SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uzak doğu sporlarının çocukların gelişimine etkileri!

Yayınlanma:
ABONE OL

Günümüzün anne ve babaları genelde çalıştıkları için çocuklarına pek az vakit ayırmaktadırlar ve bu durum çocuklar üzerinde olumlu, olumsuz etkilere sebep olmaktadır.Peki bunlar nelerdir,hiç merak ettiniz mi? Anne-baba ve çocuk ilişkisi: Günümüz şartlarında genelde anne ve babalar çalışmakta olup, iş, trafik, geçim derken çocuklara sadece hafta sonu vakit ayırmaktadırlar.Onuda genelde bir alışveriş merkezinde veya oyun salonlarında yaparlar. Çocuklar o anda çok mutlu olsalar da içlerinde hep bir burukluk yaşarlar.

 

Aslında çoğumuz çocukları bir oyuncak veya bir hediye ile mutlu ederiz sanıyoruz.Fakat onların penceresinden bakınca olay tamamen farklıdır.Çocuklar aslında kendilerini örnek alabilecek anne babalar isterler.Örneğin; her gün baba veya anne ile oynanan 1 saatlık oyun bile kendilerine ciddi derecede özgüven kazandırmaktadır.

sporcu-boks-cocuk

Eğitim: Çocuklar okulda oldukça temposu yüksek bir hayat yaşarlar.Sabah erken kalkmak,uykusuzluk, beslenme, sınav, genel temizlik derken küçük bedenlerine fazla laf geçiremez bazen kontrolden çıkabilirler.Örneğin ;ebebeynlere ,akşamki yemeğe,uyku saatlerine vs itiraz etmeleri çokça rastlanan bir durumdur. Ebeveynlerin özellikle sınav dönemlerinde çocuklara kesinlikle baskı yapmamalıdırlar.Tam aksine onların özgüven kazanmaları için destek olmalı ve moral vermelidirler.

Spor: Çocuk gelişimine hemen hemen bütün spor branşları katkı sağlamaktadır, örneğin yüzme, jimnastik, ve bunun gibi birçok branş çocuk gelişiminde önemli rol oynar. Fakat çocuklarda uzak doğu sporları yapmak hem bedensel ve fiziksel gelişme yönünden hemde iyi bir kişilik ve ruh sağlığı bakımından yararlıdır.

Dövüş sporları ile çevresini tanır.

İletişim kurar.

Kendine olan güveni artar.

Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi öğrenir..

Bir konuya konsantre olabilmeyi öğrenir.

iradesini kullanabilmeyi öğrenir.

Başarıya güdülenmeyi öğrenir.

 

Uzmanlara göre Uzakdoğu sporları yapan çocukların, yapmayanlara oranla daha iyi beslendikleri şiddete daha az başvurdukları ve insan ilişkilerinde daha başarılı oldukları gözlemlenmektedir. Çocukları sağlıklı büyüyebilmesi için spor yapmaları çok önemlidir. Spor yapmayan ve dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri oldukça zordur. Üstelik bu tutum çağımızın hastalığı olan obeziteyi tetiklemektedir.

Araştırmalara göre okul çağındaki çocuklara düzenli spor alışkanlığı kazandırıldığında bu alışkanlık ileri yaşlarda da devam ediyor. Ama unutulmaması gereken bir durumda yüksek verim alabilmek için düzenli sporu alışkanlık haline getirmeleri gerekir.

Yavuz Aktunç

author avatar
Yavuz Aktunç

İlgili Haberler

Spor
29 Mart 2024
Fenerbahçe’de Süper Kupa Finali öncesi sıcak gelişme: Maça çıkmayalım

Fenerbahçe’den Süper Kupa Finali için radikal karar gelebilir. Galatasaray maçına çıkmama önerisi verildi. Fenerbahçe’nin, Avrupa maçlarının yoğunluğuna rağmen Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa finali için maça çıkmama teklifi gündeme bomba gibi düştü. 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa maçının Galatasaray tarafından ertelenme talebinin reddedilmesi sonrası sarı-lacivertli kulüpten sürpriz bir öneri geldi. SÜPER KUPA FİNALİNDE FENERBAHÇE SAHAYA […]

Spor
28 Mart 2024
28 Mart bugünkü maçlar! Bu akşam kimin maçı var?

28 Mart bugünkü maçlar belli oldu. Hem Türkiye’de hem de Dünya liglerinde oynanacak karşılaşmalar açıklandı. Peki 28 Mart Bugün hangi maçlar var? Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı. 28 Mart Perşembe günü, yerli ve yabancı liglerden bir dizi futbol maçı ekranlara taşınacak. Kıyasıya mücadeleler, futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 28 MART BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]