SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Atatürk Havalimanı’nda uyuşturucu operasyonu

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda Türkiye’de ilk kez görülen bir uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Toz maddenin bir kilosu ile 900 kilo sentetik uyuşturucu imal edilebileceği belirtilirken, uyuşturucuyu Hong Kong’dan Türkiye’ye getiren E.S. isimli kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy, Küçükçekmece, Bayrampaşa ve Fatih ilçelerinde 4 gün içerisinde yaptıkları 4 ayrı operasyonda piyasa değeri 15 milyon TL’yi bulan uyuşturucu madde ele geçirdi. Emniyet ekipleri, havaalanında Hong Kong’tan geldiğini belirledikleri E.S. isimli kadından şüphelenerek valizinde arama yaptı. Yapılan aramada Türkiye’de ilk defa rastlanan 5 kilo 588 gram MDMB isimli uyuşturucu ham maddesi ele geçirdi. Kadın ilk sorgusunda maddenin protein tozu olduğunu söyledi. Ancak labaratuvar ortamında yapılan incelemede MDMB isimli maddenin 2 bin 201 etken maddesi içeren sentetik kannabinoid maddesi olduğunu belirledi. Türkiye’de ilk defa rastlanan zehrin, ham madde olarak kullanıldığı ve bir kilosundan 900 kilo sentetik uyuşturucu imal edildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan E.S. isimli kadın çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadının iletişim halinde ve Hong Kong’ta olduğu tespit edilen şahsın yakalanması için yetkili mercilerle görüşmelere başlandığı bilgisine ulaşıldı.
Fatih ilçesinde yapılan bir başka operasyonda ise 55 bin adet extacy hap, 2 kilo uyarıcı nitelikli toz madde, 2 kilo kokain, 1 adet 7.65 milimetre tabanca, 1 adet UZİ marka uzun namlulu silah, 2 adet şarjör, 80 adet fişek ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Valizinde ve evinde yapılan aramada çok sayıda suç maddesine rastlanan A.A. isimli şahıs ise gözaltına alındı. A.A. yapılan sorgunun ardından mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Polisin bir sonraki uyuşturucu operasyonun hedefinde ise lüks rezidans daireleri vardı. Küçükçekmeçe ilçesinde B.T. isimli şahıs tarafından günü birlik olarak kullanılan lüks bir rezidans dairesinde yapılan operasyonda piyasa değeri 450 bin TL olan 15 kilo Skunk diye tabir edilen genetiği değiştirilmiş hint keneviri bitkisi, 70 gram kokain, 2 adet hassas terazi ve 1 adet ikiz plakalı çalıntı araç ele geçirildi. Olayla ilgili B.T., E.D. ve K.V. isimli üç şahıs aranıyor.
Son olarak Bayrampaşa ilçesinde ticari bir taksiye yönelik yapılan operasyonda ise piyasa değeri 1 milyon 242 bin TL olan 8 paket halinde 41 kilo 400 gram Skunk diye tabir edilen genetiği değiştirilmiş hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Narkotik köpekleri Figo ve Gold tarafından bulunan uyuşturucuya el konurken, M.K. ve yabancı uyruklu olduğu tespit edilen B.R. ile A.I. isimli üç şahıs gözaltına alındı. Şahıslar, emniyette yapılan sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. 3 şahısta tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 gün içerisinde yapılan 4 ayrı operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin toplam piyasa değerinin 15 milyon TL civarında olduğu öğrenildi. 4 operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]