SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi, önce kendi kapının önünü temizle!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi başka şehirlere veya ülkelere yatırım yapmaktan vazgeçerek önce kapısının önünü temizlemeli.

Şimdi düşünüyorum da, kalkmış Nevşehir’e otel yapıyor, yetmiyor Kıbrıs gibi bir devlete heykel yapıyor. Balkanlar’a, kardeş şehirlere yatırım yapıyor ama kendi belediye binasının etrafında cadde ve sokaklarda yaşanan sorunlara çözüm üretemiyor.

Geçen yılı hatırlayalım, Kartal Belediye yönetimi 2013 yılı Aralık ayında belediye binasını tamamlayamadan taşınmaya başlandı. Ekipler gece gündüz çalışıp asfalt çalışması yaptılar ve akabinde belediye hizmetlerine yeni binada başlandı. Eksikleriyle beraber faaliyet yeni binada başlamış oldu. Sokaklar renkli asfalt yapıldı güya sıfır kaldırım modeli uygulanacaktı.

kartal-belediyesi-sokak-sorunu

Belediye yönetimi dediki; hele bir taşınalım diğer işleri sonra yaparız. Yeni yapılan sıfır kaldırım modeli ile özellikle sokaklarda kaldırım olmadığı için araçlar için gelişi güzelpark edilmeye başlandı. Bu işe geçici çözüm olarak yol kenarlarına dubalar konularak dubaların başına da zabıtlar yerleştirildi.

Ogün bugündür geçici çözüm olarak uygulanan bu model, bugün 21 Aralık 2014 olmuş hala dubalar arasına her sabah şerit çekiliyor, başlarında da zabıtalar bekliyor.

Zabıtalar niye bekliyor, gelen araçlar dubaları kaldırıp park etmesin diye. Düşünebiliyormusunuz belediye etrafında dubaların başında akşama kadar bekleyen zabıtalar mevcut, görevleri nedir?

Araçlar park etmesin diye.

Ya köklü bir çözüm düşünsenize bu işe. Araç sahipleride araçlarını nereye park edecekleri konusunda sokak aralarında garip garip dönüp duruyorlar. Buldukları her boşluğa araç park ediyorlar, iş yerlerinin önüne, site girişlerine her yere araç park edilmektedir.

Kartal Belediye binasının etrafı, sokak araları tam bir keşmekeş içinde, belediyede işi olan vatandaşlar araçlarını nereye park edecekleri konusunda muzdarip durumdalar.

Şimdi şöyle düşünelim, Kartal Belediyesi kapısının önündeki sorunu çözmeden başka yerlere hizmet götürmesinin nasıl bir açıklaması olabilir ki?

Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu bu durumdan bugünlerde dert yanıyor. Ne şiş yansın ne kebap mantığıyla Kartal Belediyesini bu konuda göreve davet ederken, İBB’ye de gönderme yapıyor.

Ünal Muhtar mahallede yaşanan bu sorundan bahsederken, esnafların kendisini bu konuda çok sıkıştırdığını dile getiriyor. Yani muhtar, işyerinin önüne park edilen araçlardan dolayı mağduriyet yaşayan esnafların sıkıntısını belediye yetkililerine ilettiğini fakat yetkililerden çözüm yerine “ Çevre düzenlemesi henüz tamamlanamadı” cevabını alıyor. Bir senedir çevre düzenlemesi için bir çalışma yapılamamış mış.

Şimdi bende Ünal Muhtara bir öneride bulunuyorum, Yukarı Mahalle esnaflarını ve semt sakinlerini belediyenin önünde toplayarak Belediye yetkililerinin bu konuya bir an önce çözüm bulunması istenmelidir.

Haydi Muhtar en kısa zaman içinde yukarı mahalle sakinlerini belediyenin önüne davet et bak bakalım nasıl bir sonuç alacaksınız.

Evet Kartal Belediye yönetimine bende bu konuda acil bir çözüm bulmaları konusunda çağrıda bulunuyorum.

Kartal halkının sesine kulak veriniz, belediyenin etrafında yaşanan sorunları ivedilikle çözüme kavuşturun. Kartal halkına faydası olduğuna hala inanmadığım yaptığınız alakasız yatırımlardan ziyade Kartal halkının canını yakan sorunlara kafa yorunuz lütfen. Önce kendi kapınızın önünü temizleyiniz. Kartal Belediyesinin etrafını bu garabet görüntüden kurtarınız.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]