SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

’Aşk Diye Soludum’ şarkısı yeniden yayında

Yayınlanma:
ABONE OL

Ünlü sanatçı Emre Kaya’nın ’Aşk Diye Soludum’ şarkısını yabancı bir müziğe benziyor gerekçesiyle yayından kaldıran dünya ölçeğindeki dijital müzik platformu, sunulan belgeleri değerlendirerek, şarkıyı yeniden yayına aldı.

Türk pop müziğin ünlü ismi, besteci ve yorumcu Emre Kaya’nın ’Aşk Diye Soludum’ adlı şarkısı dünya ölçeğindeki dijital müzik platformu tarafından geçtiğimiz hafta hiçbir haklı gerekçe sunulmadan yayından kaldırılmasının ardından hayranlarının gösterdiği yoğun tepki ve söz konusu firmaya sunulan belgelerin ardından şarkıyı yeniden yayına aldı.

Emre Kaya’nın menajeri Gizem Demir, söz ve müziği Emre Kaya’ya ait olan ve geçtiğimiz aylarda müzik marketlerde yerini alan son single çalışması ’Aşk Diye Soludum’un, tekrar yayına alındığını açıkladı. Gizem Demir, Selim Çaldıran aranjörlüğünde, DMC etiketiyle çıkan Emre Kaya’nın söz konusu şarkısı ile ilgili “Yabancı bir şarkıya benziyor diye bir Türk sanatçıya böyle bir haksızlığın yapılmasına müzikseverler sessiz kalmadı. Gerek sosyal medya hesapları, gerek basın haberlerinde gösterilen tepkilerin yanı sıra gerekli belgeler de şirkete sunuldu. Bunun sonucunda şarkı yeniden dijital platformlarda yayına alındı. Bu yargısız bir infazdı ve iki kez yılın bestecisi seçilmiş bir sanatçıya yapılmış haksızlıktı. Bundan geri dönülmüş olması sevindirici ancak, keşke hiç yaşanmasaydı” dedi.

“İlk değil son olmaz”

Gizem Demir, tam bir emek hırsızlığı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Bu bir ilk değil, sanırım son da olmayacak. Bu nedenle Türk müzik sektörü yabancı şirketlerin boyunduruğundan kurtulmalı” şeklinde konuştu.

İki kez yılın en iyi bestecisi, yılın en iyi pop sanatçısı, yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı gibi daha birçok prestijli ödüllerin sahibi olan ünlü şarkıcıya yapılan haksızlıktan geri dönülmesi hayranlarını da mutlu etti.

Emre Kaya’dan sevenlerine teşekkür

Emre Kaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, kendisine ve eserine sahip çıkan tüm müzikseverlere teşekkür ederek, “Bir sanatçı için bundan daha çok gurur verici bir şey olamaz. Sevenlerim yapılan haksızlığa sessiz kalmadı. Aşk Diye Soludum artık müzikseverlere mal olmuş bir eserdir. Bestemin böyle bir hakarete maruz kalması üzüntü vericiydi. Sevenlerim kale gibi arkamda durdu. Sunduğumuz belgeleri de dikkate alan şirket, hakkımızı iade etti” dedi.

Emre Kaya’nın şarkısının yayından kaldırılması Doğan Müzik Yapım A.Ş Genel Müdürü Samsun Demir’den de ağır eleştiri almış, hiçbir kanıtı olmayan bir iddia ile şarkının dijital platformlardan kaldırılması hatasından bir an önce dönülmesini istemişti.

İlgili Haberler

Magazin
28 Mart 2024
Yıldız Tilbe emekli oldu! Emekli maaşına isyan etti

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla emekli olduğunu duyurdu. Yıldız Tilbe emekli maaşına da isyan etti. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, X hesabından bir paylaşım yaparak emekli olduğunu duyurdu. Ancak düşük emekli maaşları nedeniyle de tepki gösteren Ünlü şarkıcı, “Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur?” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan isyan etti […]

Magazin
27 Mart 2024
Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer’den olay olacak sözler! “Yanımda çulsuz birini istemem”

Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer konuk olduğu programda çok konuşulacak sözler söyledi. Gizem Tuncer, “ Yanımda çulsuz birini istemem” ifadelerini kullandı. İşte detaylar… Gökay Kalaycıoğlu’nun sunucusu olduğu programın bu hafta ki bölümüne konuk olan Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer, tartışma yaratacak sözler söyledi. Özel hayatı ile ilgili konuşan Gizem Tuncer, hayatına girecek olan erkeğin ekonomik […]

Magazin
27 Mart 2024
Kraliyet anıtı önünde mini etek ile poz veren model Pim Apatsara’nın 5 yıl hapsi isteniyor

Tayland’da kraliyet anıtının önünde mini eteği ile poz veren model Pim Apatsara’nın başı bundan dolayı derde girdi. Model Pim Apatsara’nın 5 yıl hapis cezası isteniyor. İşte detaylar… 22 yaşında olan genç model Pim Apatsara, 24 Mart tarihinde Burriam eyaletinde bulunan Kral I. Rama heykelinin önünde ultra mini eteği ile poz verdi. Genç model, bu fotoğrafının […]

Magazin
27 Mart 2024
YouTuber Merve Veziroğlu’nu 58 yerinden bıçaklayan cani koca hakim karşısına çıktı! Ceza belli oldu

YouTuber eşi Merve Veziroğlu’nu 58 yerinden bıçaklayan cani eş bugün hakim karşısına çıktı. Cani eş hakim karşısında kendisini savundu. İşte detaylar… Geçtiğimiz 4 Ağustos tarihinde 33 yaşında olan YoTuber eşi Merve Veziroğlu’nu canice 58 yerinden bıçaklayan eş Yunus Yıldırım bugün hakim karşısına çıktı. Yunus Yıldırım 34 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, vermiş olduğu ifadesinde eşi […]