SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe’de sağlık seminerine yoğun ilgi..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, temel sağlık konularında düzenlediği seminerlere devam ediyor.  Düzenlenen seminerlerle vatandaşların sağlık konularında bilinçlenmesi hedefleniyor.   

 

Sancaktepe Belediyesi’nin en çalışkan birimlerinden Kadın Koordinasyon Merkezi kadın ve çocuklara yönelik yaptığı etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Düzenlenen seminerlerle vatandaşlar sağlık konularında bilgilendiriliyor. İlçe halkı bilmesi gereken temel sağlık bilgilerini bizzat uzmanlarından öğreniyor. Seminerler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Belediye Kadın Koordinasyon Merkezi önderliliğinde Op. Dr. Münip Berberoğlu, Op. Dr. Erkan Coşkun ve Op. Dr. Ayşe Arvas tarafından “Kısırlık Tedavisi ve Tüp Bebek Yöntemi” konusunda bir seminer düzenlendi.

 

29 Eylül Salı günü Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Op. Dr. Münip Berberoğlu, Türkiye’de her 100 evli aileden 15 ila 20’sinin kendi doğal çabaları ile çocuğu olamadığını, infertilite denilen bu grubun sayısal olarak toplumun önemli bir kısmını oluşturduğunu belirterek, bu oranın bazı nedenlerle sayılarının gittikçe arttığını ifade edip bu konunun günümüzde önemli bir sorun olarak dikkati çektiğini söyledi.

 

 

 Op. Dr. Erkan Coşkun ise, tüp bebek veya mikroenjeksiyon tedavilerinden bahsederek, normal tüp bebek veya invitro fertilizasyon hakkında bilgi verdi. Çocuk edinme tekniklerinden olan mikroenjeksiyon veya ICSI yöntemi konusunu da katılımcılara anlattı.

 

Seminerin bir diğer katılımcısı Op. Dr. Ayşe Arvas ise, Tüp bebekteki gebelik oranlarını daha da yükseltmek için son yıllarda uygulamaya başlanan bir yöntem olan preimplantasyon genetik diagnos (PGD)’den bahsederek PGD yapılan olgularda sağlam embriyolarla düşük riski azaltıldığına veya gebelik oranı arttırılabildiğine dikkati çekti.  Dr. Arvas, gelişen teknolojiler sayesinde Tüp Bebek gebelik oranları 15 yıl öncesine oranla 3-4 kat arttığını belirterek, bu konuda çalışmalar sürdükçe birçok çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerinde hayalinin gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Sağlık seminerinde bayanlar katılımcılara konu hakkında sorular sordu. 250 katılımcı bayanın bulunduğu seminerde çekilen kura ile üç kişiye ücretsiz tüp bebek uygulaması hediyesi yapıldı.

Halka yönelik hizmet esas alınarak temel sağlık konularında vatandaşları bilinçlendirme amacıyla gerçekleştirilen seminerlere, ilçe halkının yoğun ilgi göstermesi dolayısıyla farklı konularda devam edilecek.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]