SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kızılay ve AFAD’dan Musul’a 108 TIR’lık insani yardım malzemesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Musul’daki acil ihtiyaçların karşılanması için “Mazlumların Umudu Türkiye” sloganıyla AFAD ve Kızılay tarafından hazırlanan insani yardım malzemelerini taşıyan 108 TIR, Gaziantep’ten Musul’a hareket etti.

Kızılay ve AFAD, acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Musul’a 108 TIR’dan oluşan insani yardım malzemesi gönderiyor. Yardım TIR’ları düzenlenen törenle Gaziantep’ten Musul’a yola çıktı. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Halis Bilden, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Gaziantep protokolü katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’nin ABD’den sonra en çok insani yardım yapan ülke olduğunu söyledi. Bu coğrafyada soydaşlarımız olduğunu belirten Kaynak, “AFAD’ın 21 ülkede 6 buçuk milyar yardımı olmuştur. Biz bütün bunları insani sebeplerle yapıyoruz. Musul’da şu ana kadar 6 ay içerisinde 256 bin kişi evini terk etmiştir. Nisan’dan bu yana Irak’ın içine geçmiştir. Musul’da operasyonlardan bu yana 54 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştır” dedi.

kizilay-afad-musula-yardim

15-16 bin kişinin ihtiyacı karşılanacak

İnsani yardım TIR’larından 78’inin AFAD, 30’unun ise Kızılay tarafından oluşturulduğunu kaydeden Kaynak, gönderilecek yardımlara ilişkin, “Orada hangi insan varsa Türkiye’nin uzattığı bu insani yardım elinden yararlanacaktır. Türkiye bu hususta asla çifte standart uygulamamıştır” diye konuştu. Veysi Kaynak, TIR’larda bulunan insani yardım malzemelerin yaklaşık 15-16 bin kişilik bir kapasiteye yetebileceğini de sözlerine ekledi.

Süreci yakından takip ediyoruz

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise “AFAD ile Kızılay’ın eş güdüm halinde bölgedeki riskleri analiz edip süreci yakından izliyor. Türkiye’ye komşu olan bölgelerimizdeki beşeri afetler Türkiye’yi doğrudan ilgilendirmektedir. İhtiyacın anında giderilmesi ve göç olaylarını yerinde durdurulması adına Kızılay ile AFAD’ın ihtiyacın oluştuğu andan itibaren yaptığı önleyici çalışmalar çok anlamlıdır” dedi.

Musul operasyonundan hemen sonra bölgeye 20 TIR insani yardım malzemesi gönderdiklerine işaret eden Kınık, “Özellikle sınırımıza yakın olan bölgelerdeki beşeri afetler ve insani krizler Türkiye’yi doğrudan ilgilendiriyor. Yapılan çalışmalar, ihtiyacın oluştuğu andaki önleyici çalışmalar çok anlamlı ve Türkiye içerisindeki mülteci yükünü azaltacak ve insanların ihtiyacını gidererek bu insanların vatanlarını terk etmesini engelleyecek bir çalışma çerçevesi sunuyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, bin 500 aile çadırı, 50 tuvalet, 50 duş konteyneri, 50 çok amaçlı çadır, uyku tulumu, battaniye ve jeneratörlerden oluşan 108 TIR’lık yardım konvoyu, dualarla Musul’a doğru yola çıktı.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]