SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şile’de balıkçı esnafı sezona “Vira bismillah” diyerek başladı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Eylül ayı balık sezonu için Şile Limanındaki balıkçılar “VİRA BİSMİLLAH” diyerek 2016-2017 balıkçılık sezonuna merhaba dediler.

Şile Limanında düzenlenen balık sezonu açılışında konuşan Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı balık sezonu ve Karadeniz’de balıkçılık hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

BİZLER DENİZLERİMİZDEKİ BALIĞI TUTMAKLA BİTMEYECEĞİ KONUSUNDA İDDİALAYIZ..

Kooperatif Başkanı Osman Sarı bu yıl denizlerimizde balık bol, denizlerimiz bereketli her ne kadar akademisyenler balığın azaldığını söyleseler de,biz denizlerimizdeki balığın tutmakla bitmeyeceği konusunda iddialıyız dedi.Ancak kirlenmenin ve sahillerdeki aşırı ışıklanmanın,ayrıca sahillerdeki yoğun yapılaşmanın,denizdeki balıkların azalması konusunda büyük bir engel olduğuna dikkat çekti.

balikcilar-vira-dedi

Şile Su Ürünleri Koopretif Başkanı Osman Sarı

yaklaşık dört aylık sezonda avlanacak olan balığın palamut balığı olduğunu ve gerek İstanbul da gerekse Türkiye’nin her yerinde bu balık tezgahlarda “Şile Palamudu” olarak satıldığını ve Şile adının balığın isminin olmasının nedenini balığın taze olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da törende yaptığı konuşmada balıkçı esnafına önemli müjdeler verdi.

2016 2017 balıkçılık sezonunda tüm esnafımıza kazasız belasız bereketli günler dilediğini ve balıkçı esnafının her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Tabakoğlu Karadeniz’in tehlikeli deniz olduğunu ve balıkçı esnafının zor ve meşakkatli bir iş yaptığına dikkat çekti.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu İlçemizi batısı ve doğusu olarak ikiye aydığımızda ilk olarak Şile Sahilköy de yapılacak olan “Balıkçı Barınağı” müjdesini verdi. Ayrıca Ağva mahallesinde yapılacak olan balıkçılarımızın rüzgarlar ve taşkınlardan yanı sıra genel olarak yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için Ağva bölgemizde de Ulaştırma Bakanlığımızla koordineli projemizle o bölgedeki balıkçı esnafımızın sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Şile Limanında bulunan balıkçı tekneleri dualar eşliğinde “Vira Bismillah” diyerek yeni balıkçılık sezonuna başladılar.

Şile Limanında düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Salih Yüce Belediye Başkanı Can Tabakoğlu Emniyet Müdürü Abdulvahit Ünal Ak Parti  Chp Mhp Belediye Meclis üyeleri Mhp Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak STK temsilcileri yanı sıra,çok sayıda muhtar ve davetliler katıldı.

HABER FOTO

NURCAN KIRCALI

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]