SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şile doğal ürünlerde marka olmaya devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Şile’de arıcılık ve bal üretimi “Bizim Fm Radyosunda Canlı yayınlanan “Kulvar Özel” Programında konuşuldu..
Tanju Altınay’ın hazırlayıp sunduğu programa Şile Kaymakamı Salih Yüce, Orman İşletme Müdürü Murat Çakır ,Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Kılıçel,Şile Arıcıları Tarımsal Kalkınma Koop Başkanı Ahmet Can Şile Arı Yetiştiricileri Koop Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslanalp katıldı.
Şile Kaymakamı Salih Yüce’de İlçemizde arıcılığın önemli bir sektör haline geldiğine dikkat çekti.Ayrıca resmi olarak 200 adet kayıtlı arıcımız var ve yaklaşık 90 arıcımız ticari amaçlı 110 arıcımızda 2000 kovanla aile içi tüketim yapmakta yaklaşık 8.000 kovan gözüküyor ama kayıt dışı kovanlarla bu sayının 11.000 nin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz dedi.
Bal üretimi hakkında da değerlendirmeler yapan Şile Kaymakamı Salih Yüce; 30 ton civarında kestane balı üretiminin yapıldığını 15 ton civarında çiçek balı ve diğer üretimlerle birlikte,toplamda 50 ton civarında bal üretimimiz mevcut diyen İlçe Kaymakamı Salih Yüce;Şile ismiyle bir marka yanı sıra ilçemizde bazı sektörlerimizin markalaşma yönünde önemli adımlar attığına dikkat çekti.
Markalaşma yönünde en önemli ürünümüz “Kestane Balı’dır. İlçemizin Kestane Balı sadece Ülkemizde değil Dünyada’ da tanınır hale gelmiş durumda,amacımız bunu daha da ileriye profesyonelleşerek taşımayı hedefliyoruz dedi.
Şile Arıcıları Tarımsal Kalkınma Koop Başkanı Ahmet Can;Kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler verdi.Ayrıca bu oluşumun sağlanmasında başta İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza,Ak Parti İlçe Başkanımıza,konuyla ilgili tüm daire amirlerimize teşekkür ediyorum dedi.Ahmet Can kooperatif olarak öncelikli hedeflerinin Kestane Balı olduğunu ve nasıl üretebiliriz,elbette en hijyen ve sağlık koşullarına uygun nasıl üretebiliriz ,elbette tüketiciye nasıl sunabiliriz,esas amacımız buydu dedi.
Ahmet Can ayrıca Kooperatif olarak artık iki adet tescillenmiş markalarının olduğuna dikkat çekerken, internet üzerinden satış yaptıklarını ve İlçe merkezinde de iki ayrı noktada da satış yaptıklarını söyledi.
Şile Orman İşletme Müdürü Murat Çakır’da İstanbul Anadolu yakasında 120.000 hektar orman alanı olduğunu ve bu orman alanının 60.000 hektarının Şile’mizde olduğunu söyledi.
Murat Çakır 60.000 hektarlık orman alanının 11.000 hektar alanında “Kestane karışık ormanı olduğunu net olarak değerlendirmek gerekirse net olarak 1.500 hektar alanın sadece kestane ormanı olduğunu söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Kılıçel’de İlçemizde yapılan aracılık hakkında genel durum değerlendirmesi yaptı. Ramazan Kılıçel açıklamasında “Kestane balı döneminde ilçemizde olan arıcıların haricinde yaklaşık gezgin arıcı olarak nitelendirdiğimiz 40 adet arıcı ilçemize gelmektedir dedi.
Arı Yetiştiricileri Koop Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslanalp’de İlk olarak kendi imkanlarıyla başladığı bal üretimi pazarlamasının artık profesyonel olarak yapılması konusunda Türkiye’de sektörün geçerli olduğu gitmediğimiz il,ilçe,seminerler,etkinlikler kalmadı.Çok şükür hedefimizde adım adım ilerliyoruz.Ne mutlu ki yöremizin markalaşmış ürünleri arasında artık balımız yani “Kestane balımızda katıldı dedi.
HABER FOTO
NURCAN KIRCALI

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]