SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eğitim Kenti Tuzla’da Kariyer Günleri Düzenleniyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonunda Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuzla Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle Tuzla Kariyer Günleri düzenleniyor. Tuzlalı 6.000 öğrenci, 40 üniversite ile Tuzla Kariyer Günleri’nde buluşuyor.

 
Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlenen programa Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretim görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışın ardından protokol stantları gezerek bilgi aldı.

Alireisoğlu, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla Belediyesi ile birlikte gençlerin önün açan bir proje daha gerçekleştirdiklerini belirten Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, “ Bütün organizasyon ve emekler, sevgili yavrularımızın daha sağlıklı tercih yapması için gerçekleştirildi. Tercihlerinizdeki isabet oranı daha güçlü olsun ve yarın sizler hayatınızda mesleğe atılmışken “Biz yanlış yapmadık. Tercihlerimizi yaparken öğretmenlerimiz, büyüklerimiz ve belediyemiz bizim yanımızdaydı” diyebilesiniz diye gerçekleştirildi. Yaklaşık 40’a yakın üniversitemiz burada. Yaklaşık 6 bin öğrencimiz gezecek bu stantları. İnşallah en iyi şekilde size faydalı olacağını ümit ediyoruz. Eğitim ile ilgili projelerimizde bize her zaman destek veren, önem veren ve tüm gücüyle destek olan ve kaynaklarını eğitime harcama konusunda hiçbir şeyi bizden esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şelale Eğitim Parkı’nı Türkiye’nin Sembolü Olacak
Üniversiteler adına bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan “Bizden daha ileri diye kabul ettiğimiz ülkeler ne biliyorsa biz onlardan daha iyisini bilmeye muktediriz. Bu anlamda lütfen kendinizi eksik görmeyin. Çünkü dünyada çok başarılı olmuş çok sayıda iş adamı, akademisyen ve profesyonellere sahibiz. Bu anlamda ben sizlerin Türkiye’nin geleceği olarak bu konularda daha iyi yetişmenizi ve mesleklerinizi doğru seçmenizi temenni ediyorum. Tabi bunu demişken Tuzla’ya baktığınız zaman iki kelime özetliyor. Bu iki kelimeyi de önemle huzura getiren de Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’dır. Tuzla denizcilik ve eğitim kentidir. Önümüzdeki yıllarda Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nın da Türkiye’nin sembolü olacağını düşünüyorum. ” dedi.

Doğru Tercihlerle Başarabilirsiniz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bilgisayar Mühendisi olmayı hayal ettiğini ama bir tercihinde Tıp Fakültesi’ni de yazdığını hatırlatarak bu tercihin hayatındaki yeri ve önemini anlattı. Öğrencilik döneminde yaptığı tercihi örnek gösteren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bir derdinizin olması lazım. İdealiniz olması lazım. Geleceğe dair bir idealinizin ve bu idealleri gerçekleştirecek olan araçlara, mesleklere ve bir harekete ihtiyacınız var. Bunu gerçekleştirebilmek için de bir derdinizin olması lazım. Şu anda da gördüğüm kadarıyla derdi olan öğrencilerimiz burada. Hayatlarınızın en önemli dönüm noktalarından birisini yaşayacaksınız. Liseyi bitirmekle beraber temel eğitimin artık bittiği, meslek sahibi olacağınız bir aşamaya geldiniz. İnsan hayatının önemli dönüm noktalarından bir tanesini yaşıyorsunuz. Bu dönüm noktasında başarıyla, doğru tercihlerle doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle, doğru fikirlerle olursanız başarabilirsiniz. Aksi takdirde hayatınızda her şey bitmiş olmaz ama bir çok şeyi artık yavaşlayarak ve daha geriden gelerek tamamlamak zorunda kalırsınız. İnşallah doğru tercihi, doğru zamanlamayı ve doğru kişilerle beraber bu işi yaparsanız zaten başarılı olacağınıza inanıyorum. Geçmişte bugünkü gibi gençlere imkan veren, sizin hayatınıza yön verecek olan mekanizmalar o zaman mümkün değildi. Sizlerin bu üniversitelerimizin çok kıymetli katkılarıyla hazırlanan bu stantlarda göreceğiniz ve bundan sonra hocalarımızın verecek olduğu seminerler ile kendinize büyük bir gelecek hazırlamak adına önemli tercihlerde bulunacağınıza inanıyorum. İnşallah güzel sonuçlar alırız. Burada da ev sahipliği yapmaktan ve çözüm ortağı olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Tuzla Kariyer Günleri
Tuzla’da eğitim alan 11 ve 12. sınıf öğrencileri “Doğru Tercih, Uygun Meslek, Emin Gelecek” sloganıyla düzenlenen programda 03-04 Mayıs tarihlerinde Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda üniversitelerin stantlarını gezerek hem meslekleri tanıma fırsatı buluyor hem de doğru tercih yapabilme konusunda rehber öğretmenlerden destek alıyor. Akademisyenler tarafından verilen eğitimler ile meslek seçimi, iletişim, dil ve konuşma, gelecek ve geleceğin meslekleri gibi konularda seminerlere de katılarak öğrenciler bilgi dağarcıklarına ve yarınlarına yön verme konusunda bilgi sahibi oluyor.
Tuzla Kariyer Günleri, 5 Mayıs 2016 Perşembe günü Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün “Gençlik ve Gelecek”, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “ Geleceğin Meslekleri ve İş Dünyası” konulu seminerleri ile sona erecek.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]