SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadir Özcan, duygu dolu anlar yaşadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartalspor’un başarılı Teknik Direktörü ve Trabzonspor’un eski efsane futbolcusu Kadir Özcan, 35 yıl önce Kıbrıs’ta düzenlenen “ Barış Kupası “ futbol turnuvasında birlikte Trabzonspor formasını giymiş olduğu takım arkadaşlarının 35 yıl önce devrin efsane niteliğinde ki spor dergisi HAYAT Spor Dergisi’nde yayımlanan fotoğrafları Kıbrıs’tan getirdim ve kendisine büyüterek teslim ettim .

Konu neydi?

Kıbrıs Barış Harekâtının ilk ayları idi. Hayat Dergisi Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştirmiş ve “ Barış Kupası “ futbol turnuvasına Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, kulüpleri ve Kıbrıs Karması katılmıştı.

Bazı olaylar vardır, anlatılamaz. Yaşanılması gerekir. “ KIBRIS BARIŞ KUPASI “, başlangıcından sonuna kadar böylesine bir olaydır. Yaşanılması gerekir. Kolay kolay anlatılamaz. Bu büyük öyküyü, elverdiğince özetleyeceğim.

Meriç Hava Alanı’ndaki karşılama töreni bitince, otobüslere binen kafile bir saatlik yolculuktan sonra doğal güzellikleriyle ünlü Girne’ye geldi. Galatasaraylılar bir otele, Beşiktaşlılar ile Trabzonlular da ayrı otellere yerleştirildiler.

Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sami’nin çağrısı üzerine, kafile başkanları saat 17.45’te,kokteylin verileceği Dorana Otele gittiler. Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Bedrettin Demirel, tam 18.00’ de otele geldi.

Kokteyldeki tüm konuşmalar Anavatan Türkiye, Yavru Vatan Kıbrıs ve Barış Kupası üzerineydi.

Kıbrıs Otonom Türk Yönetimi Başkanı Denktaş, konuştuğu her konuğa “Ne iyi etinizde geldiniz” diyor

Girne’deki ilk maç

 

Türk Bayrağı ile Galatasaray ve Trabzonsporlu futbolcular sahaya ayak bastıklarında tribünlerden bir alkıştır koptu. Türk takımlarının Kıbrıs’ta oynayacakları ilk maçtı bu. Ve bu nefes kesen karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanıp finali oynama hakkını kazandı.

Barış Kupası’nın ikinci maçı Magosa’da Beşiktaş’la, Kıbrıs Karması arasında yapıldı. Bu karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanarak ikinci finalist oldu.

Ve  Gönyeli Stadında muhteşem final…

 

Bu final maçıydı ve Kıbrıs’ta düzenlenen “Barış Kupası”  futbol şöleninin bitmesi demekti. Bu nedenle Gönyeli Stadı tıklım tıklım dolmuştu. 23 Ocak 1974 Gönyeli: “BARIŞ KUPASI”nın finalini üç büyüklerden Beşiktaş ile Karadeniz’den kopan dalga Trabzonspor oynadılar. İlk anlarda Beşiktaş hızlıydı. Tuğrul, Trabzon defansını sol taraftan zorluyordu. Ama ilk yarı gol getirmedi.

İkinci yarının 5.dakikasında ise Tuncay gerilerden vurup Trabzon’a kupayı kazandıran golü attı.

Zaman tüneline gidiş

Kartalspor’un başarılı teknik patronu Kadir Özcan’a içersinde kendisi ve takım arkadaşlarının fotoğrafları bulunan büyük zarfı uzattığımda “ Nedir o?” diye sordu. Hocam, zarfı açın dedim ve Kadir Özcan, merakla zarfı açtı ve bir an durakladı.  Özcan’ın yüzüne baktığımda gözlerinin nemlendiğini fark ettim. fark ettim. Trabzonspor’un spor tarihine geçen eski Teknik Direktörü Ahmet Suat Yazıcı, Barış Kupasını kazanan Trabzonspor takımı ve Trabzonspor’ üç yıldızı. Ali Kemal, Hüseyin ve Kadir Özcan. Her üçününde saçları omuzlarının üstündeydi. Fotoğrafları görünce çok şaşırdı. Efsane kadronun içinde Devlet Bakanı Faruk Özak’ta vardı. Yaklaşık 36 yıl sonra hiç görmediği o günün anlamanı ifade eden fotoğrafları görmesi ünlü spor adamanı heyecanlandırdı.

Anılarını tazeledi

Bank Asya 1.Ligin güçlü ekibi Kartalspor’un başarılı Teknik Direktörü Kadir Özcan,36 yıl öncesine gitti ve anlamlı ve mutlu günü şöyle anlattı:

Dört takımın katıldığı “BARIŞ KUPASI” maçında iki takımı mağlup ettik ve anlamlı kupayı kazandık.  O gün ilk defa iki büyüklere karşı orada oynadık ve arkasından 6 tane şampiyonluk, ardından Cumhurbaşkanlığı kupası, Başbakanlık kupası gibi önemli şampiyonluklar kazandık. O günü hatırlattığınız için ve o anlamlı günü yansıtan fotoğrafları bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kıbrıs’ta 8-10 gün kalmıştık bize çok büyük misafirperverlik göstermişlerdi. 1974 futbol sezonunda 2.ligten 1. lige yeni çıktığımız sene. Bunlar benim için çok güzel hatıralar. Belki Trabzonsporlu futbolcuların uzun saçlı olduğu sisinde dikkatinizi çekmiştir. O zaman futbolcularda uzun saç modası vardı. Şimdi tabi saçlar kısa.”şeklinde konuşan Özcan, Rizespor maçının hazırlık çalışmasını yapan Kartalspor’un genç yıldızı Emre’ye seslendi ve 36 yıl önce Kıbrıs’ta çekilmiş fotoğraflarını gösterdi.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Spor
28 Mart 2024
28 Mart bugünkü maçlar! Bu akşam kimin maçı var?

28 Mart bugünkü maçlar belli oldu. Hem Türkiye’de hem de Dünya liglerinde oynanacak karşılaşmalar açıklandı. Peki 28 Mart Bugün hangi maçlar var? Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı. 28 Mart Perşembe günü, yerli ve yabancı liglerden bir dizi futbol maçı ekranlara taşınacak. Kıyasıya mücadeleler, futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 28 MART BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? […]

Spor
26 Mart 2024
Galatasaray – Antalyaspor Maçının Hakem Toplantısı Gündemi Sarstı: İfadeler Ortaya Çıktı

Futbol dünyası bu diyalogla çalkalanıyor. Galatasaray – Antalyaspor maçının ardından hakem toplantısı ifşa edildi Galatasaray’ın Antalyaspor’u mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen hakem toplantısında yaşananlar, futbol kamuoyunu ayağa kaldırdı. İşte olay yaratan diyaloglar. Süper Lig’in 27. haftasında oynanan ve Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın ardından, futbol gündemi bir kez daha sarsıldı. Maçın hakemleri arasında yaşanan ve […]

Spor
24 Mart 2024
Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Finale Yükseldi!

2.Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atan Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, Meksika’yı mağlup ederek finale çıktı. Türkiye, Down Sendromlular için sporun önemini tüm dünyaya gösteren 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda (Trisome Oyunları) ev sahipliği yapıyor. Bu önemli organizasyonda mücadele eden Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, yarı finalde Meksika’ya karşı mücadele […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]