SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’de su sporları şenliği başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’de Su Sporları Şenliği başladı. Yelken, kürek ve yüzme kulüplerinin işbirliğiyle yelkenliler, balıkadamlar ve kürek takımları Bağdat Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. ‘Kadıköy’de Spor Suda Doğdu’ fotoğraf sergisi de meraklılarıyla buluştu

Koylarıyla ve sahil şeridiyle geçmişten bu yana denizle ve deniz yaşamıyla iç içe olan Kadıköy,  su sporlarının da yapıldığı semtlerden biri. Kadıköy Belediyesi, su sporlarının geçmişine ışık tutmak ve su sporlarını gelecek kuşaklara aktarabilmek için “Kadıköy Su Sporları Şenliği”ni başlattı. 7 Mayıs Pazar günü başlayan Su Sporları Şenliği’nin ilk etabında yelken, kürek ve yüzme kulüplerinin işbirliğiyle yelkenliler, balıkadamlar ve kürek takımları Bağdat Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. Özellikle çocuk ve gençlerden oluşan sporculara Kadıköylüler de alkışlarla destek verdi.

Bağdat Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşün sonrasında katılımcılar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’ne gelerek “Kadıköy’de Spor Suda Doğdu” sergisini Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte açtı.  Koleksiyoner Seyhun Binzet’in arşivinden seçilen özel fotoğrafların olduğu “Kadıköy’de Spor Suda Doğdu” sergisine Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın ve Seyhun Binzet de katıldı.

“DENİZLERİMİZİ TEMİZ TUTMAK ZORUNDAYIZ”

Serginin açılışında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Seyhun Binzet konuşma yaptı.

Sergide yer alan fotoğrafların her birinde ayrı bir hayat olduğunu ifade eden Nuhoğlu, “Burada 100 yıllık çok uzun bir yaşam var aslında. Bütün bu yaşamın canlandırılması, yeniden hayata geçirilmesi ve bütün su ve deniz sporlarının geleceğe aktarılması gerekiyor. Türkiye’de büyük şehirlere olan göçler bir yıkıma yol açtı ve insanların denizle olan bağı koptu. Teknelerle denize açıldığınız zaman denizde kendinizi yalnız hissetmiyorsunuz. Çok az sayıda insan şu an deniz sporlarıyla ilgileniyor. Ama önemli olan genç arkadaşlarımızın bu spora ilgisini arttırmak. Yelken spor kulüplerindeki gençler,  çocuklar, okuldaki öğrenciler bir ışık gibi çıkarak, enerjiyle beraber tekrar eski haline getirecekler. Ben bunun mümkün olacağını biliyorum. Biz de yerel yönetim olarak denizlerimizi temiz tutmak zorundayız. Denizlerin kirletilmesi durdurulmalı. Bu hayal değil. Bunun mümkün olmasını sağlayacağız.  ” diye konuştu.

“BU KOYUN ÇOCUKLARI HEP ÖNDER OLDU”

Sergide yer alan fotoğrafların büyük çoğunluğunun Kalamış koyunun görsellerinden oluştuğunu söyleyen Seyhun Binzet de şöyle konuştu: “Gezeceğiniz serginin ağırlığı Kalamış koyunun geçmişidir ve bu koyu sınırlayan iki burun var. Fenerbahçe burnu doğuya uzanır ve nefis bir günbatımı sunar, Moda burnu ise batıya dönerek nefis bir mehtap doğuşu sunar.  Ülkemizi su sporlarından yelken ve yüzmede ilk defa bu koyun sporcuları temsil etme gururunu yaşamış ve ilk katılım olan 1936 Berlin Olimpiyatları’ndan itibaren her olimpiyatta bu koyun çocukları deniz sporlarında hep önder oldu.

Burada unutulmuş Kalamışlı bir aileyi şükranla anmak isterim. Osmanlı’nın son Viyana büyükelçisi Asim Turgut Paşa’nın, üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye’ye dönen kızı Leyla Turgut ve oğlu Demir Turgut. Belki çoğunuz adlarını bile duymadınız ama bu iki kardeş Cumhuriyet dönemine çağdaş yelken yarışçılığını ve çağdaş yüzme yarışçılığını getiren iki örnek Kalamışlı sporcudur.”

Kadıköy’ün su sporları tarihine ışık tutan ‘Kadıköy’de Spor Suda Doğdu’ sergisi, Kadıköy’ün 1800’lü yıllarından 1960’lı yılları arasındaki dönemi yansıtıyor.  Yüzme, kürek, yelken ve su yaşamı başlıklarıyla hazırlanan sergide 350’nin üzerinde fotoğraf yer alıyor. Sergide yer alacak eserler içinde Kadıköy’ün su sporlarına ev sahipliği yapan koylarının ve köklü kulüplerinin birbirinden değerli tanıklıkları yer alıyor. Sergi 1 Temmuz’a kadar açık olacak.

“MAYIS AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Sergi boyunca Kadıköy’de bulunan su sporları kulüpleri ile birlikte atölye, söyleşi ve seminerlerin yer alacağı sergi alanına yerleştirilecek simülatörler, her yaştan İstanbulluya deniz havası aldıracak. Mayıs ayı boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir yelken simülatörü kurulacak. Kadıköylüler ve ilçedeki okullardan öğrenciler, sergiyi gezerken su sporlarıyla ilgili simülatörü kullanacak, kulüplerin kuracağı stantları gezecek, atölyelere katılma imkânı bulacak.

Şenlikte Gemici Bağı Atölyesi, Kuvvet İstasyonu, Denge İstasyonu gibi atölyeler ve “Su Sporlarının Olimpik Hikâyeleri”, “Sualtı Fotoğrafçılığı” gibi söyleşiler meraklılarıyla buluşacak.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]