SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İETT’nin bu yeni hattı “Bilim Otobüsü”

Yayınlanma:
ABONE OL

İETT, öğrenciler üzerinde enerji verimliliği ve enerjinin etkin kullanımı, çevre teknolojilerine yönelik bilincin oluşturulması, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına olan ilginin arttırılması amacıyla ‘’Bilim Hattı’’ projesini hayata geçirdi. Proje ile öğrencilerin bilime ve araştırmaya karşı meraklandırılarak hem öğrenmeleri hem de eğlenmeleri amaçlanıyor.

İETT içerisinde enerji, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler konularını kapsayan deney setlerinin yer aldığı bir otobüs dizayn etme fikrinden hareket etti.

bilim-otobusu-iett-1

Bilime giden en kısa hat”

“Bilime giden en kısa hat” sloganıyla İstanbul genelinde okulları dolaşacak ‘’Bilim Hattı’’ ilk ve ortaokul öğrencilerine hitap edecek şekilde tasarlandı.Bilim Hattı ziyaret ettiği okullarda mini bir bilim merkezi işlevi görerek öğrencilere temiz enerji teknolojileri, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler ile ilgili bilgiler aktarılmasını sağlayacak.

İçerisinde akıllı otobüs sistemi, elektrik şebeke sistemi, enerji çeşitleri, kum havuzu, plazma küreleri, arttırılmış gerçeklik- uzay serüveni, geri dönüşüm, enerji testi, rüzgâr ve güneş enerjisi uygulaması gibi deney setleri bulunuyor.

Bilim Hattı’nda öğrenciler enerji ve çevre ile ilgili bilimsel deneyler yaparak bilinçlenecek ve bilimin keyfini çıkaracak.

bilim-otobusu-iett

Çevre Haftası’nda Bilim Hattı’na yoğun ilgi

AB Çevre Ödülleri’nde yönetim kategorisinde birinci olan ve ülkemizi Ekim ayında Avrupa’da temsil etmeye hak kazanan İETT, Çevre haftası dolayısıyla Halkalı Cumhuriyet İlkokulu’nda etkinlik düzenledi. Öğrencilere yönelik çevre eğitim programı ve çevre konulu resim şenliği düzenlenirken, sonrasında İETT’nin “Bilim Hattı”nda deneyler sergilendi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]