SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Toplu Sözleşmeye Kadına Şiddet ve Mobbing Maddesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel iş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Birinci yıl ücret zammının %12, ikinci yıl ücret zammının %10 olduğu sözleşmeye  ‘aile içi şiddet’, ‘psikolojik taciz’ , ‘yerel yaşamda engelli hakları ve kültürel faaliyetlerle” ilgili maddeler eklendi.

Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 255 işçinin haklarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun imzaladığı toplu iş sözleşme törenine Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, CHP İstanbul İl yöneticileri, CHP Kadıköy İlçe Başkanı, DİSK Genel İş Sendikası yöneticileri ve belediye çalışanları katıldı.

kadikoy-mobbing-

Birinci yıl ücret zammının %12, ikinci yıl ücret zammının %10 olduğu sözleşmeye aile içi şiddet, psikolojik taciz, yerel yaşamda engelli hakları ve kültürel faaliyetlerle ilgili maddeler eklendi.

KADINA ŞİDDETE YAPTIRIM

Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan   “Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” maddesine göre sözleşmeden yararlanan işçilerin ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uygulandığı durumlarda, belediye sosyal hizmet uzmanının yapacağı değerlendirme ve adli makamlara yansıyan durumlar var ise, bunları belgelemek koşulu ile işçinin maaşının  % 50’ sinin bir yıl süre ile mağdur olan eşine ve çocuğuna ödenecek.

PSİKOLOJİK TACİZ MADDESİ

Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmedeki maddelerden biri de Psikolojik Taciz maddesi. Bu maddeye göre işveren işyerinde “kasıtlı veya sistematik olarak” belirli bir çalışanın aşağılanması, küçümsenmesi, dışlanması, kişiliğinin ve saygınlığının zedelenmesi, kötü muameleye tabi tutulması, yıldırılması ve benzeri şekillerde ortaya çıkan ve sayılan davranışların ortaya konulduğuna dair “kuvvetli emareleri” bulunan psikolojik tacizin önlenmesi için gerekli çalışmaları yapacak.

ENGELLİ HAKLARI MADDESİ

Toplu İş Sözleşmesine  eklenen bir başka madde ise “Yerel Yaşamda Engelli Hakları “ maddesi. Bu maddeye göre  işçilerin en az %30 ile %69 arası engelli çocuğu olanlara hastalık (engellilik) raporuna dayalı ve çalışan ebeveynlerden sadece biri tarafından kullanılmak üzere, bulunduğu yıl izni dışında birikmiş izni bulunmayanlara bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde 10 güne kadar izin verilecek.

KÜLTÜREL FAALİYETLERE DESTEK

Sözleşmedeki kültürel çalışmalar maddesine göre ise belediye işçilerinin çocukları ikamet şartı aranmaksızın Kadıköy Belediyesine bağlı sanat merkezleri, kültür merkezleri, spor merkezleri ve benzeri tesislerden yararlanabilecek.  Ayrıca her sözleşme yılı için sendika ve belediye tarafından ortak bir şekilde belirlenecek olan 2 tiyatro oyununun işçilere ücretsiz bir şekilde gösterimi işveren tarafından sağlanacak.

 

Toplu Sözleşmeye ilişkin konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Toplu iş sözleşme süreleri içerisinde bizim için en önemli olan şey iş barışını sağlamak. İş barışını sağladıktan sonra Kadıköy halkına hizmet etmek.  Kadıköy Belediye başkanımız yönetiminde bu güne kadar böyle bir eksiklik olmadı. Ben DİSK Genel Başkanı olarak salonda öncelikle işçi arkadaşlarımın yüz ifadelerinden anladığım kadarıyla mutlu olduklarını alkışlarla ifade ettiler. Ben öncelikle Kadıköy halkına Kadıköy’de çalışan işçi kardeşlerime ve Kadıköy Belediyesi’ne bu toplu iş sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. İmkanları sağlayan belediye başkanımız ve yönetici kardeşlerimize DİSK adına teşekkür ediyorum. “ dedi.

Toplu Sözleşme töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Belediye başkanlığı işverenlik değil. Biz Kadıköy halkının temsilcileriyiz ve bu sözleşmeyi onlar adına imzalıyoruz” dedi. DİSK Genel İş Sendikası ile Kadıköy Belediyesi arasında ilişkilerin her zaman sağlıklı olduğuna değinen Nuhoğlu,  şöyle devam etti “sendika yöneticileriyle birlikte çalışma arkadaşlarımızın çağdaş bir şekilde iş güvenliğine uygun kendilerini rahat ve güvende hissedecekleri iş ortamını birlikte beraber sağlıyoruz.  Ben bu konuda Disk Genel başkanımıza ve Genel İş başkanımıza teşekkür ediyorum.”

TAŞERON İŞLER İÇİN SÖZLEŞME

Kadıköy Belediyesi DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme dışında bir başka toplu sözleşme de Kadıköy Belediyesi iştirak şirketi KASTAŞ (Kasdaş Kadıköy Sağlık Turizm Eğitim Çevre Temizliği Otopark Hizmetleri ) ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalandı.  Taşeron işçilerin ekonomik, sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, iş yerinde verimliliği sağmak ve işçilerin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışma ve yaşamalarını sağlamak için imzalanan sözleşmede işçilere her yıl 15 günlük ücretleri tutarında 2 sendika ikramiyesi verilecek.  Toplu sözleşmede “Aile ve çocuk yardımı” maddesi kapsamında ise işçilere her ay 100 TL aile yardımı yapılırken işçilerin çocuklarının eğitimine destek olmak için de 100 ve 250 TL arasında maddi öğrenim yardımı yapılacak.

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]