SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gaming İstanbul 2017, İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

Dijital eğlence ve oyun fuarı Gaming İstanbul 2017, İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Uzun kuyrukların oluştuğu fuarda efsane karakterler de boy gösterdi.
Gaming İstanbul 2017, bu yıl da 14 bin metrekarelik alana kurduğu alışveriş, oyun eğlence alanları ve çocuk parkı ile eğlenceli vakit geçirmek isteyenleri ve oyunseverleri fuara davet ediyor. Yerel ve uluslararası yatırımcılar tarafından da yoğun ilgi gören fuarda, eğlence alanlarının dışında, oyun sektörüne önemli katkıları olan konuşmacıların katıldığı geliştirici konferansı, GIST Seminerleri ve fuarda yer alan B2B alanı bulunuyor.

Ödüllü oyun turnuvaları
Gamecell Hivefest organizasyonunda 14 bin dolar ödüllü League of Legends Turnuvası, 4 bin dolar ödüllü Vainglory Turnuvası ve 15 bin TL ödüllü FIFA 17 Turnuvası finalleri düzenlenecek. Büyük ilgi gösterilen FIFA 17 finalinin sunumunu Ertem Şener ve yorumculuğunu ise Ahmet Çakar yapacak.

“Türkiye’de bir ilk”
Gaming İstanbul Marka ve Pazarlama İletişim Yöneticisi Meriç Eryürek, “Gaming İstanbul’un bir sloganı vardı. Avrasya’nın oyun köprüsü olmak. Doğu ile Batı’yı birleştirmek. Şunu söyleyebilirim, batının ve Uzak Doğunun en büyük oyun firması olduğunu söyleyebilirim. Gaming İstanbul’da çok büyük oyun turnuvalarıyla geldi. Zaten Türkiye’de büyük oyunların tek bir distribütörü var. Bütün oyunlarıyla buradalar. 14 Şubat’ta bütün dünyanın beklediği bir oyunu burada kapalı olarak Türk oyuncularına sunmuş durumdayız. Bu çok önemli bir şey Türkiye’de ilk defa böyle bir şey oluyor” dedi.

“Türkiye’de gelişmeler var”
Meriç Eryürek Türkiye’nin oyun sektöründe büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyerek, “Oyun alanında gerçekten hızlı bir şekilde gelişiyoruz. Çok yetenekli ve genç arkadaşlarımız var. Sanatçı, grafiker, oyun hikayesi yazan ve oyuncu bunların hepsi çok başarılılar. Burada da görmüş olduğunuz gibi Gaming İstanbul ikinci kez düzenleniyor. Geçen yıl Gaming İstanbul’a gelen firmaların neredeyse 4 katı bu sene burada toplanmış durumda. Çoğu yurt dışı menşeli ancak Türkiye’de bulunan firmalar” açıklamasında bulundu.

“Hedef 2 katına çıkmak”
Geçtiğimiz sene 46 bin 800 kişinin ağırlandığı fuarda bu yıl beklentinin iki katına çıkmak olduğunu aktaran Eryürek şunları söyledi:
“Bu sene hedefimiz iki katı. Dev bir sıra var dışarıda ve sürekli de üzerine ekleniyor. Bugün ilk günümüz perşembe, cumartesi gününü tahmin bile edemiyorum. Yetenekli insanları bilgisayarı programlamayı bilen insanları, tasarım yapabilen insanların bir araya gelip oyun yapıp çok başarılı olduğunu gördük. Bu sene bir de gurur kaynağımız var. Geçtiğimiz yıl serbest geliştirici kategorisinde bulunan arkadaşlarımız bu yıl büyük firmalara komşu oldular. Sektör çok hızlı gelişiyor diyebilirim.”

Fuarın gözdesi oyun karakterleri
Fuarda ayrıca oyun dünyasının önemli kahramanlarının karakterlerini canlandıranlara da ilgi büyük. 19 yaşındaki Enes Yılmaz efsane olan Yüzüklerin Efendisi filmindeki “Aragan” karakteri ile fuarda boy gösterenlerden. Yılmaz, “Bugün Yüzüklerin Efendisi’nden Aragan karakterini canlandırdım. Annemin yardımıyla birlikte her şey el emeği yapıldı. Bu yapmamız bir haftadan daha uzun sürdü. Oyun çok fazla oynamam daha çok film meraklısıyımdır. Film karakterlerini çok fazla severim” dedi.
18 Yaşındaki Nejdet Salihoğlu da Star Wars karakteriyle fuarda yer alanlardan. Salihoğlu, “Sabah 6 da burada idim. 5 gün sonra geri döneceğim. Kostümümü yardım alarak kendim yaptım. Oyun oynuyorum. Playstation oyunlarının genelini oynuyorum. 5 yaşından beri oyun tutkunuyum” dedi. 17 yaşındaki Arda Yaşar da Spiderman kostümü içinde, “Kendim yapmadım arkadaşım hediye etti. Her sene katılıyorum bu senede bu kostümle katılmak istedim” diye konuştu.

4 gün dijital eğlence dünyasında yolculuk
TENCENT, Türkiye’de oyun sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük oyun şirketi Tencent, yeni mobil oyunu “Strike of Kings” Türkiye lansmanını Gaming İstanbul 2017’de gerçekleştiriyor. Fuarda ziyaretçiler 2-5 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca dijital eğlence dünyasında yolculuk edilebilecek.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]