SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

CHP’de Muharrem İnce’den gövde gösterisi,

Yayınlanma:
ABONE OL

Muharrem İnce, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde ‘Sonsuza kadar Laik Türkiye’ mitingi düzenledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik’ ile ilgili sarf ettiği sözlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminden beklenen tepki gelmeyince ‘Sonsuza Kadar Laik Türkiye Mitingleri’ ile hem CHP yönetimine bir uyarı, hem de AKP hükümetine de ‘laikliği bu ülkeden asla silemeyeceksiniz’ mesajı verdi.

Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki mitinge katılım yoğun oldu. Muharrem İnce’nin mitinge giriş ve çıkışı sırasında izdiham oluştuğu görüldü.

ince-muharrem-bostancida

Sizler Yahya Kemal’in Aziz İstanbul’u, sizler Orhan Veli’nin sevdalarının kenti İstanbul… Gülhane parkından yüz bin gözüyle İstanbul’a bakan Nazım Hikmet, aydınlık yüzlü, umutlarımızın insanları hoşgeldiniz

Selam olsun, yedi tepeli İstanbul’un insanlarına selam olsun.. Taksim’deki işçilere, gezi direnişine selam olsun.. İstanbul’u bizim yapan Fatih Sultan Mehmet’e, geldikleri gibi gönderen Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun…

Saraylar çöker, kan biter, bir gün zulüm biter… Bugünlerden geriye bir yarına giden, bir de yarınlar adına direnenler kalır.

ince-muharrem-bostancid-ed

Muharrem İnce, Parti içi muhalefet değil, ev sahibiyiz

CHP’lilere seslenen Muharrem İnce, kendilerini “parti içi muhalefet” olarak niteleyenlere tepki gösterdi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parti içi muhalefet değil, ev sahibi olduklarını söyledi.

Bostancı Gösteri Merkezi’ni dolduran partililere seslenen Muharrem İnce, kendilerini parti içi muhalefet diye adlandıran kesimlere cevap verdi. İnce, “Biz parti içi muhalefet değiliz. Partide örgütlenmiş bir muhalif hareket değiliz. Bu salonda yaşamı mücadele ile geçmiş insanlar var. Bu partinin zor günlerinde il başkanlığı yaptım. Grup başkanvekilliği yaptım. 14 yıldır milletvekilliği yapıyorum. Ömrümü CHP’ye adadım. 7 Haziran’dan 65 gün önce partiye üye olup bugün kendini CHP’nin yerine koyup beni misafir yerine kimse koyamaz. Ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim. Seçimden üç gün önce üye olmadım. Rahmetli İsmail Cem’in broşürlerini dağıtarak, afişlerini duvara asarak büyüdüm ben. 79 seçimlerinde Genel Başkanım Bülent Ecevit’in adını duvarlara yazarak geldim ben. Onun için biz parti içi muhalefet değiliz. Ev sahibinin ta kendisiyiz.” dedi.

Muharrem İnce’nin konuşması sık sık ‘Türkiye laiktir laik kalacak’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla kesildi.

salon-ince-muharrem

“FARKINDALIK YARATMAK VE UYARI GÖREVİMİZİ YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

 

İnce, “Biz Muharrem İnceci değiliz. Çünkü ben, Muharrem İnceci değilim, siz de olmayın. Biz, kaygılı, endişeli insanlarız. Ülkemizin geleceğinden, çocuklarımızın geleceğinden kaygı duyan, kuşku duyan insanlarız. Bizler, cumhuriyetin kazanımlarının tehlikede olduğunu görüp bu konuda birşeyler yapan insanlarız. Biz, bu toplantılarda partiyi konuşmuyoruz. Parti içi tartışmalara girmiyoruz. Türkiye’yi konuşuyoruz, geleceğimizi konuşuyoruz. Farkındalık yaratmak için uyarı görevimizi yapmak için buradayız” diye konuştu.

‘SOYKIRIM’ KARARI ALAN ALMANYA’YA SERT TEPKİ

 

Muharrem İnce, konuşmasında AK Parti iktidarı dönemindeki dış politikayı eleştirerek Türkiye’nin komşularıyla yaşadığı sorunları anlattı. Konuyu Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak kabul ettiği yasa tasarısına getiren İnce, karara sert tepki gösterdi.

“SİYASİ KARARDIR”

 

“Tarihin en büyük soykırımcısı olan devlet, bizleri soykırımcı ilan etti” diyen İnce, “Bugün 29 ülke, parlamentolarında bu konuda kararlar alarak Türkiye’yi sıkıştırmış durumda. Bu bir siyasi karardır. Türkiye’nin ya da atalarımız Osmanlı’nın soykırımla suçlanabilmesi için 2 şey olması gerekir. Bir, devletin yazılı emri olması gerekir. Böyle bir emir ortada yoktur. İki, yargı kararı olması gerekir. Böyle bir karar da yoktur. Türkiye’nin başını belaya sokan parti Türkiye’yi burada da belaya soktu” ifadelerini kullandı.
‘BAŞBAKAN İNCE’ SLOGANLARI…

 

Konuşması sırasında salondakilerin “Başbakan İnce” sloganları atması üzerine Muharrem İnce, “O da olacak, o da olacak… Merak etmeyin” sözleriyle karşılık verdi. Konuşmasının ardından Muharrem İnce, sahneye davet ettiği milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte salondakileri selamladı.

Kaynak; Katılımcı Maltepe

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]