SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Cumhuriyet Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kartal’da düzenlenen bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Kartal’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında ilçede ilk tören Kartal Kaymakamlığı’nda gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Garnizon Komutanı Murat Kağan Kazanhan ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Cengiz Turhan, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak’ı ziyaret etti. Kaymakamlıkta düzenlenen törene ayrıca, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Fehmi Okay ve Ali Apaydın da katıldı. İlçe protokolü bayramlaştı.

Öğrencilerin Stadyumdaki Gösterisi Büyüledi

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Kaymakamlıkta düzenlenen törenden sonra Kartal Stadyumu’nda devam etti. Stadyumdaki kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra kutlamalara katılan Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Garnizon Komutanı Murat Kağan Kazanhan kutlamalara katılan vatandaşları selamladı. Selamlamanın ardından stadyumda ilçe öğrencilerinin düzenlediği folklor ve tiyatral gösteriler izleyiciler tarafından çok beğenildi.

29_ekim_cumhuriyet_bayrami_yuruyus_ve_konser_20162910-9

Davullu Zurnalı Bayram Coşkusu

Başkan Altınok Öz stadyumdaki gösterilerden sonra Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında vatandaşlar uzun süre davul ve zurna eşliğinde şarkı söyleyip oynayarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Altınok Öz de vatandaşların davullu zurnalı coşkusuna katılarak söylenen şarkılara ara ara eşlik etti.

Motor Severler de Bayramı Kartal’da Kutladı

Başkan Altınok Öz’ün kutlamalar kapsamında bir sonraki ziyaret ettiği yer Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Her yer Benim Atölyem’ etkinliği oldu. Kartal Belediye Başkanı burada çizim ve boyama yapan miniklerle uzun süre sohbet etti. Öte yandan Cumhuriyet Bayramını Kartal’da kutlayan Motorsiklet Kulüpler Birliği üyeleriyle bir araya gelen Başkan Altınok Öz motor seveler ile bol bol fotoğraf çektirdi. Etkinliğin sonunda motorcular Başkan Altınok Öz’e plaket takdim ederek teşekkür etti.

Binlerce Vatandaş Kartallı Kazım Meydanı’nda Buluştu

Büyük Bayramın coşkusu Kartallı Kazım Meydanı’nda devam etti. Kartallı Kazım Meydanı’nda buluşan binlerce vatandaş kortej halinde Kartal Meydanı’nda kadar yürüdü. Binlerce vatandaş yürüyüş boyunca, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarını attı.

Başkan Altınok Öz’den Emperyalizm Eleştirisi

Yürüyüşün sonunda Kartal Meydanı’na gelen vatandaşlar düzenlenen konser etkinlikleriyle dolayısıyla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Konser etkinliklerine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri ve Gazeteci Mustafa Mutlu katıldı.

Gecede vatandaşlara seslenen Başkan Altınok Öz konuşmasına geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kartallı Kazım’ın oğlu Yalçın Göleber’i anarak başladı. Başkan Altınok Öz, konuşmasının devamında Ortadoğu’da yaşanan siyasi olaylara değindi. “Emperyalizme gereken tokatı bu millet verecektir” diyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “2 gün önce gazetede bir haber. Norveç, doğal müttefiki Irak’ta asker sayısını arttırmaya karar vermiş. Irak hükümeti de buna onay vermiş. Ama aynı hükümet Türkiye Cumhuriyeti’ne nota vermekte çekinmiyor. Okyanusun öbür tarafından geleceksin, ucuz petrolün üstüne oturmaya kalkacaksın Saddam’da olmayan nükleer silaha, nükleer silah var diyeceksin, bir milyon Müslüman’ın kanına gireceksin  Ezidi ile Kürdü, Arabı Türkmen’i, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si herkesi birbirine katacaksın ondan sonra diyeceksin ki, Irak’a, Suriye’ye ben özgürlük getirdim. Senin dilinden bir tek kişi anladı. O da Gazi Mustafa Kemal’di. Yedin tokatı gittin. Unutma ki, 18 Mayıs 1919’da bir tane Mustafa Kemal yoktu. 19 Mayıs’ta kendini gösterdi. Bugün onun yetiştirdiği bir sürü Mustafa Kemal’den, bu meydanda sana gereken tokatı, emperyalizme gereken tokatı, bu millet verecektir, vermelidir” diye konuştu.

“Emperyalizm’in peşinde koşanlar 15 Temmuz’da bir darbe girişiminde bulundu” diyen Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarsalardı ne olacaktı? Irak’taki gibi piyon olan bir hükümet kuracaklardı. Kimin taşeronu olacaklardı? 10 dolara çıkartmak istediği petrolü sahiplerinin taşeronluğunu yapacaktık. İşte bu millet ona da izin vermedi. Bilerek, isteyerek. Bunun temeli 93 yıldır bu memleketteki birikimdir. Onun için Cumhuriyet’e sahip çıkacağız.”

Ünlü Sanatçılar İzleyenlerden Tam Not Aldı

Gecenin devamında ilk sahne alan sanatçı Oğuz Aksaç oldu. Aksaç’ın söylediği şarkılarla binlerce vatandaş doyasıya eğlendi. Aksaç’a CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç çiçek takdim etti. Oğuz Aksaç’ın ardından sahne alan isim ise ünlü sanatçı Edip Akbayram oldu. Ünlü sanatçı gece boyunca seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı.

Gecenin sonunda ise Başkan Altınok Öz ünlü sanatçı Edip Akbayram’a çiçek vermek üzere sahneye çıktı. Başkan Altınok Öz, kendisinin yerine çiçek vermesi için Gazeteci Mustafa Mutlu’yu sahneye davet etti. Gazeteci Mutlu, Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek Edip Akbayram’ın Türkiye için önemine dikkat çekerek çiçekleri ünlü sanatçıya takdim etti.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]