SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal İhsan Zakiroğlu Ortaokulunda etkileyici 15 Temmuz anma programı

Yayınlanma:
ABONE OL

Başarılarıyla, yaptığı proje ve çalışmalarla sürekli gündemde olan Kartal İhsan Zakiroğlu Ortaokulu, tüyleri diken diken eden bir organizasyona imza attı. Tören ve anma programında coşku, sevinç, hüzün ve gözyaşı bir aradaydı.

15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimi sonucunda şehit ve gazi olan kahramanlarımız minnet, şükran ve rahmetle yad edildi. Gözyaşları sel oldu. Yapılan anma programı ile tüyler diken diken oldu.  Dualar okundu.

Okul müdürü Atilla Necdet Aydın;  Eylül  ayının ilk haftasından itibaren çalışmalara başlandığını ve öğretmenler Göknur Aslan, Selçuk Tütak, Oya Bayrak, Esra Türk, Gökhan Karagöz ve Fahriye Dabakoğlu’ndan oluşan komisyonun hassasiyetle çalıştığını söyledi. Bu destanın aynen Çanakkale’de olduğu gibi nesilden nesile aktarılması gerektiğini, maddi manevi birçok bedel ödenerek yapılan mücadele sonucu bize bırakılan ulvi emanete sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu ve bu konuyu çok önemsediklerini belirtti.

ihsan-zakiroglu-ortaokulu-toren

Anma programında konuşan okul müdürü Atilla Necdet Aydın şunları ifade etti:

”15 Temmuz gecesi milletimizin;  kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı sadece şu veya bu kesim değil, hamdolsun milletimizin tamamı yapmıştır.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.

atilla-necdet

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla ,tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı vücudlarını siper ederek tarih yazdılar. Şehit olan tüm vatandaşlarımız terörle mücadele kapsamındaki şehitlik statüsüne dahil edilmiştir. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bununla birlikte artık her yıl 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü’nde kendilerini hassaten yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Sizler bir olunuz, iri olunuz, diri olunuz, kardeş olunuz, hep birlikte Türkiye olunuz.

Sevgili öğrenciler, biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin.

Bugünkü Türkiye 15 Temmuz akşamı Türkiye’sinden daha güçlüdür. Çünkü hastalık teşhis edilip yaraya neşter vurulmuş, operasyon başarıyla sürdürülmektedir. Rabbimin yardımıyla yarınki Türkiye, bugünkünden çok daha güçlü olacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür.  Türkiye Cumhuriyeti demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

“ Allahu ekber ve ne mutlu Türküm!”  nidalarıyla 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin.” diyerek konuşmasına son verdi.

goknur-aslan

Öğretmenler adına konuşan Göknur Aslan ise:

”Bugün 15 Temmuz gecesi ruhları ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizi anmak ve kazanılan demokrasi zaferini kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

Milli şairimiz Mehmet Akif diyor ki!

 

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda,

Canı cananı bütün varımı alsın da Huda

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda

 

Bizi şefkatli bir ana kucağı gibi bağrına basan bu toprakları yabancılara çiğnetmemek, ay yıldızlı bayrağımızı ebediyen göklerde dalgalandırmak, semayı çınlatan ezanı, gönülleri yeşerten Kur’an seslerini susturmamak toprak altında yatanları rahatsız etmemek, üstündekileri de zillete ve esarete düşürmemek canla başla çalışmak her ferdin görevidir.

Bugün 81 ilimizdeki, ilçelerimizdeki meydanlarda ve tüm Türkiye’de coşkuyla, gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekârı milletimizin bizatihi  kendisidir. 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, Türk milleti vardı.

Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde 62’si polis 179’u sivil, 5’i asker olmak üzere 246 şehidimiz var. Rabbim onları şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın, Peygamber Efendimize komşu eylesin.

Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu silahlı darbe girişiminin akamete uğratılmasıyla Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Şairin dediği gibi:

“Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır.

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır.

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır.

Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.”

Bizlere bu günleri yaşatan hainler karşısında zaferi nasip eden Rabbimize hamdolsun. Hadis-i şerif mealiyle konuşmama son vermek istiyorum: “İman etmedikçe Cennete giremezsiniz.   Birbirinizi Sevmedikçe de hakkıyla iman etmiş olamazsınız.”

Törende öğrencilere dağıtılan yüzlerce bayrak havada dalgalandırılarak muhteşem manzara ile anma programına nihayet verildi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]