SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Milli gemiler, Europort Turkey’de 35 ülkenin temsilcileri için vitrine çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

Europort Turkey, ilk kez Tuzla’da deniz üzerinde kapılarını açtı. Sektör, İran Deniz Ticaret Filosu’nun yenileme ve gençleştirme projesi dahilinde 35 milyar dolarlık yatırımına talip oldu.

Uluslararası alanda iddialı olan denizcilik sektörünün en önemli buluşma noktası Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı, Tuzla Viaport Marina’da kapılarını açtı. Tuzla’da, ilk kez denizle iç içe yapılan fuara 35 ülkeden 10 bin profesyonel ziyaretçi katıldı. 8 Nisan akşamına kadar devam edecek olan fuar, uluslararası bir organizasyonla sektör adına büyük önem taşıyan yeni iş birliklerine de fırsat sunacak.

Başarılı projeler gerçekleştirerek dünya deniz ticaretinde önemli bir oyuncu haline gelen Türk denizcileri, bu yıl Europort Turkey’de alım heyetleri, ziyaretçi ve katılımcı olarak yer alan Panama, Danimarka, İzlanda, Norveç, Yunanistan, Kenya, İran, Azerbaycan, Meksika, İngiltere gibi ülkelerle yeni iş birlikleri için bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, “Geleneksel Tersane şirketlerinin yurt dışında sermaye şirketleriyle birleşerek daha güçlü yapılar ortaya koyması, daha da ötesinde büyük şirketlerin de kümelenme yoluyla daha büyük güç birliğine gitmesi sektörü dünya birinciliğine taşır. Çünkü, Türk tersaneleri bugün her teknolojide gemiyi, çok kısa sürede ve rakiplerinden en az yüzde 20 altında maliyetle üretebilmektedir. Türk tersaneleri, aynı anda 4-5 gemiyi birden üretebilmektedir” dedi.

Europort Turkey Fuarı Direktörü Dilek Karaduman yaptığı açıklamada, İran’nın Türkiye denizcileri için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Türkiye ve İran denizcilik sektörü ticaret heyeti buluşmasının iki ülke arasında ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Karaduman, “İran ile yapılan ticarette bizce olmaması gereken ciddi bir açık olduğunu düşünüyoruz. Bu açığın kapatılması için Europort Turkey gibi uluslararası fuarlara ihtiyaç var” diye konuştu.

İran Denizcilik Konseyi Genel Sekreteri Ahmad Rafat: “35 milyar dolarlık gemi inşa edeceğiz”

İran Denizcilik Konseyi Genel Sekreteri Ahmad Rafat, İran Deniz Ticaret Filosunun yenileme ve gençleştirme projesi dahilinde 35 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını dile getirdi ve Know-How’a önem verdiklerini belirterek yeni projelerin hayat geçirilmesi konusunda Türk gemi inşa sanayi ile işbirliği içinde olmak istediklerini ifade etti.

Geçen ay Güney Kore’ye toplam 600 milyon dolarlık, 4’ü konteyner, 6’sı petrol tanker inşa sözleşmesinin iptal edildiğini söyleyen İran Denizcilik Konseyi Başkanı Ahmad Rafat, İran gemi inşa sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak işbriliklerine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Türkiye’deki gemi inşa tesislerinin önemli projelere imza attıklarını dile getiren Rafat, “Türk gemi inşa sanayini yakından takip ediyoruz. 35 milyar dolarlık yeni gemi inşa yatırımlarında Türkiye’nin yer almasını gönülden istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İran İslam Cumhuriyeti Deniz Ticaret filosunun yenileme projesine, Türk gemi inşa sanayinin talip olduğunu ifade eden GYİB Başkanı Başaran Bayrak, Türkiye ile İran arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]