İlçemizde siyasetin tansiyonu ülkenin gündemine oranla düşük seyrediyor.
Bunda, ilçede görev yapan siyasilerin duruşlarının etkisinin de fazla olduğu inkar edilemez. Şöyle bir tur atalım kişilikleri irdelemek üzerine...
Sizler için profillere fazla girişmeden kısa kısa bir siyasi tavır ve kişiliklerini irdeledik. Bir karne ile de not verdik.
Beğenen de olacak beğenmeyen de, ama diyoruz ki biz bunu bilir bunu söyleriz. Kişinin tepkisine göre duruş belirlemeyiz...
İşte Kartal siyasetinin baş aktörlerinin yılın ilk çeyreğindeki karneleri
Arif DAĞLAR - KARTAL BELEDİYE BAŞKANI (6)
Kartal siyasetinin tartışmasız en aktif aktörü. Belediye Başkanlığı pozisyonunu mümkün olduğunca etkin kullanan Dağlar, sık sık medyada boy göstererek ilçedeki gücünü arttırma çabasında. Ancak siyasi etkinliği halk nezdinde pek rağbet görmüyor. Kartalite deyimini sürekli gündemde tutan Arif Dağlar, bu deyimi konuşmalarında da sıkça telaffuz ediyor. Bu sebeple konuşmalarının giderek monotonlaşması da siyasi hatipliğine ağır bir darbe indiriyor.
Ancak sıkı teşkilatçı yapısı ile bilinen Başkan Dağlar, mahallelerde görevlendirdiği kişiler aracılığı ile Kartal'ın özellikle yoksul kesiminin önemli desteğini elinde tutuyor. En büyük sıkıntısı geçmiş Belediye Başkanı Mehmet sekmen adının ilçede hala anılması. Sekmen'in halka inebilen mütevazı yapısından farklı, daha elit ve üst düzey siyasi tavır Dağlar'a yarar değil, zarar veriyor.
Hal böyle olunca Kartal gündemde Türkiye'nin gerisinde kalıyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
KARNESİ
Samimiyet (6), Etkinlikler (9), Hizmet üretme (7), Halka yakınlık (5), Yeni söylemler (3) Toplam puan: 30
Not Ortalaması: 6. Yazarın kanaat notu: 0
Hasan ALTUNTAŞ - AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI (7)
Siyasi deneyimi tartışılmayan Altuntaş, Kartal AK Parti Teşkilatının da kurucusu. Bu sebeple partinin ilçedeki politikalarında etkisi tabii ki büyük. Hasan Altuntaş, iş hayatının dışındaki hemen tüm zamanını partiye adamış durumda. Ancak, gündeme ilişkin açıklamalar konusunda pek aktif olmayan Altuntaş, ilçede belediye başkanının siyasi etkinliğinin önüne pek geçmiyor. Daha çok parti içi çalışmalarda öne çıkmayı tercih ediyor.
Ancak sakin ve mütevazı kişiliği ile Mehmet Sekmen sonrasında Kartal'da AK Parti'nin ihtiyaç duyduğu halka yakın lider tipi boşluğunu da dolduruyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
KARNESİ
Samimiyet (8), Etkinlikler (7), Hizmet üretme (7), Halka yakınlık (8), Yeni söylemler (5) Toplam puan: 35
Not Ortalaması: 7 Yazarın kanaat notu: 0
Yüksel ÇİFTÇİ - CHP KARTAL İLÇE BAŞKANI (3)
Yüksel ÇİFTÇİ, kongrelerde çizdiği dirayetli, halkçı ve örgütçü lider imajını kısa süre içinde terk etmiş görünüyor. Kartal'ın ve CHP'nin en genç ilçe başkanı olan Çiftçi, tecrübe eksikliğini hemen her alanda belli ediyor. Dar bir kadro ile Kartal gibi aktif sol oy potansiyeli yüksek bir ilçede politika yapma hevesinde olan Çiftçi'yi Genel Merkez'in "talimatlı eylemleri" dışında Kartal adına bir fikir ya da proje ile görmek henüz mümkün olmadı.
Biraz da şansın yardımı ile (TEKEL gibi bir kuruluşun Kartal'da olması) eline geçen aktif siyaset şansını yine çevresindeki dar ve "bizden olmayanı istemezükçü" yönetim kadrosu sebebi ile kaçırdı. TEKEL eyleminde en fazla ilgiyi ve desteği MHP ve DP'den gördüğünü saklamayan işçiler sebebi ile de aslında yara aldı.
Yüksel Çiftçi, zaman içerisinde hatalarını anlayıp dönmek isteyecektir muhakka ama ne yazık ki siyasetin fazla olmayan kredi limitini nerede ise tüketmiş bir görüntü çiziyor.
KARNESİ
---------------------------------------------------------------------------------------------
Samimiyet (4), Etkinlikler (3), Hizmet üretme (1), Halka yakınlık (3), Yeni söylemler (1) Toplam puan: 12
Not Ortalaması: 2 Yazarın kanaat notu: +1
Şenol YONDEMİR - MHP KARTAL İLÇE BAŞKANI (9)
Ülkücü hareketin içinde çocukluğunu geçiren, üniversite yıllarında olaylara bulaşmadan sadece fikri anlamda politika yapan, her zaman sırasını sabırla bekleyen ve günü geldiğinde oturduğu ilçe başkanlığı koltuğunu gerçekten dolduran bir isim Şenol YONDEMİR.
Kartal'ın yerleşik nüfusunun hassasiyetlerini iyi bilen, Alevi-Sünni ayırmadan herkesle çok ciddi ilişkiler kurabilen Yondemir, özellikle 2008 yılında Kartal'ın siyasi nabzını tutabilen, söyledikleri ve faaliyetleri ile gündem oluşturan bir siyasetçi profili çiziyor. Gerek ailesi, gerek işindeki başarısı sebebi ile politikada ender görülen bir enerji ile çalışan Şenol Yondemir, MHP Kartal İlçe Teşkilatı'na da farklı bir yönetim anlayışı getirmesi ile dikkat çekiyor.
Özellikle TEKEL eylemlerinde partisini her konuda en ön safta temsil eden tecrübeli politikacı, Kartal için yapılması gereken her hizmeti mahalleleri bizzat gezerek tespit ediyor ve projelendiriyor. Partisinin Ankara'daki tutumuna eşgüdümlü bir tavır sergiliyor. Bu enerjisi ile listenin en iyi puanını da o alıyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
KARNESİ
Samimiyet (9), Etkinlikler (9), Hizmet üretme (9), Halka yakınlık (10), Yeni söylemler (8) Toplam puan: 45
Not Ortalaması: 9 Yazarın kanaat notu: 0
MUTLU ERKAYA - DEMOKRAT PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI (8)
Kartal'ı iyi bilen ve geçmişte 2 kez Belediye Başkanlığına aday olmuş tanıdık bir sima Erkaya.
Demokrat Parti ilçe başkanlığı parti için gerçekten önemli bir avantaj. Geçmişte ürettiği projelerini yeni dönemde daha da geliştirerek kamuoyunun önüne çıkarmak arzusu ile harekete geçen Mutlu Erkaya, Demokrat Parti yönetimini de bu idealler doğrultusunda oluşturdu.
Henüz çok yeni olan siyasete giriş süreci sebebi ile bu değerlendirmede Hizmetler ve Etkinlikler hususlarını değerlendirme dışında tuttuğumuz Erkaya'nın gelecek aylardaki karnesinin de düşük olmayacağı şimdiden görülüyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
KARNESİ
Samimiyet (9), Etkinlikler (-), Hizmetler (-), Halka yakınlık (8), Yeni söylemler (7) Toplam puan: 24
Not Ortalaması: 8 Yazarın kanaat notu: 0
Not: İsimlerin sıralaması protokoldeki yerlerine göre yapılmıştır. ( Bu arada DSP, - Saadet Partisi, ve diğer parti ve partilileri gören , duyan var mı? )
(Gönder Ayşegül, Haziran 30, 2008, 3:46 PM)