SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM

Yayınlanma:
ABONE OL
HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM

Ülkemizde kaos ve kargaşa çıkartmak isteyen teröristler, Kayseri’de bomba yüklü bir araç ile içinde asker bulunan halk otobüsüne saldırdı.  Menfur saldırı da 14 askerimiz şahit oldu.

Sinoplu bir ailenin çocuğu olan Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, 1996 yılında Üsküdar’da dünyaya geldi. Kartal 50 yıl General Rafetbele İlköğretim okulunda okula başlayan Ağaçyetiştiren, zeki, çalışkan, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok sevilen bir çocuktu. Kısa yoldan iş ve meslek sahibi olmak için meslek lisesini seçti.

Tek isteği elektronikti. Maddenin değişim ve dönüşümünü merak ediyor. Ses ve görüntünün dünyanın bir uçundan öbür ucuna nasıl gittiğini tüm detayları ile öğrenmek ve biraz daha geliştirmek istiyordu. Astronot olup, uzaya çıkmak, kaptan olup bir kotra ile dünyayı dolaşmak en büyük hayaliydi.  Bu sebeple, Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Endüstri Meslek Lisesi’nin sınavlarına girip, elektrik ve elektronik bölümünü kayıt oldu.

Baba Arif, anne İsmigül, abla Göknur ve ağabey Göksal, sevinçten havada uçuyorlardı. Nasıl sevinmesinler ki; evin en küçüğü çocuğu okuyacak büyük adam olacaktı. Göksal’ın hayali büyük, önünde de uzun yıllar vardı. Göksal, gündüz okula gidiyor, akşam da babasının dükkânında çalışarak aile bütçesine katkı sunuyordu. Gençlik günlerinin en güzeli bir kızı sevmekti, O’da birini sevdi, sevdi ama sırada vatan borcu vardı. Elinde kına, göğsünde Kuran; dua, gurur ve gözyaşları arasında, arkadaşlarının, “En büyük asker, bizim asker” nidaları ile asker ocağının yolunu tuttu.

17 Aralık 2016 Cumartesi günü, Kayseri’de bir terörist, bomba yüklü bir araç ile içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne haince ve kalleşçe saldırdı. 14 askerimizin şehit olduğu menfur saldırıda 55 askerimiz yaralandı.  Her biri birer aslan olan şehitlerimizden biri terhisine 23 gün kala Hakka kavuşan Kartallı Şehit Piyade Komando Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren’di.

Kartal’daki baba ocağına kor düştü, anaların gözyaşı sel, hıçkırıkları düğüm oldu. Göksal’ı tanıyan tanımayan tüm Kartallı, Kartal Atalar Mahallesi Yağmurlu Sokak’taki ailenin yanına koştu. Sokağı Türk bayrakları ile donatarak, Şehidimizin ailesini bağrına basıp, Anne “Biz buradayız” dediler.

Şehidimizin Türk bayrağına sarılı aziz naaşı, Pendik 15 Temmuz Şehitleri Camiine kılınan ikindi namazı sonrası askerlerin omuzlarında tekbir ve dualarla top arabasına kondu. Cenazeye katılan binlerce kişi Pendik sokaklarında ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüp, şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ezan susmaz bayrak inmez”,”Hakkını helal et, şehidim” şeklinde sloganlar attılar.

Sevenleri, akrabaları, arkadaşları, komşu ve köylülerin ön safta yer aldığı cenaze törenine; Kartal ve Pendik’ten binlerce kişi katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya,  İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’inde yer aldığı törene; AK Parti, CHP ve MHP’nin Kartal ve Pendik İlçe Başkanları ile Muharip Gaziler ve Garnizon komutanlığına bağlı yüzlerce asker katıldı.  Cami bahçesine sığmayan kalabalık, sokaklara taştı.

Tuzla Esenyalı Aydıntepe Mezarlığı’nda toprağa verdiğimiz, Şehit Piyade Komando Er Göksel Mustafa Ağaçyetiştiren’e Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Hakkını helal et aslanım, şehidim. Sen şimdi Cennette sevgililer sevgilisinin yanındasın.

 

Selam sana şehidim, Selam seni yetiştiren anaya ve babaya.  Türk Milleti sizi unutmayacak ve unutturmayacaktır.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]