SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi’nden 4. Geleneksel Hamsi Şenliği yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ve Doğu Karadenizliler Derneği’nin katkılarıyla Kartal’da ‘4. Geleneksel Hamsi Şenliği’düzenlendi. Kartallıların hamsiye doyduğu organizasyonda 6 ton hamsi tüketildi. 6 saat süren hamsi şenliğinde Kartallılar, Karadenizli sanatçıların seslendirdiği yöresel türküler, folklor gruplarının gösterileri ve kemençe eşliğinde horon tepti. Genç yaşlı binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, güneşli havayı fırsat bilenler keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

Kartal Belediyesi ve Doğu Karadenizliler Derneği’nin 4. kez düzenlediği Hamsi Şenliği’nde, Kartallılara 4 ton ızgara hamsi, helva ve yüzlerce tepsi hamsi pilavı ikram edilirken, 2 ton da çiğ hamsi poşetlenerek dağıtıldı. Kartal Meydanı’nda kurulan 15 metre uzunluğundaki mangallarda pişirilen ızgara hamsilerden yemek isteyen Kartallılar, saatler boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. TAK Kartal tasarımcıları da Kartal Meydanı’ndaydı. TAK Gezici Otobüsü ile çocuklar, yaratıcılıklarını bir kez daha ortaya koyarken vatandaşlarda ilgi gösterdi.

kartalda-hamsi-senligi

“Hamsiyi ön plana çıkartıp Karadeniz kültürünü yaşatabilmek adına bu şenliği yaptık”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 4. Geleneksel Hamsi Şenliği’nde yaptığı konuşmada Karadeniz kültürünün yaşatılması gerektiğine değinerek: “ Hamsinin Karadenizliler için özel bir yeri var, hamsi ve diğerleri… Diğerlerine balık diyorlar. Bu kültürü Kartal Meydanı’nda sergilemeye çalışıyoruz. Türkiye farklı kültürden insanların bir arada yaşadığı bir memleket. İşte bizler bu kültürleri bir arada sergileyebilirsek, birbirimizi anlayışla karşılayabilirsek yaşanabilir bir Kartal, yaşanabilir bir İstanbul, yaşanabilir bir Türkiye olmasını sağlarız. 29 Ekim’de söyledim Dünya bir kaosun içerisinde, hele bizim coğrafyamız daha büyük bir kaos içinde. Bunun tek bir gerekçesi var. Musul’da, Kerkük’te petrol’ün 10 dolar gibi ucuz bir fiyata çıkıyor olması… Bu petrolün Baltık denizinde 75 dolar, başka yerlerde 90 dolara çıkış maliyeti var. Bu ucuz petrole konmaya çalışanlar kendi siyasetlerini geliştiriyorlar. Kendileri okyanusun öbür tarafından buralara kadar gelirler; ama biz kendi sınırımızın güvenliğini almak için müdahale ettiğimizde senin ne işin var derler, herkes bunu böyle bilsin. Biz ülke içerisinde ayrım gözetmeden birbirimizi anlamaya ve birlikte yaşamaya mecburuz. Kartal’da her kültürün yeri var, hamsi şenliğini de gelenek haline getirdik ve bu şenlikleri her yıl düzenliyoruz, halkımız da yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşımız bu şenlikte hem eğleniyor, folklörünü ve kültürünü öğreniyor hem de hamsisini yiyor. Bu yıl Doğu Karadenizliler Dernek Başkanımız Doç. Dr. Necmi Kurt ile festivalimizin 4’üncüsünü gerçekleştiriyoruz.  Bu sene buraya katılan çok sayıdaki dernek başkanlarımıza ve siz halkımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmasının ardından Başkan Altınok Öz, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt’a Kartal heykelciği takdim etti. Necmi Kurt da yaptığı konuşmada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal için yaptığı çalışmaları desteklediğini belirtti. Necmi Kurt, Kartallı vatandaşlara ve Karadenizlilere güzel bir gün yaşatmış olmasından dolayı Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek derneklerine yapmış oldukları yardım ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

“Bugün Türkiye’de özlenen tabloyu Kartal’da görüyorum”

 

Sanatçı Faruk Aydın’a plaketini takdim etmesi için sahneye davet edilen gazeteci Tayfun Talipoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Siyasiler işte özlenen tablo derler ya, ben bugün Kartal’da bunu gördüm. Bugün burada her siyasi düşünceden, her patiden, her yaştan insanlar var. Herkes aynı horonda el ele yürek yüreğe… İyi ki varsınız; bu güzelliğiniz daim olsun, Kartal; boşuna Kartal olmuyor, sizlerle Kartal oluyor, bu güzellikleri yaşattığı için sevgili Belediye Başkanım Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için Başkan Altınok Öz’e teşekkür ediyorum”

 

Şenliğe katılarak sesleriyle renk katan sanatçılar; Apolas Lermi, Bizim Gönül ve Faruk Aydın, etkinliğin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş ve Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt’tan plaketlerini aldı. Sanatçılar; Başkan Altınok Öz’e Kartal’da yapmış olduğu çalışmalar, düzenlemiş olduğu geleneksel hamsi şenliği ve kendisine Kartal’da bu konseri verme imkânı sağladığı için teşekkür etti.

 

Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları; Faruk Aydın, Bizim Gönül, Apolas Lermi’nin sahnesi ile eğlenceye doyan Kartallılar, 6 saat süren etkinlik boyunca, “ Rüzgâr Topuklular Horon Ekibi “, Karadeniz folklor gruplarının gösterileri davul, zurna, kemençe eşliğinde horon tepti. Etkinliğe katılan vatandaşlar, mutluluklarını dile getirerek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca vatandaşlar, Başkan Altınok Öz’e yoğun ilgi göstererek bol bol fotoğraf çektirdi.

İlgili Haberler

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]

Genel
12 Nisan 2024
Bayram tatilinin acı bilanço sonucu! 48 ölü 6 bin 184 yaralı

Bayram trafiğinin bilançosu açıklandı. Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşanan trafik kazaları sonucunda 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi yaralandı. İşte detaylar… Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününe ait trafik bilançosu açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşan trafik kazaları sonucunda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ali […]