SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Zeynep’in karnesini evinde ilçe protokolü verdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yüzde 90 engeli nedeniyle okula gidemeyen ve öğretmeni Özgül Başak Seymen tarafından evi sınıfa çevrilerek yaşıtı beş öğrenciyle birlikte ders görmesi sağlanan 11 yaşındaki  Zeynep Kul için evinde karne töreni düzenlendi.

 

Bu yıl  evinde okul ortamı yaşayan  SP (Serebral Palsi) hastası  Zeynep’in karnesini ve takdir belgesini, evine gelen Pendik İlçe Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz verdi.

 

 Zeynep için “Odamız Sınıf Evimiz Okul”  projesi başlattı

 

Üç yıldan beri Zeynep’in evine gelerek haftada beş gün eğitim veren Pendik Ayazma İlkokulu öğretmeni Özgül Başak Seymen, bu yıl örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi.  SP hastalığı nedeniyle doğuştan elleri ve ayakları tutmayan  Zeynep’in yalnızlığını ve okul özlemini de gidermek isteyen öğretmen, okulunun  desteğini alarak öğretmen arkadaşı Zeynep Çınar’la birlikte “Odamız Sınıf, Evimiz Okul” Projesi hazırladı.  Okuldaki 4. Sınıflar arasından seçilen beş gönüllü öğrenci,  bir yıl boyunca haftada bir gün Zeynep’in evindeki eğitimine eşlik etti,  kitap okudu, birlikte ders çalışıp arkadaş oldu. Okuldan getirilen malzemelerle odası da sınıfa dönüştürüldü.

 

Evde karne töreni

 

Bu yıl kendisini okulda hisseden Zeynep, karnesini de evine gelen Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’dan aldı. Bu mutlu gününde öğretmenleri  ve arkadaşları da yine yanındaydı. Başkan Şahin, Zeynep ve ona bir yıl boyunca arkadaşlık ederek gelişimine olumlu katkılarda bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, “ Emek ve sabırla neler başarılabildiği gösteren bu çalışmadan gurur duydum” dedi. Kaymakam Şimşek de öğretmenleri, Zeynep’i ve diğer öğrencileri  “Odamız Sınıf, Evimiz Okul” Projesinden dolayı tebrik etti.

 

Bir  yılda büyük gelişme gösterdi

 

15 yıllık öğretmen Özgül Başak Seymen, üç yıldır eğitimini üstlendiği  Zeynep’in bu  yıl çok daha hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Zeynep’te bu yıl çok olumlu neticeler aldık.  Daha önce elini hareket ettiremeyen Zeynep,  sınıf ortamı yaşatılınca bir hafta sonra parmak kaldırmaya başladı. Ona yardımcı olan öğrencilerimiz açısından da çok faydalı oldu. Hem günlük tuttular, hem de bakış açıları değişti.   Bu projeyle  evinde eğitim görmek durumunda olan başka engelli çocuklar için de bir umut olduğunu göstermek istedik.” Dedi.

 

Proje,  “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri”ne aday

 

OSEO (Odamız Sınıf, Evimiz Okul) Projesi,  şimdi  Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri’ne aday. Çoklu engelli bireylerin topluma kazandırılması için evde oluşturulan yeni tip bir okul projesi olan OSEO,  Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri 2017 – Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme Kategorisi alanında değerlendirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  incelemeye alındı.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]