SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal sahili hakkında halktan şikayetler var!..

Yayınlanma:
ABONE OL

İlgililere duyurulur.

Gazetemize halktan gelen Kartal sahili ile ilgili şikayet mailini aynen kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 “Kartal sahilinde son dönemlerde büyük rezillikler yaşanmakta ve sizler yerel basın olarak olayın üzerine gitmemektesiniz. Kartal hepimizin. Sadece siyaset ve spordan bahsedip, çevremize duyarsız kalabilmemiz mümkün değil, mümkün olmamalı.

Lütfen, Kartal sahili ile aşağıda bahsedeceğim sorunlara gazetenizde yer verir ve gerekli yerlere, gerekli mesajları iletebilirseniz çok memnun olacağım.

1 – Kartal sahilinde bulunan tuvaletlerin önlerinde, hem de bizzat tuvaletçiler veya yakınları tarafından çay demlenmekte ve satılmakta. Ayrıca, aynı kişiler tuvalet önlerinde, meyve suyu, su, dondurma v.s. satmaktadırlar. Tezgahların tamamının, elektrik ihtiyaçları tuvaletlerden karşılanmaktadır.

2 – Adım başı seyyar satıcı ile dolu ve artı satıcıdan sahilde adım atmak zorlaşır hale geldi. Ayrıca, Maltepe’den, Kartal’a kadar her otopark alanında 1 seyyar satıcı mevcut ve araç park edeceğimiz alanları gasp etmektedirler.

3 – Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ayrımı yapılmasına rağmen buna hiç kimse riayet etmemekte, bisiklet yolunda yayalar, yaya yolunda ise insanlar yürümekte. Ayrıca yürüme yolunda, motosikletlilerde cirit atmakta. Ve inanın o alanda bulunan, büyük şehir belediyesine ait, özel güvenlikçiler bu olaylara ses çıkartmamakta veya çıkartamamaktadırlar.

4 – Sahile piknik amaçlı gelen insanların ise çevreye zarar vermekten başka yaptıkları bir şey yok. Bütün otuma bankları kırılmış, yerlerinden sökülmüş, çöp kutularının betonları kırılmış, her yer çekirdek pisliği içerisinde. Spor amaçlı konulan aletlerin çoğu bozuk ve kırılmış durumda.

5 – Sahilden denize girenlerin sayısı da bir hayli artmış durumda. Denize girilen alanlarda, herhangi bir uyarı yok (Sanırım deniz temizlendi ve uyarı koymağa gerek duyulmuyor) Tekel’e ait eski kürekçilerin yerinde bulunan binanın üzerinden denize atlayanlar var. Birgün bu alanda kötü bir olay yaşanırsa, bunun sorumluluğunu kim üzerine alacak doğrusu  merak etmekteyim.

İnanın, ben her akşam sahilde yürüyüş yapmaktayım ve bugüne kadar sahilde bir tek görevliye rastlamadım. Motosikletlileri şikayet etmek istiyorum. Birde bakıyorum, yürüyüş alanında 2-3 adet polis(YUNUS) motosikleti geziyor veya tuvaletlerin önünde polis otosu park halinde. Kimi kime şikayet edeceğim deyip vazgeçiyorum tabi ki. Kartal belediyesi, sorumluluğun büyük şehir belediyesinde olduğunu belirtip olaydan kurtuluyor.

Büyük şehir belediyesi ise konu ile hiç ilgilenmiyor.

Her mail gönderdiğimde, olayların düzeltildiğini ve gerekli uyarıların yapıldığı belirtilmesine rağmen, daha bugüne kadar sahilde yapılan uygun bir duruma rastlamış değilim. Sizlerinde, çevre bilinci ve çevre duyarlılığı ile olaylara yaklaşacağınıza inandığımdan dolayı sizlere yazmaktayım. Kartal için, güzel sahilimiz için sizlerin yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla” diyerek yayınlamamızı rica etmiş sevgili okurumuz, biz de ilgililerin dikkatine sunmak üzere yayınladık.

author avatar
ŞİKAYETİM VAR!..

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]