SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Konut Projeleriyle Parladı

Yayınlanma:
ABONE OL
Son yıllarda tek tek hayata geçmeye başlayan yüksek rezidans projeleriyle dikkat çeken bölgelerden biri de İstanbul’un Kartal semti. Bölgede hala alıcısını bekleyen 86 konut projesi yer alıyor.
2000’li yıllarla birlikte Kartal bölgesine yapılan yatırımlarda artış yaşandı. Özellikle E5 aksı üzerinde gelişmelerin gözlendiği bölgede, gökdelen sayısı her geçen gün artıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesindeki pilot bölgelerden birisi olması ve komşu bölgelerine kıyasla inşaat maliyetlerinin daha düşük olması, yatırımcı firmaların ilgisini bu bölgeye çekiyor.
FİYATLAR ARTTI
Devam eden projelerle birlikte bölgeye 40 bin konut ile 200 bin yeni nüfusun ekleneceği tahmin ediliyor. 2000’li yılların başlarında 100 bin TL’nin altında olan Kartal konut fiyatları, 2010 yılından itibaren yükselmeye başlamış ve 2016 yılında ise 300 bin TL’ye ulaşmıştır. Satılık konut fiyatlarının yanı sıra, kiralık konut fiyatlarında da ciddi bir artış dikkati çekiyor. 2000’li yılların başlarında yaklaşık 500 TL civarında seyrederken, 2010 yılından itibaren yükselmeye başlamış ve 2016 yılında yaklaşık 1.400 TL’ye ulaşmıştır. Önceki dönemde Kartal Konut Projeleri bölgedeki konutların metrekare bazında fiyatları en fazla 4.500 TL’yi bulurken, günümüzde 15.000 bin TL’ye kadar yükselen fiyatlarla karşılaşılıyor.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE DEĞER KAZANDI
Yapılan kentsel dönüşüm projesiyle birlikte, Kartal bölgesi değer kazanmaya başladı. Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na, yeni yapılan ulaşım alt yapıları sayesinde kolaylıkla geçiş yapılabilmektedir. Her bütçeye uygun konutların yer aldığı Anadolu Yakası’nın yükselen bölgesi ise Kartal’dır. Kartal’da hayata geçirilen onlarca proje ve yüzlerce konut bulunuyor. Birçok projede kişiye özel ödeme kolaylıkları ve kampanyalı satış olanağı sunuluyor. Bu bölgedeki konutlar hem yatırım hem de oturum için oldukça avantajlı konumda yer alıyor.
Kartal’da hayata geçirilen projelerde yeşil alana ağırlık veriliyor. Bununla birlikte; otopark, çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları ile yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları ön planda tutuluyor. Şehrin merkezinde fakat şehir kaosundan uzak bir hayat yaşamak isteyenler için Kartal bölgesindeki projeler ideal. Konut projeleriyle birlikte ofis, mağaza ve market gibi ticari birimler de inşa ediliyor.
ULAŞIM BÖLGEYE DEĞER KATTI
Özellikle Kartal metrosu ile Marmaray’ın yanı sıra, Tem ve D-100 bağlantıları da bölgeye büyük avantaj sağlıyor. Kartal’ın ulaşıma avantajlı bir bölge olması ile bölgede sosyal olanakları fazla projeler de artmış durumda. Deniz ve Adalar manzaralı projeler yükselmeye devam ederken, çevre okul ve hastanelere olan yakınlıkları da alıcılara cazip geliyor.
Kartal’a denizyolu, demiryolu ve otoyol ile ulaşım sağlanabiliyor. Kurtköy’de bulunan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı da Kartal’a 15 dakika uzaklıkta yer alıyor. Adalar ilçesine vapur yoluyla seyahat edilebilirken, Yalova iline ise deniz otobüsü seferleri bulunuyor.
Geçtiğimiz 10 yılda oldukça fazla değer kazanan Kartal bölgesi, giderek daha fazla yatırıma ev sahipliği yapıyor. Birçok ünlü inşaat şirketinin odağında yer alan Kartal; gelecek vadeden konut projeleri, geniş yaşam alanları ve her bütçeye uygun daire seçenekleriyle ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Ekonomi
23 Nisan 2024
Dünya devleri açıkladı: 2024 kesin altın fiyatı belli oldu! Altın yatırımı yapan parayı kıracak!

Dünya devlerinden altın fiyatı açıklaması geldi. 2024 yılında altının ne kadar artacağı belli oldu. Altın yatırımı yapanlar 2024’te parayı kıracak. İşte 2024 altın fiyatı açıklamasının detayları… Yatırım araçlarından birisi olarak ülkemizde en fazla tercih edilen altında 2024 gidişatı nasıl olacak merak ediliyor. Yatırımcıların yıl sonu altın fiyatlarını araştırdığı dönemde iki dünya devinden açıklama geldi. Citibank […]

Ekonomi
23 Nisan 2024
Temmuz’da emeklileri sürpriz bekliyor! Maaşlara yeni ayar çekilecek!

Temmuz 2024’te SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı sürpriz gelişmeler bekliyor. Maaşlara yeni ayar çekilecek. İşte emeklilere Temmuz 2024 zammı hakkında detaylar haberimizde… Ülkemizde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sigorta türlerinden emeklilik haklarını almış milyonlarca vatandaş Temmuz 2024 zammını bekliyor. 2024 yılının Emekli Yılı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasıyla birlikte emeklilerin beklentileri de büyük. […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]