MANŞET
Topbaş: İstanbul’luları denizle yeniden buluşturmak için gayret ediyoruz
Topbaş: İstanbul’luları denizle yeniden buluşturmak için gayret ediyoruz

Topbaş: İstanbul’un denizlerini vatandaşlarla yeniden buluşturmak için gayret ediyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kentin denizlerini yeniden İstanbullularla buluşturmak için önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Topbaş, deniz kirliliğinin önüne geçebilmek için dereleri ıslah ettiklerini, kent sahillerinin 421 kilometrelik bölümünde denize girilebileceğini belirtti.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Şile Ayazma Plajı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerde yaptığı yatırımları basın mensuplarına anlattı. Deniz kenti olan İstanbul’un dünyanın önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Topbaş, İstanbulluların yeterince denizden faydalanabilmeleri için önemli yatırımlar yaptıklarını dile getirdi. Deniz kirliliğinin önüne geçebilmek için dereleri ıslah ettiklerini vurgulayan Topbaş, kentin 421 kilometre sahil bandında denize girilebileceğini ifade etti.

Denizlerdeki boğulmalara da dikkat çeken Topbaş, Denizlerde can kayıplarını önlemek için can kurtarma ekipleri kurduklarını ve son 6 yılda 10 bin 785 kişinin boğulmaktan kurtarıldığını ifade etti. Topbaş, “‘Şile’de geçmişte yılda ortalama 55-60 boğulma olayı yaşanırken, şimdi yılda 3-5 tane görülüyor. Bunlar da cankurtaranların bulunmadığı sahillerde yaşanıyor.” diye konuştu.

Taksim’deki çiçekten kedi heykeli sorulan Topbaş, İstanbul’un belli başlı bölgelerine başka hayvan figürlerini yerleştireceklerini söyledi. Topbaş, “Biliyorsunuz dünya basketbol şampiyonasının figürü de kedidir.” dedi.

Konuşmanın ardından cankurtaran ekiplerince denizde boğulan kişiler üzerinde can kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatı dürbünle izleyen Topbaş, 30 saniye ile 2 dakika arasında kurtarmanın gerçekleştiğini, bunun da önemli bir başarı olduğunu söyledi. Çıplak ayakla plajda bir süre gezen Topbaş, vatandaşlarla sohbet etti.

3.610 kez okundu · 27 Temmuz 2010 · 0 yorum
Yorum yap



İleti:

ARAMA
DUYURULAR
KUTLAMA
Yıl boyu “Sünnet kampanyası”ndan dolayı tebrikler!..
Yıl boyu “Sünnet kampanyası”ndan dolayı tebrikler!..

 Yıl Boyu Hijyenik Ortamlarda Sünnet Kampanyasından dolayı  Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’e tebrikler

VİDEO HABER
YAZARLAR
RÖPORTAJLAR
Erkal, şöhretin zehirinden Rabbime sığındım!
YENİ SAYI
YAYIN GRUBUMUZ
e-KARTAL
e-DEVLET
EN ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Henüz anket yok.
FACEBOOK
TAKVİM
Şubat 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  
DİKKAT ÇEKENLER
ARŞİV
KARTAL HABER GAZETESİ ® Cumhuriyet Cad. Yeğenoğlu İşhanı No: 2/12 Kartal İSTANBUL - 0 216 473 0 467
Anasayfa · İstatistikler · Bize Ulaşın · Tübilmer · RSS