SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Altınok Öz, “Baro’ya tahsis edilecek alan yeşil alan değil, atıl bir alandır!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinin İstanbul Barosuna tahsis ettiği alan tartışmalı alan hakkında Kartal Belediyesi tarafından yapılan açıklama da; “Baro’ya tahsis edilecek alan yeşil alan değil, atıl bir alandır” denildi.
Yapılan açıklama da” İstanbul Barosu’nun Kartal Belediyesi’nden adliyenin yakınında bir alan tahsis istemi ile başlayan polemikte son nokta konuldu.
Türkiye’nin en büyük kamu binası, dünyanın da en büyük adliyesi olarak nitelendirilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda görev yapan 5 ila 7 bin civarında meslektaşlarının görev yaptığını belirterek adliyeye yakın bir yer talebinde bulunan İstanbul Barosu’nun bu isteği Kartal Belediyesi tarafından olumlu karşılandı.
Baronun halka dönük hizmetleri sunmak üzere istediği, vatandaşlara hizmet verecek olan alan için çalışmalar başlatan Kartal Belediyesi, adliyeye yakın bir bölgede kalan atıl bir alanın kendilerine tahsis edileceğini belirtti.

kartal-belediye-baskani-altinok-oz-arsa
Kartal Belediye Meclisi’nin Eylül ayında gündemine gelen yer tahsisi ile ilgili konuya hakim olmayan kişiler tarafından ortaya atılan yanlış açıklamalar vatandaşları yanılttı.
Kartal Belediyesi, imar planlarında park olarak gözüken ama atıl bir durumdaki alanın baroya tahsis edileceğini belirtti. Adel Kalemcilik’in belediyeye terk ettiği, üzerinde hiçbir ağaç vb. bir çalışmanın olmadığı alanın baroya tahsis edileceği açıklandı.

altinok-oz-baskan
Yeşil alanlara bizler kadar kimse sahip çıkamaz
Vatandaşı yanıltmaya kimsenin hakkı yok
Vatandaşlara hizmet vermek üzere yapılacak olan yer ile ilgili bilgi veren Başkan Altınok Öz, “Baro’ya tahsis edilecek alan yeşil alan değil, atıl bir alan. Vatandaşı yanıltmaya kimsenin hakkı yok. Kimse yeşil alanlara bizler kadar sahip çıkamaz. Kartal’da göreve geldiğimizden beri yeşil alan miktarını iki katına çıkardık. Adel Kalemcilik’in belediyeye terk ettiği üzerinde hiçbir ağacın bulunmadığı, bir çalışmanın olmadığı alanın baroya tahsis edilmesi için çalışma yaptık. Yanlış yönlendirmeler ve açıklamalarla kimsenin kimseyi yanıltmaya hakkı yok. Kaldı ki, tahsis edilecek olan yerde yine adalete hizmet verecek. Halkın adalete erişimini sağlayacak halka hizmet edecek.

kartal-baro-arsasi
Doğal tabiat alanını yok edenlere bakmak lazım
Çok fazla uzağa bakmamak lazım. Bizim İstanbul Barosu’na tahsis ettiğimiz yerin karşısındaki bölgeye bakın. Esas doğa katliamı Maliye Hazinesi ve İBB’nin üzerinde ortak bulunduğu alanda. Kendilerine ait yerin dışına çıkarak asfalt kırığı ve moloz atığı dökülüyor. Daha önce de konuyla ilgili olarak İBB yaptıkları işgal konusunda uyarıldı, gerekli cezai işlem kesildi. Ama halen aynı işgaliye devam ediyor. Doğal tabiat alanında bulunan bir gölet var. Fakat asfalt kırıkları, moloz atığı ve tuz ile bölgedeki kırmızı balıkların hesabı ortada dururken; ağaçlık bölgenin önünde konuya hakim olmadan açıklamalar yapmak yerine kendi gerçeklerini gözler önüne sersinler, yapılanları görsünler, doğal tabiat alanlarının yok oluşuna seyirci kalmasınlar.
Ayrıca yine bölgede park olarak görünen ama bir türlü terki yapılmayan, işlevsellikle kullanılan bir bölge var. Bu bölgede de Kültür Fazilet Erkek Kuran Kursu, Dini Tesis Alanı, Esentepe Kültür Fazilet Camii ve müştemilatı bulunuyor.

original-plan-kartal
Park alanlarına sahip çıkanlar da biziz, Kartal’da yeşil kuşak uygulamasını hayata geçirenler de biziz” şeklinde ifade edildi.

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]