SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binası Hizmete açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeni sağlık yatırımlarına dâhil edilen İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada yeni Ek Binası 2016 yılında tamamlanmıştır. 09.09.2016 tarihinde Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha ÖĞÜTKEN, İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK, Adalar İlçe Kaymakamı Hikmet DENGEŞİK, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah ORHAN, İstanbul Sağlık Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Ayşe TÜRKÖZÜ, İstanbul Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Bayram ÇİÇEK, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Yakup ÇAĞ, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Sinan BAYRAKTAR, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Recep DEMİRHAN ve ada halkının yoğun katılımı ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binasının açılışı gerçekleştirilmiştir.

kartal-arastirma-hastanesiadada
Açılış konuşmalarına Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ’IN selam ve sevgilerini ileterek başlayan Sağlık Bakanı Yardımcısı Sayın Ahmet Baha ÖĞÜTKEN; Adalardaki sağlık hizmetlerinde gelişen fiziki yapılaşma ve insan kaynaklarına değinerek “Ben de bir Adalıyım ve Adalarda yaşanan sıkıntıları bilen bir kardeşiniz olarak bu aşamalara kadar geldiğimize mutluyum.” sözlerini ifade etti.
Adalar İlçe Kaymakamı ve aynı zamanda Vali Yardımcısı Sayın Hikmet DENGEŞİK, açılış konuşmalarında Adalardaki sağlık hizmetlerinde gelinen noktayı vurgulayarak “İnanıyorum ki Adamızın sağlık konusundaki ihtiyacı giderilmiştir.” dedi. Ayrıca Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binasının yapımında emeği geçenlere şükranlarını sunarak teşekkürlerini sundu.
İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Doç. Dr. Ahmet Lütfullah ORHAN, Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliğinin bölgesel sağlık hizmetlerindeki artan ivmeye olan katkılarını sayısal verilerle sunarak “Paylaştığımız temel ilkeler ve hedeflerimiz dahilinde; yeni Hastanemizin bölge halkımıza sunulan sağlık hizmetine katkı vermesini ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
İnşa edilen sağlık tesisinin Büyükada ve Adalar halkının sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırması ve nitelikli sağlık hizmeti sunumunu sağlaması amacına değinen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Sayın Doç. Dr. Recep DEMİRHAN, gerçekleştirdiği konuşmalarında hastanenin fiziki imkân ve sağlık hizmeti sunumu kapasitesini katılımcılar ile paylaştı.
Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binasında;
* İç Hastalıkları,
* Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
* Kadın Hastalıkları ve Doğum,
* Ağız ve Diş Sağlığı,
*Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları,
* Aile Hekimi,
* Kulak Burun Boğaz,
* Ortopedi,
*Nöroloji
Branşları bulunmakta olup laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri verilmektedir. Ayrıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi de bulunmaktadır.
5 yatak kapasite ile klinik hizmetlerin sunumunun gerçekleştirildiği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binasında toplam 53 Sağlık Personeli görev ifa etmekte olup; tıbbi hizmetler ve insan kaynakları planlaması alanında cerrahi ve dâhili branşlarda görevlendirme yapılmaktadır. 2012-2016 Ağustos ayına kadar gelinen süreçte toplam muayene sayıları kitlesel olarak değerlendirildiğinde ise %91,5 oranında artış bulunmaktadır.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]