SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ebubekir Taşyürek, “İBB olarak İlçe Belediyelerine 2016 Yılında da toplam 200 Milyon TL yardım yapacağız!”

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Meclisinin ilçe belediyelerine mali ve ayni yardım yapılması konusunu açıklığa kavuşturmak ve kamu oyunu sağlıklı bilgilendirmek amacıyla konunun uzmanı İBB meclis üyesi ve Başkan danışmanı Yeminli Mali Müşavir Ebubekir Taşyürek’in bilgisine başvurduk.

 

İBB ‘nin 2016 yılında İstanbul’un 39 ilçesine yapacağı mali ve aynı yardımlara ilişkin meclis kararının geçtiğimiz 13 Mayıs Cuma günü alındığını ifade eden Ebubekir TAŞYÜREK, İBB’nin İstanbul halkına hizmetin en iyisini, sürdürülebilir olanını yapmaya çalıştığını ifade etti.

ebubkir-tasyurek-ibb-yardim

Açıklamalarına “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre; büyükşehir belediyelerinin, ilçe belediyeleri ile ortak projeler geliştirebileceğini ve yatırım yapabileceğini, büyükşehir meclisin kararıyla ilçe belediyelerine malî ve aynî yardım yapabileceğini” belirterek başlayan Ebubekir Taşyürek, geçtiğimiz 2015 yılında da İBB tarafından ilçe belediyelerine 200 milyon TL bu kapsamda yardım yapıldığını hatırlattı.

 

İstanbul’un 39 ilçe belediyesine yapılacak olan İBB yardımlarının ilçelere adil dağılımı konusunda İBB’nin ciddi bir hazırlık yaptığını belirten Ebubekir Taşyürek, “İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı en uygun yöntemle dağılımın yapılması için çalışmalar yaparak tekliflerini İBB meclisine getirdiklerini” İBB Meclisince de ilçe belediyelerine yardım talebi dosyasının incelenmek ve görüş almak amacıyla Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk ettiğini, Plan-Bütçe komisyonunun da ilçelere yardım dağıtımına teklifi titiz bir çalışma ile inceleyerek görüşünü Meclis’e sunduğunu söyledi.

 

2016 yılında nüfus, ilçe yol uzunluğu, ilçenin mahalle ve köy sayısı ve ilçenin yaşam kalitesi endeksi katsayısının dikkate alınarak oluşturulmuş katsayıya göre yardımların dağıtıldığını açıklayan AK Parti İBB Meclis üyesi ve İBB Başkan Danışmanı Ebubekir TAŞYÜREK, “Böylece yüzde sekseni asfalt, uygulama bedeli, tuz ve nakliye bedelli olmak şartıyla; döşeme taşı, bordur gibi yol yapım ve bakım malzemeleriyle, ağaç, çiçek ve diğer park ve bahçe dizayn malzemelerinin adil ve en uyguna yakın yöntemle dağıtımının sağlanmaya çalışıldığını” anlattı.

 

Ebubekir Taşyürek, “AK Partili veya CHP’li hiçbir ayırım yapmadan tüm ilçe belediyelerimize ayni ölçü uygulanarak, yardım tutarı pay edilmiştir” dedi.

 

İBB’nin bu kapsamda belirtilen katsayılar uygulanarak, Kadıköy Belediyesine 3,609 milyon TL, Ataşehir Belediyesine 3,860 milyon TL, Arnavutköy Belediyesine 7,658 milyon TL, Kartal Belediyesi’ne 4,970 milyon TL, Maltepe Belediyesi’ne 4,930 milyon TL, Pendik Belediyesi’ne 8,058 milyon TL ve Şişli Belediyesine de 3,235 milyon TL yardım yapılacağını belirten Ebubekir Taşyürek, “İBB’nin AK Partili yönetimi milleti merkeze alan bir hizmet anlayışıyla, parayı, zamanı ve insanı iyi yöneterek yerel siyaset tarihine geçen hizmetler üretmeye devam etmektedir” dedi.

ibb-ilcelere-yardim

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]