SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 93. yılı Kartal’da büyük bir coşku ve heyecan ile kutlandı. Kutlamalar Atatürk büstüne çelenk koyma, kutlamaların kabulü ve resmî geçit töreni şeklinde gerçekleşti.

Vali Erol Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin boru ve trampet takımının, büyük ilgi gördüğü tören; Havanın bulutlu, yağmurun yağdı yağacak dediği bir ortamda yapıldı.

Törene Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Dnz. Albay Murat Kağan Kozanhan, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, asker ve gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının kurum ve daire amirleri, siyasi, parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

kartalda-cumhuriyet-bayrami-mustafa

28 Ekim cuma günü Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayan tören, 29 Ekim cumartesi günü Kartal Kaymakamı Cemil Aksak’ın kutlamaları kabulü ile devam etti.

Kartal Stadı’nda organize edilen resmî geçit töreni, protokolün halkın bayramını kutlaması ile başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimiz adına yapılan saygı duruşunu, İstiklalimizin timsali İstiklal Marşımızın okunması izledi.

Törende kısa bir konuşma yapan Kartal Kaymakamı Aksak, Türk Milletinin tarih boyunca hür ve bağımsız yaşadığını ifade ederek, Atatürk, silah arkadaşları ve 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi andı.

Günün anlam ve önemini Kartal Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Yavuz’un kompozisyonu, Hüseyin Saim Hekim Ortaokulu öğrencisi Nuray Çalık’ın şiiri dile getirdi. Kartal Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibinin yurt genelinden harmanladığı bir birinden güzel gösterilerinden sonra ödül törenini yapıldı.

Dünya Kick Boks Şampiyonu Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Çetintaş, Uluslar Arası Judo 3.sü Özel Yesevi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi judo takımı, şiir, kompozisyon ve resim alanında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Vali Erol Çakır boru ve trampet takımı eşliğinde yapılan resmi geçit törenini, hatıra fotoğraflarının çekimi izledi. Program İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım Demirci rehberliğinde Kartal Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Berat Sümer Topçuoğlu yönetiminde İlhan Büyükçolak ve Aysel Temizer’in sunumuyla gerçekleşti. İstiklal Marşımızı Özlem Çıkış, Boru ve trampet takımını Berna Özçivi yönetti.

Kartal Belediyesince, Kartal Meydanı’nda organize edilen Fener Alayı ve Edip Akbayram konseri kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Cumhuriyetimizin 93 yaşına girdiği bugün, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar yaşamasını dilerim.

Dileğim güçlü devlet, mutlu millettir. Dileğim, insan hakları ve hukuk sonun kadar kullanıldığı yaşama, barınma, korunma, beslenme, eğitim ve sağlık gibi tüm sorunların çözülmesidir.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mustafa Telli See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]