SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Tırnak batması telle tedavi edilebilir

Yayınlanma:
ABONE OL

Ayak tırnaklarındaki batığın çeşitli nedenlerden oluşabildiğini belirten Bihter Fidangül, tırnak batmasının tırnak çekilmeden telle tedavi edilebildiğini söyledi.
Dermaslim Estetik ve Güzellik Merkezi Kurucusu Bihter Fidangül, tırnak batmasının, genetik yatkınlık, hatalı kesme veya pedikür işlemleri, yanlış ayakkabı seçimi, travma gibi değişik nedenlerden oluşabildiğini söyledi. Tırnak batmasının genellikle baş parmaklarda görülen bir durum olduğunu dile getiren Fidangül, “Tırnak iki yanda veya tek yanda aşağıya doğru kıvrılarak deri içine doğru uzar ve deriye gömülür” dedi.
Tırnak batmasında genellikle ilk yakınmanın batmadan kaynaklanan acı ve giderek tırnağın uzaması sonucu batmanın artışına bağlı ağrı olduğunu kaydeden Fidangül, “Özellikle bu noktaya yapılan temaslarda ve zorlamalarda ağrı artar. Tırnağın çevresinde enfeksiyon gelişebilir. Tırnak batması sorunu doktorumuzun tıbbi değerlendirmesinden sonra gerekli gördüğü şekilde tedavi edilir” diye konuştu.

“Tel uygulaması ile acısız tedavi”
Fidangül, “Tırnağın yapısı ve batığın durumu uygun ise kliniğimizde ayak sağlığı uzmanları tarafından takılan plastik veya tel destekler ile tırnağın tırnak yatağında düzgün uzaması tırnak batığının düzeltilmesi mümkündür. Bu uygulamalar tamamen acısız olup yaşam tarzınıza hiçbir kısıtlama getirmez” ifadelerini kullandı.
Güzellik Merkezi Kurucusu Bihter Fidangül uygulamakta oldukları tel ve bant sistemlerini şöyle sıraladı:
“3TO Tel uygulaması: Batık ve roll-on tırnaklar 3TO tel sistemi ile başarı ile tedavi edilmektedir. Tırnak etrafında ki doku iltihaplanmış olduğu durumlarda da 3TO tel sistemi rahatlıkla kullanılmaktadır. 3TO sistemi 3 parçadan oluşup, uçlarındaki küçük kancalar tırnak kenarlarına yerleştirilip tırnağın orta kısmında bir halka ile birbirine bağlanır. Böylece tırnağın batan kısımları hafifçe kaldırılarak çevre doku rahatlatılır. Bu sistemle tırnağın doğal uzaması desteklenmiş olup tırnak doğru şekle getirilir. Bu tedavi 3TO eğitimini almış ayak sağlığı uzmanlarımız tarafından uygulanmaktadır.
VHO Tel Uygulaması: Batık ve roll-on tırnaklar VHO tel sistemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. VHO tel sistemi tel takma yöntemlerinin gelişmiş en son şeklidir. Uygulama tamamen acısız olup, 3 parçadan oluşur uçlarındaki küçük kancalar tırnak kenarlarına yerleştirilip tırnağın orta kısmında bir halka ile birbirine bağlanır. Böylece tırnağın batan kısımları hafifçe kaldırılarak çevre doku rahatlatılır. Bu sistemle tırnağın doğal uzaması desteklenmiş olup tırnak doğru şekle getirilir. Bu tedavi VHO eğitimini almış ayak sağlığı uzmanlarımız tarafından uygulanmaktadır.”

İlgili Haberler

Sağlık
26 Mart 2024
21 gün şeker tüketmeyince ne olur?

Şeker tüketimini kesmek, özellikle eklenmiş şekerlerin fazla tüketildiği diyetlerde, vücut üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilir. 21 gün boyunca şeker tüketmemek, fiziksel sağlık üzerinde önemli ve fark edilir değişiklikler yapabilir. İşte bu değişikliklerden bazıları… Kan Şekeri Düzeylerinde İyileşme Şekerin kesilmesi, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir. Bu, ani enerji düşüklüklerinin ve yorgunluk hissinin […]

Sağlık
24 Mart 2024
Ağız bakım rutininize dil temizlemeyi de ekleyin

Dil temizlemenin faydalarını daha önce duymuş muydunuz? İşte detaylar… Her sabah dil temizlemek, ağız ve diş sağlığı için önemli bir adımdır ve birçok fayda sağlar. Bu basit ama etkili alışkanlık, genel sağlığı destekleyen çeşitli yollarla katkıda bulunur: Ağız Kokusunu Azaltır Dil üzerinde biriken bakteriler, ölü hücreler ve yiyecek artıkları kötü nefese neden olabilir. Düzenli dil […]

Sağlık
17 Mart 2024
D vitamini eksikliği belirtileri

D vitamini eksikliği, vücutta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. D vitamini, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi fonksiyonu ve hücre büyümesi gibi önemli süreçlerde rol oynar. İşte D vitamini eksikliğinin bazı yaygın belirtileri… KEMİK VE KAS AĞRISI D vitamini, kalsiyumun emiliminde önemli bir role sahiptir ve eksikliği, kemiklerde zayıflama ve ağrıya […]

Sağlık
16 Mart 2024
Artan sigara kullanımı kadınlarda akciğer kanseri vakalarını tetikliyor

Kadınlarda akciğer kanseri her geçen gün artıyor. Uzmanlar, artan sigara kullanımı nedeniyle son yıllarda hastalığın kadınlarda görülme oranının yükseldiğini vurguladı. Kadınlarda sigara kullanımındaki artış, akciğer kanseri vakalarının sayısında önemli bir yükselişe yol açıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin başhekimi ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, konuya ilişkin endişe […]