SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Engelli istihdamında örnek proje “İŞ’TE BEN”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nin destekli istihdam ve iş koçluğuyla yürüttüğü “İş’te Ben” projesi ile 22 yaşındaki Otizmli Doğukan Kurt artık bir iş sahibi.

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Destekli İstihdam ve İş Koçluğu modelinin yaygınlaştırılması ve uygulanabilirliğini gösterebilmek amacıyla 2016 yılında “İşte Ben” adlı proje başlatıldı. Bu proje ile 22 yaşındaki Otizmli Doğukan Kurt Aralık ayından bu yana Göztepe Medical Park Hastanesinde Ana Depo Görevlisi olarak çalışıyor.

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi İstihdam birimi çalışanlarının aldığı eğitimler sonrasında uygulamaya konulan “İş’te Ben” adlı proje ile Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi İstihdam birimine başvuran otizmli bireylerle çalışılmaya başlandı. Destekli İstihdam ve İş Koçluğu projesi ile öncelikle işe girecek adaylar ön eğitime alındı. Eğitimin amacı ise iş yerinin kurallarını öğretmek,  kurallar nedir, nasıl iletişim kurulacak gibi bir takım işyeri eğitimleri vermek.

Kadıköy Belediyesi bünyesinde çalışan firmalarda adaylar için “İş Başı Eğitimleri” yapıldı. İş koçları ile belirli günlerde işe giden adaylar bire bir işyerinde çalışma eğitimi aldılar. Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi İstihdam birimi çalışanları,  firmaların İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler birimleriyle yaptıkları görüşmeler doğrultusunda “Destekli İstihdam ve İş Koçluğu Projesi”ni anlattılar. Proje kapsamında  Göztepe Medical Park Hastanesi ile çalışılmaya başlandı. Hastaneye ” Destekli İstihtam ve İş Koçluğu” eğitimi veren Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi; Otizm Nedir , Otizmle birlikte olmak ne demektir ve bu destekli istihdamın engelli istihdamının birey ve ülke açısından anlamı nedir konularını anlattılar.  Proje ile 22 yaşındaki Otizimli Doğukan Kurt Göztepe Medical Park Hastanesi’nde Satın Alma Müdürlüğü Ana Depo Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

“İşte Ben” Projesi

Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nde birim sorumlusu olarak çalışan Demet Gülaldı ” Kadıköy Belediyesi bir yerel yönetim olarak  “Destekli İstihdam ve İş Koçluğu” modelini ülkemizde yaygınlaştırılması ve uygulanabilirliğini gösterebilmek amacıyla otizmde istihdamla ilgili bu projeye başladık’’ dedi. Gülaldı; “Projemizin ismi “İşte Ben”. Firmalara “Destekli İstihdam ve İş Koçluğu” projesini anlattık. Bunların içerisinde bir Sağlık Kuruluşu Göztepe Medical Park “biz bunu yapabiliriz” dedi. Adayımızın iş yerinde yapacağı işin tüm adımlarını belirledik, iş arkadaşlarına eğitim verdik ve onlara çalışacağı otizmli bireyi çok ayrıntılı anlattık burada aile de bize çok destek oldu. Bütün bir gününü biz planladık ve oradaki iş arkadaşlarına anlattık. Sonrasında Doğukan’ı işyeriyle tanıştırdık. Bütün özlük haklarıyla işe girişi yapıldı. Doğukan artık oranın bir çalışanı oldu. Biz iş koçu olarak 1 aya yakın bir süre onunla aynı ortamda bulunduk. Çünkü ona ve diğer çalışanlara destek vermemiz gerekiyordu. İşi öğretirken biz yanında bulunduk. Bütün çalışanlar Doğukan’ı çok benimsediler. Öncesinde bizde bütün özelliklerini ortaya koyduğumuz için çok güzel bir kabullenme süreci yaşandı. Biz 6 aylık bir destek süreci düşünürken 1 ayda bitirmeye karar verdik çünkü artık orada bize ihtiyaç olmadı.” dedi.

“Bir işi olmasını çok arzu ediyordum”

Doğukan Kurt’un annesi Filiz Kurt ” İş arayışımız sürekli devam ediyordu etrafımızdaki herkese haberler bırakmıştık. Bir aile dostumuz sayesinde Kadıköy Belediyesi’nin istihdam bürosundan haberdar olduk. Orada yaptığımız görüşmede çalışanlarla çok güzel bir enerji yakaladık aynı dili konuşuyorduk. Kendimi onlara çok yakın hissettim. Doğukan’ı gördüklerinde onlarda bu işe çok uygun olduklarını böyle bir projeye dahil olabileceğimizi söylediler.  10 yaşındayken bir işi olmasını arzu ediyordum. Ama bu benim için hayaldi. Asıl hedefimiz onunda hepimiz gibi bir işi olması sabah gidecek bir yeri olması bizim açımızdan çok önemliydi’’dedi.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Nisan 2024
SGK Girişi 1994-2006-2010 Sonrası Olanlar İçin Müjdeli Haber! 2380-3457-5478 Prim ile Şahane Fırsat

Erken emeklilik için şahane fırsat 1994-2006-2010 Sonrası SGK girişi olanlara geldi. Az prim ile erken emeklilik detayları haberimizde… Erken emeklilik her bireyin hayali ve isteği. Son olarak EYT yasası ile birlikte Milyonlarca kişi için bu kapı açılmıştı. Ancak EYT’nin 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsaması nedeniyle birçok kişide bu fırsatı Kıl payı kaçırdı. […]

Ekonomi
18 Nisan 2024
Banka ‘Arabası olmayan kalmasın’ dedi! Taşıt kredisinde en düşük faiz açıklandı!

Bankadan müşterilerine büyük jest açıklandı. Tüm bankalara inat düşük faizli taşıt kredisi açıklandı. Araba sahibi olmak isteyenler başvurularını anında yapabiliyor. İşte düşük faizli taşıt kredisi detayları… Araç fiyatları gün geçtikçe artarken otomobil sahibi olmak isteyenlerin kararsızlığı da artıyor. Taşıt kredisi faiz oranları diğer kredi türlerinde de olduğu gibi bankalar tarafından arttırılıyor. Otomobil piyasasında çalkantılar devam […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Ekonomi
18 Nisan 2024
TOKİ kuralarına start verildi! 7.417 TL taksitle ev satışları başlıyor!

TOKİ kuralarına start verildi. Türkiye genelinde TOKİ inşaatları devam ederken vatandaşlar yalnızca 7 bin 417 TL taksitle ev sahibi olabilecek. İşte TOKİ başvurularına dair detaylar… Ülkemizde Türkiye Cumhuriyet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) sosyal konut yapımı için kurulmuştur. Kamu kuruluşu olarak 1984 yılından bu yana ülkemizdeki vatandaşlar […]