SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Kutlama

KARTAL ENGELSİZ YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün toplumda farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirdiği projeler, örnek teşkil etmeye devam ediyor. Kartal Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da organize ettiği etkinlik ile Kartallılar, engelsiz bir yaşam için yürüdü.

 

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünde bir araya gelen engelli vatandaşlar ve ailelerinin yanı sıra; Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde eğitim gören minikler de ellerinde anlamlı dövizlerle Kartal Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Feyyaz Kaynak, Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

“Kartal’a Engel Yok”

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan engelliler için hayata geçirilen projelere dikkat çekerek şunları söyledi: “Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde ‘Kartal’a Engel Yok’ söylemine uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bedenen oluşan sorunlar, insanların yaşamlarında onların ayrıcalıklı olarak yaşamalarına değil, hep birlikte el ele ve sorunsuz yaşamalarına vesile olmalıdır. ‘Kartal’a Engel Yok’,’Engelsiz Bilgi Evi’, ‘Engelsiz Üretim Atölyesi’, ‘Engellilere Evde Kişisel Bakım Hizmeti’, ‘Engelli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı’, ‘Engellilere İşaret Dili ile Sesleniyoruz’, ‘Engelli Çocukların Sosyal ve Sanatsal Gelişimi’, ‘Engelsiz Kartal İçin Evinizdeyiz’, ‘Engelliler Kültürel ve Sanatsal Hayata Katılıyor’, ‘Engelliler için İstihdam’, “İşitme Engelliler Orkestrası” adı altında birçok projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra da bu anlamda projelerimizi geliştirip engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Hem maddi hem manevi hem sosyal alanda hem de hayatın değişik alanlarında onlara hitap edebilecek alanların oluşturulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onları çok seviyoruz. Ülkemizde ve dünyada engelsiz bir hayat olmasını temenni ediyorum.”

“Balonlar engelsiz bir dünya için uçuruldu”  eba3360c-17e5-412a-b63d-45376469181b 54a58e9f-cab7-4857-9552-baec1adc7caa

Kartal Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi’nin organizasyonu ile hazırlanan platformda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve kreşlerde eğitim gören minikler, boya dolu kaplara ellerini batırarak iz bıraktılar. Katılımcı tüm çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ikram edilirken, ayrıca t-shirt ve şapka hediye edildi. Etkinlikte yüzlerce balon engelsiz bir dünya için uçuruldu.

Engelliler el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

Etkinlikte engelli vatandaşlara el becerisi ve meslek eğitimi vererek onlara yeni ufuklar açan Kartal Belediyesi’nin Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencilerinin el emeği göz nuru ürünleri, şenliğe katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]