SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da sağlık hizmetleri hız kesmeden devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi “Sağlık Bizim İşimiz” sloganı ve hizmet anlayışıyla, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için sunduğu hizmetlerine, hız kesmeden devam ediyor.

Çocuk sağlığı için yıl boyu sünnet hizmetlerinde bir ilki gerçekleştiren Kartal Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı proje ile bin yüz çocuğun sünnetini gerçekleştirdi. Sünnet gibi ciddi sonuçları olabilen cerrahi operasyonu yılda birkaç güne sıkıştırmak gibi bir uygulama yerine, özel hastane ve tıp merkezlerinde yıl boyunca ücretsiz sünnet olma olanağını Kartallı çocuklara sunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 2010 yılı içerisinde ki hedeflerinin, bin beş yüz çocuğun sünnetini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Kartal Belediyesi bu yıl içerisinde yapılacak sünnet hizmeti için çocukların sünnet kıyafetlerinin dağıtımını da 16 Haziran Saat: 09:00’da Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde düzenleyeceği törenle yapacak. Sünnet kıyafetleri dağıtımının yanı sıra çocuklar için çeşitli aktivite ve sürpriz hediyelerin de verileceği törende, çocukların dostları olan Palyaçolarda onlara eşlik ederek güzel vakit geçirmelerini sağlayacak.

 

Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri konusunda adımlar atan Kartal Belediyesi Kartallılara daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için yeni ambulans alarak hizmete soktu.

Kartal’da oturan ve öncelikli olarak dar gelirli, yoksul vatandaşlara hizmet vermek amacıyla kurulan “586 99 99 Alo Ambulans Hattı”na gelen istekleri değerlendiren, Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2010 Model donanımlı ambulansı ile hastalara daha hızlı müdahale ederek nakillerini gerçekleştiriyor.

Ayda yaklaşık 200 hastanın naklini gerçekleştiren ambulanslar,  Alo Ambulans Hattı’na gelen istekler çerçevesinde hasta, yatalak ve kaza geçirmiş hastaları sağlık kuruluşlarına ücretsiz olarak taşınması konusunda hizmet veriyor. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ambulanslar tedavisi gerçekleştirilen hastaları hijyenik ve daha sağlıklı koşullarda, hızlı ve güvenli şekilde evlerine de naklediyor.

 

Öte yandan Kartal Belediyesi’nin aralıklarla düzenlediği göz tarama kampanyalarının yenisi 7 Haziran’da Maltepe Üniversitesi Marmara Hastanesi işbirliğiyle başlatıldı. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Marmara Hastane personeli tarafından Kartalın mahallelerinde gerekleştirilecek göz taraması ile hem yurttaşların ayağına kadar sağlık hizmeti götürülmüş, hem de göz sağlını konusunda bilgilendirilmeler yapılmış olacak.

İlk olarak 7 Haziranda Kartal meydanında Kartal Belediyesine ait sağlık otobüsünde gerçekleştirilen göz taramaları daha sonra Kartalın diğer  mahallelerinde de sürecek. 27 Ağustos tarihinde son bulacak göz taramaları ile Kartallıların göz sağlığı hakkında bilgilendirilmeleri de sağlanacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]