SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sert Konuştu

Yayınlanma:
ABONE OL

İçişleri Bakanı Soylu: “Darbe yapıldığı zaman parlamentonun onuruna ve namusuna sahip çıkmayanın bugün söz söyleyebilme hakkı yoktur”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih Belediyesi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayına katıldı.

Bakan Soylu, “Mecliste 4 tane eski meclis başkanı bir araya gelmiş parlamento zayıflayacak diyorlar. Biz yaş olarak onlardan genciz. Ama ben şu soruyu sorarım. Türkiye’de de herkese sorarım. Bu parlamentolara darbe yapıldığı zaman parlamentonun onuruna ve namusuna sahip çıkmayanın bugün söz söyleyebilme hakkı yoktur” dedi.

Fatih Belediye binası avlusunda gerçekleştirilen ve ev sahipliğini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yaptığı ’Referandum Sohbetleri’ adlı programın moderatörlüğünü Gazeteci yazar Hikmet Genç yaparken, programın konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Sosyal medyada canlı yayınlanan programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık arasındaki 2007 yılı Referandum’da yapılan ve bir önceki meselede yapılan oradan 1961, 1982 Anayasasının ve orada kurulan iktidarın halkın oyuna ihtiyacı duyulmayan iktidarın oradaki belirsizliği. Fakat 2007 yılından sonra başka bir şey oldu. 2007 Referandumu ile birlikte Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimle geliyordu Cumhurbaşkanı. Peki Başbakan’da seçimle geliyordu. Cumhurbaşkanı seçim ile geldiği zaman yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile gelme ihtimali yok. Çünkü yüzde 50’nin üzerinde başka hiç bir oy ile gelebilecek. Başka türlü seçilmiyor. Başbakan, koalisyon ile gelebilir. Azınlık hükümeti ile gelebilir. Tek başına iktidar olur ama yüzde 50 oy alamaz. Yüzde 50’nin üzerinde Başbakan, Cumhurbaşkanı’ndan daha fazla oy alsa başka bir güç çatışması olacak. Oda yürütmenin başı. Oda yürütmenin çekicisi. Dünya’nın hiç bir yerinde böyle bir sistem söz konusu değil. Onun için diyoruz ki, Bu sistem Baba, bu sistem oğul. Kardeş işe kardeşi bir araya getiriyor. Burada benim sözüm açıktır. Baba ile oğlu Başbakan yapsanız, evladı Başbakan yapsanız şeytanlar, generaller devreye girerler ve Türkiye’de büyük bir karmaşık meydana getirirler. Bugün buna inanıyorum. Çünkü yaptığımız iş ülkeyi yönetmek. Her ülkeyi yönetenin kendi adına gücü, kudreti ve beyninde imkanı var. Etrafında çevresi var. Biz burada Osmanlı Devleti’nin bakiyesiyiz. Geçmiş dönemde bu coğrafyada neler olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz” dedi.

Yaşadığımız coğrafyanın önemsiz olmadığını ifade eden Bakan Soylu, “Yakın zaman içerisinde bizim Suriyeli kardeşlerimizi güvenli olarak gönderdiğimiz Cerablus, Azez, El Bab gibi olan yerlerden bir tanesinde insanı yardım anlamıyla gelmiş ama orada batılı bir ülkenin casusluğunu net bir şekilde yapabilen ve orada alternatif devlet ve alternatif yönetim kurmaya çalışılan bir hadiseyi dün keşfettik. Bu coğrafya kimse tarafından yalnız bırakılacak önemsiz bir coğrafya değil. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Burada eğer iki başlılık, üç başlılık, beş başlılık anlayışı ile bir hadiseyi götürürseniz, Türkiye’ye yıllardan beri yaptıkları gibi bölerek, parçalayarak, zayıflatarak yönetmeye devam ederler. Biz de öylesine bakarız” şeklinde konuştu.

7 Haziran’da bu sistemin hükümet çıkartamadığını kaydeden Bakan Soylu, “Ölçü isteyene ölçü 7 Haziran’dır. 7 Haziran’da bu sistem hükümet çıkartamadı. Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı süresi bitti, bu egemenler bizi beğenmeyenler ve bizden nefret edenler kanuna, kitaba, anayasaya, hukuka, hiç bir şeye bakmadılar. Ama fiili bir durum meydana getirdiler. Onun Cumhurbaşkanlığını devam ettirdiler. Benim bir iddiam var. 10 yıl devam ettirirlerdi, bu ülkede kimsenin sesini çıkartamayabilirlerdi. Buradaki insanlarda vicdan var. Ama bu memlekette darbe yapanlar da bu memlekette 1961 ve 1980 anayasasını uygulayanlarda vicdan yoktur. Bu millete ait bir değer de söz konusu değildir. Çünkü kendi kumaşlarını taşımıyorlar. Birilerinin yükünü ve emanetini taşıyorlar. Bunun için 16 Nisan’da bu milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasının referandumunu yapmıyoruz. Biz sadece Cumhurbaşkanı şöyle yargılanacak, meclis tarafından böyle denetlenecek diye bir referandum yapmıyoruz.Bu Cumhuriyet iki temel üzerine kuruldu. Birincisi tam bağımsızlık, ötekisi de egemenlik kayıtsız şartsız milletin nabzıdır. Biz Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne kadar ilk kez buna yakın olduğumuz bir zaman dilimini yaşıyoruz. Mecliste 4 tane eski meclis başkanı bir araya gelmiş parlamento zayıflayacak diyorlar. Biz yaş olarak onlardan genciz. Ama ben şu soruyu sorarım. Türkiye’de de herkese sorarım. Bu parlamentolara darbe yapıldığı zaman parlamentonun onuruna ve namusuna sahip çıkmayanın bugün söz söyleyebilme hakkı yoktur” dedi.

Fatih Belediyesi tarafından sosyal medyada canlı yayınlanan ’’Referandum Sohbetleri’ adlı program ise binlerce kişi tarafından izlendi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]