu-temizle

kartalda-arac-parki

Kartal merkezde özellikle belediye hizmet binası civarında yaşanan trafik sorununa Kartal Belediyesinin çözüm bulması adına bir çağrıda bulunduk. Evet, Belediye Başkanı duyarlı davranarak bir çözüm buldu fakat bu çözümde hem geçici hemde oldukça can yakıcı oldu. Ne yaptı Belediye Başkanı bu konuda; hemen bir sonraki gün trafiği düzenlemekle görevli zabıta ekiplerine ceza makbuzlarını verdirerek, ne kadar park etmiş araç varsa hem ceza kestirdi, hemde çekicilerle araçları çektirdiler.

Düşünsenize aracını park etmiş bir vatandaşa kesilen 90.00 – TL otopark cezasının yanısıra eğer aracı birde çekici tarafından çekilmiş ise o günün faturası 250.00 – Tl olarak cebine yansıyor adamın. Yani vatandaş aracına park yeri bulamıyor mağdur, park yeri bulduğunu sanıyor ceza yazılıyor mağdur, aracı çekiliyor mağdur. Sonuçta vatandaş mağdur.

Belediye yönetimi ne yapıyor, park sorununa çözüm bulamıyor, kızıyor basıyor cezayı yine vatandaş mağdur.

oto parkkta

Kısacası; – Alavere dalavere bizim köylü nöbete!

Yani gülermisin ağlarmısın bu duruma.

Vatandaş belediyeye işi olduğu için geliyor, belediye etrafında dönüp duruyor lakin aracını park edecek bir otopark yokki park etsinde işine baksın. Bulduğu sokak arasında her hangi bir yere park ediyor.

Kartal merkezde çok ihtiyaç duyulan katlı otopark binasını belediye hizmet binasına çevirdiniz. Halka hizmet veren bu kurumun yakınında otopark sorununa da bir an önce çare bulmanız gerekliydi.

Biz hatırlatıyoruz diye kızdığınızdan dolayı vatandaşa ceza kesmeniz inanın zulüm gibi bir uygulama. Kızılacak bir durum varsa belediyenin bugüne kadar bu işe çözüm bulamamış ilgili birimin sorumlularıdır, onlara kızınız. Otopark yapamıyorsanız bile seyyar değilde sabit dubalarla çözüm sağlanabilir, vatandaşta park etmez devam eder başka yer bulmaya çalışır.

Fakat şu iki üç gündür Kartal Belediyesi çevresinde otopark cezası kesilen vatandaşların durumu gerçekten üzüntü verici, vicdanı olan kendini o insanların yerine koysun.

Bu araç çekme işine usulden karşıyım zaten. Yani işin var aracına binmek için gidiyorsun ki araç yerinde yok. Varsayalım ki yanlış yere park etmiş olsun. O an bütün planların altüst oluyor, canın yanıyor, moralin bozuk, işinden oluyorsun.

Keşke halka hizmet eden yöneticilik anlayışı şöyle olsa; Aracını yanlış yere park eden vatandaşın aracını çekiciyle çekenler, vatandaştan verdiği rahatsızlıktan dolayı özür dileyerek “ – Sizin aracınızı park ettiğiniz yer, otopark için uygun olmadığından dolayı falan otoparka çekilmiştir, tarafımızca size tahsis edilen aracımızla sizi otoparka gönderebiliriz. İşlemlerinizin ardından her hangi bir ceza ödemeden aracınızı teslim alabilirsiniz.” diyerek alaka gösterecek anlayış halkımıza çokmu uzak acaba? Ne dersiniz!

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]