Kartal Gazetesi Anasayfa | Giriş sayfanız | Bookmark | | Reklam / İletişim | Jenerik
Samandıra Belediyesi

Lezzetin ve Kalitenin Buluştuğu Mekân SAFİR | Kartal MHP'den, Başkanlara İftar Yemeği | Kartalspor, Samsunspor'u 2 - 1 Mağlup Etti. | ORUÇ İBADETİNİN FAZİLETİ | Eğitime İlk Adımı Atarken Çocuğunuzun Yanında Olun
Bölümler




Arşiv
pt sa ça pe cu ct pa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mailinizi ekleyin
Haberlere abone olun:

email Arkadaşınızın maili | print Yazıcı versiyonu | comment Yorumlar (0 yorum)

Bir Yıldız Daha Kaydı

Gönderen:Editör Tarih:Temmuz 04,2008

image

Eserleri nesilden nesile dinlenen ve her dinlendiğinde kendi hayatımızdan kesitler bulduğumuz unutulmaz eserlerin birer birer aramızdan ayrılıyor.

“Akşam oldu hüzünlendim ben yine” adlı ünlü eserin bestecisi Türk Sanat Müziği sanatçısı Semahat Özdenses vefat etti. Meme kanseri teşhisi ile bir süredir Kartal Devlet Hastanesinde tedavi gören Özdenses 95 yaşında sevenlerinden ayrıldı.

 Uzun yıllar Ankara Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Özdenses, Uşşak makamında "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" ve "Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin" Hüzzam makamındaki "Dün Gece Mehtaba Daldım" adlı şarkılarıyla adını altın harflerle Türk musikisi bestekárları listesine yazdırdı. Özdenses’e, Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından huzurevinde "Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü" takdim edilmişti.

Semahat Özdenses’in eserleri arasında; “Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine, Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin, Gönül Hasretle Giryandır, Şarkılarla Anlat ki Beni Rûhundaki Esrára Gireyim, Dün Gece Mehtaba Dalıp Hep Seni Andım, Zaman İçinde Ömür Bir Gün Gibi Çok Kısa, Bitmeyen Bir Gecenin Sabahında Uyandım, Ağla Sevdiceğim Gül Ruhlerinden, Dile Yádın Gelir Bakınca Ay’a, Kader Ayırsa Bile Hayálimden Gitmedin, Mahzûn Kalbim Günden Güne Aşkınla Eriyor, Mızrabından Dökülen Nağmede Kaldı Bu Gönlüm, Öyle Bakma Güzel Gözlüm, Sensiz Doğar Gün Batar, Sonmuş Bu Gidiş Dönmedi Hicran Seferinden, Can mısın Cánán mısın Söyle Allah Aşkına, Son Hátıranın Üstüne Ben Hicranla Eğildim, Uyutmaz Kimseyi Sensiz Benim Feryád-ü Efgánım, Sevgilim Sevgilim Yanımda mısın, Yücelse Arşına Rûhum Senin Kemálindir, Bir Láhzada Sevdim Seni Sevgili Gel Geliver, Ne Bir Dost Ne Yabancı Kimseden Bir Nefes Yok, Hastayım Zevk-u Safádan Uzak unutulmazlar arasına giren besteleri vardır.

 

MESAM’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Özdenses için Maltepe Merkez Camisi’nde ikindi vakti cenaze namazı kılınacak. Özdenses’in cenazesi daha sonra, Kurtköy Şıhlı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

 


1326 kez okundu

Bu haberi beğendiniz mi?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (Toplam 5 Oylar)
comment Yorumlar (0 yorum)
En çok okunanlar
En çok yorumlananlar
En çok postalananlar
Yazarlar