SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Beden Eğitimi

Yayınlanma:
ABONE OL
Beden Eğitimi

Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.

Sağlam kafanın mimarı beden eğitimi öğretmenleri örgütleniyor. Tüm yurt satında yapılan örgütlenmenin İstanbul ayağı 7 Mayıs Cuma günü Pendik’te gerçekleşti.

Kurucu başkan Pendik Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmenin Özcan Demirci yönetiminde, Pendik Özel Eryetiş Balkanlar kolejinde yapılan toplantıya derneğin kurucu üyeleri, ilçe temsilcileri, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Başöğretmen ve cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda: Derneğim kuruluş amacı, ilkeleri ve faaliyetleri dile getirildi. Öğretmenlerin sorularının cevaplandıran yöneticiler, dilek ve temennileri kayda aldı.

Toplantıda: Kurucu Başkan Özcan Demirci, Başkan yardımcısı Aşkın Demirci, Sekreter Elif Lermi ile beden eğitimi öğretmenleri Zeki Yıldırım, Mesut Hacı Salihoğlu, Aziz Akgün, Selçin Termeli ve Güven Doğan kısa birer konuşma yaptı.

“Biz mesleğimize sahip çıkıyoruz” diyen konuşmacılar:  “Mesleğimizin; Özlük haklar, İş güvenliği, Ders saatlerinin yetersizliği, Salon ve saha yokluğu, Spor malzemesi yetersizliği gibi onlarca sorunu var.  Bu sorunlar sadece bizim değil, öğrencilerimizin ve ülkemizin sorunlarıdır. “ dediler.

Dört farklı alandan beden eğitimi öğretmeni yetiştirildiği, mezun olan öğretmenlerin atanamadığını, söyleyen konuşmacılar: “Kendi mesleğimizin onuru için yola çıktık” şeklinde konuştular.

“İnsan; madde ile mananın birleşmesinden oluşur. Madde vücudumuz, mana ise değerlerimizdir.  Madde ve manadan biri yok ya da yarımsa o insan da bir eksiklik vardır, biz bu eksikliği kabul etmiyoruz, etmememiz de mümkün değil.  Biz manevi yapımızı toplumdan, maddi yapımızı ise beden eğitimi dersinden alırız” dediler.

“Sporu seven ve spor yapan çocuk; sağlıklı çocuk ve sağlıklı toplum demektir. Sağlıklı toplum için de çocuklarımıza sporu sevdirmeli ve spor yaptırmalıyız. Derneğimiz kuruluş amacı ve mesleğimize sahip çıkmamızın amacı budur, bu bizim onurumuzdur.

Derneğimizin adı: ‘ İstanbul Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği’ (İSBEDER) derneğimizin yeri Pendik’tir. Tüm illerde kurulacak derneklerle Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Federasyonu’nu oluşturacağız. Bu federasyon öğretmenlerimize, öğretmenlerimiz çocuklarımıza sahip çıkacak.

Çünkü biz sporcuyuz. Spor demek: Disiplinli, Sağlıklı, çalışkan, başarılı, mutlu insan demektir. Mutluluk; bolluk- bereket ve refah demektir. Refah da ülke ve millet sevgisini doğurur. Derneğimize üye olarak bize güç verip mesleğimize sahip çıkın” dediler.

Özel Ertyetiş Balkanlar Koleji Genel Koordinatörü İsmail Özkütükcü’nün başarılar dilediği kahvaltılı tanıtım ve basın toplantısı üye yazımı ikile devam edip, hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

İstanbul’un dört bir yanından gelerek, hayırlı bir iş için yola çıkan beden eğitimi öğretmenlerine başarılar diliyorum. Dileğiniz kutlu, sayınız çok, birliğiniz sağlam, yolunuz açık olsun.

Mustafa Nazım Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]