SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB Gençlik Meclisi, 5 milyon genciyle dünyada benzeri olmayan bir yapı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında hayata geçirdiği yerel yönetim anlayışının takipçisi olan, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda faaliyet yürüten ve Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Döneminde yedi yüzden fazla etkinlik gerçekleştiren İBB Gençlik Meclisi, yeni eğitim-öğretim yılında da iddialı.
Binlerce yıllık geçmişine rağmen her gün tazelenen, güzelleşen, gençleşen, hareketliliğinden, enerjisinden, temposundan, renkliliğinden, canlılığından hiçbir şey kaybetmeyen İstanbul şehri, İBB Gençlik Meclisi’nin de katkılarıyla bugün bilimden sanata, kültürden medeniyete, spordan sosyal sorumluluğa kadar pek çok alanda gösterdiği duyarlılık, gerçekleştirdiği çalışmalar ve model alınır hale gelen 5 milyon genciyle dünyada benzeri olmayan bir yapı teşkil ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın talimatıyla 2004 yılında kurulan Gençlik Meclisi, Samed Ağırbaş’ın başkanlığındaki 5. Döneminde, bünyesindeki kulüplerle yaklaşık 2 yıl boyunca hiç durmaksızın proje üretti ve bu projeleri hayata geçirdi. Gençlik Meclisi, birbirinden farklı yedi yüzden fazla etkinliğe imza atarak 1,5 milyondan fazla gence ulaştı. Bu başarı, yurt içinde ve yurt dışında da yankı buldu. İBB Gençlik Meclisi, hem ulusal hem de uluslararası planda birbirinden önemli birçok ödülün sahibi oldu.
İBB Gençlik Meclisi’nin Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Dönem başarıları her geçen gün biraz daha artarak devam etti. Bu başarıların ardında elbette üretken bir ekiple ortaya konulan projeler, kusursuz işleyen bir iletişim ağı ve kapsamlı PR çalışmaları bulunuyor.
İBB Gençlik Meclisi, İstanbul’da yaşayan 5 milyon gencin, sosyal dayanışma, bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki projelere dâhil olmalarını, programlara ve faaliyetlere katılmalarını, bu konularda yeteneklerini keşfetmelerini, geliştirmelerini ve söz sahibi olmalarını hedefliyor.

ibb-genclik-meclisi-yeni
Güvenilir, yenilikçi, katılımcı, adil, paylaşımcı, dinamik, üretken ve duyarlı bir İstanbul gençliği meydana getirmek için çalışan Gençlik Meclisi, gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik çalışmalar gerçekleştirmesinin yanı sıra gençlerin fikirlerine ve projelerine de önem veriyor. Meclis, geliştirilen projelerden mümkün olduğu kadar çok sayıda gencin faydalanmasını arzu ediyor. Gençlere projelerini hayata geçirmeleri konusunda yardımcı olurken, bireyleri bir gruba dâhil edip, onlara birlikte bir şeyler başarmanın mükemmelliğini hissettirmeyi amaçlıyor. Gençlere organizasyonlar ve çalışma hayatı konusunda tecrübe kazandırmak da İBB Gençlik Meclisi’nin hedefleri arasında.
5. Döneminde % 35 oranında lise temsilcisini, % 40 oranında ise bayan temsilciyi bünyesinde bulunduran İBB Gençlik Meclisi, İstanbul’daki bütün gençlik yapılanmalarını temsil eden bir organizasyon haline gelmiş bulunuyor.
Yeni dönemde oluşturulan mükemmellik politikası ve kalite süreçleri ile kurumsal bir yapıya kavuşan İBB Gençlik Meclisi, Meclis Yönetim Sistemi (MYS) ile üyelerinin ve İstanbul’da yaşayan diğer gençlerin doğrudan yönetime katkıda bulunmalarını sağlıyor.
Tüzük gereği, doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’a bağlı olarak çalışan İBB Gençlik Meclisi, yeni eğitim-öğretim yılında da iddialı. Meclis, tüm kaynaklarını okuyan, düşünen, araştıran, özgüveni yüksek, bilim, kültür, sanat ve sporla yakından ilgili, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretici, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı bir İstanbul gençliği yetiştirmek için kullanıyor.
Gençlik Meclisi, gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etmek, işbirliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yaparak, eğitim, sosyal dayanışma, bilim, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda projeler üretmek, destekleyici politikalar geliştirmek, uygulamak ve tüm İstanbul gençliğinin bu çalışmalardan mümkün olduğunca faydalanmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]