SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ahmet Şimşek’te ilk ders 15 Temmuz anması

Yayınlanma:
ABONE OL

Ahmet Şimşek Koleji’nde velilerin de katılımıyla düzenlenen açılış töreninin ardından 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Törende yapılan konuşmalarda 15 Temmuz vurgusu yapıldı.

Okul terasındaki bahçede düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin sınıflara yerleştirilmesinin ardından devam eden etkinlikte günün önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Konferans salonundaki ilk derste ise, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayan slayt gösterimi gerçekleştirildi. Okulda ayrıca, “15 Temmuz” temalı panolar hazırlandı.

“Dediğim çıktı. Yolunuz Atatürk’ün yolu olmalıdır.”

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada kolejin kuruluşunun 30. yılını yaşadıklarını ve bundan çok mutlu olduklarını dile getiren Ahmet Şimşek, konuşmasında 15 Temmuz’a da vurgu yaparak; “Sevgili öğrenciler, yolunuz Atatürk’ün çizdiği yol olacak. Bakın daha birkaç ay önce bu ispatlandı. Demek ki bu vatanı ve bayrağı sevince, Atatürk’e inanınca, Atatürk’ün çizdiği yoldan gidince vatan kurtuluyormuş, bu vatanı kimse elimizden alamıyormuş. Ben 30 yıldır yaptığım bütün konuşmalarımda Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayın, Atatürk’ün yolundan ayrılmayın, cemaatlere, irticacılara kanmayın diyordum. Bakın dediğim çıktı ve 15 Temmuz’u yaşadık.” dedi.

ahmet-simsek-ilk

“Kendimi sizlere adadım.”

Konuşmasına öğrencileri çok sevdiğini ve onları özlediğini belirterek başlayan Ahmet Şimşek şunları söyledi; “Canımızdan çok sevdiğimiz sevgili öğrencilerimiz, çok şükür sizlere kavuştuk. Bu kurum sizlerle var, sesiniz çınladıkça dünyanın en güzel melodisi çalıyor gibi hissediyorum. Çünkü ben kendimi sizlere adadım. Bizim gayemiz çağın gerektirdiği en son imkanları kullanarak yeni, modern, kolay eğitim sistemini uygulayarak sizleri mükemmel yetiştirmek, bu kutsal eğitim yuvasında kardeşçe, hep birlikte, sevgi, şefkat ve saygı yumağı içerisinde yetişmenizi sağlamaktır. Sizlere bunu temin edebilirsek ve sizler de bu vasıflara sahip olursanız vatanınıza, milletinize ve ailelerinize hayırlı insanlar olursunuz. Atatürk, ‘Sahip olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.’ diyordu. Sizler asil kanlı bir milletin evlatlarısınız. Çünkü bu millet, geçmişte olduğu gibi daha birkaç ay önce de tankların altına yattı, tüfeklere göğüs gerdi, vatanını korudu. Sizler, bu kutsal vatanı kurtaranlarla aynı asil kanı taşıyorsunuz. İnanıyorum ki yarın da bu vatana hain eli değse, o eli kırarsınız. Ben sizin başınızdayım, sizler de evlatlarım olarak benim gibi düşünün. Göreceksiniz ki başaracaksınız ve büyük adamlar olacaksınız. Tarihinizi iyi okuyun. Türklüğü dünyaya tanıtmak siz gençlerin görevidir. Ben sizlere kefilim, beni mahcup etmeyin.Yeni eğitim yılımız tüm ulusumuza ve milletimize hayırlı olsun.”

ahmet-simsekte-ilk-ders-15-temmuz-4

“Birey güçlendikçe devletler de güçlüdür.”

Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli de törende yaptığı konuşmada, “Okul bir vatanın çiçek ve meyve bahçeleridir. Bu bahçelerde çocuklar varsa o ülke hayattadır ve ülkenin geleceği vardır. Büyük Atatürk, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demişti. Bizler de bu bilinç içerisinde, gayret ve inançla öğrencilerimize hizmet edeceğiz. Birey güçlendikçe devletler de güçlüdür. Hiçbir birey başka bir bireyin kontrolü altında olamaz, esiri olamaz. 15 Temmuz’da acı ve karanlık bir tablo gördük ama demokrasiye inanmış vatan evlatları canı pahasına ülkemizi gayri meşru kuruluşlara ve terör örgütlerine teslim etmediler. Bizim gençliğimiz de ne pahasına olursa olsun ülkemizi karanlık güçlere teslim etmeyecekler. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güveniyoruz. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.” dedi.

“Bu ülke kimsenin vesayeti altına girmeyecektir.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin ise konuşmasında, “Sevgili gençler, bu gün sizler için yeni bir başlangıçtır. İşiniz zor ama bizler her zaman size destek için hazırız. Gelecekte bireysel ve ulusal başarımız her şeyin üzerindedir. Bu bağlamda ulu önderimiz Atatürk’ün söylediği; ‘Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma ve hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum.’, ‘Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.’ Sözlerine dikkat çekmek isterim. Kaderini başka milletlere bırakan, gücü, kuvveti kendisinde toplamak ve halkı gütmek isteyenlere bırakan halkın başına neler gelebileceğini 15 Temmuz akşamı bir kez daha gördük. Bu ülke öyle kolay kolay kimseye teslim olmayacaktır. Çünkü ulu önderimiz bu ülkeyi siz sevgili Türk Gençlerine emanet etti. İşte bu yüzden bu ülke kimsenin vesayeti altına girmeyecektir. Atatürk siz gençlerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil olmanızı istemişti. Yeni öğretim yılında öyle bilgiyle donanın ki fikriniz hür olsun, kimse sizi kandırıp yolunuzdan çevirmesin. Birlik, beraberlik ve sevgiyle dolu olun ki vicdanınız hür olsun. İyiliklerle, bilgiyle donanın ki sezginiz, irfanınız hür olsun.” dedi.

“Müsterih olunuz, evlatlarınız emin ellerdedir.”

Öğrencilere başarılar dileyerek sözlerine başlayan Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek ise şöyle konuştu; “Bu güzel günde tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli kurucumuzun kanatları altında bir seneyi daha idrak ediyoruz, bunun mutluluğu yüreklerimizi coşturuyor. Sevgili öğrenciler size çok iş düşüyor. Sizlere öğretilenleri ne kadar çok ciddiye alırsanız geleceğinizi o kadar değerli kılacaksınız. Sevgili öğretmenler, sizler birer heykeltıraşsınız. Elinizde dünyanın en kıymetli varlıkları var, çocukların içinde gizli kalmış büyük yeteneklerini ortaya çıkaracaksınız. Değerli velilerimiz, müsterih olunuz, evlatlarınız emin ellerdedir. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ve başarılı bir yıl diliyorum.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]