SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ataşehir Belediyesi çalışanları 1 Mayıs için toplandı

Yayınlanma:
ABONE OL

DİSK Genel – İŞ Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi, hem 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapmak hem de “kamuda asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm taşeron işçilerine grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı ve kadro isteklerini” dile getirmek için Ataşehir Belediyesi önünden seslendi.

 

Yapılan basın açıklamasında; “Tarihin en büyük insanlık suçlarından olan köle ticareti, 2016 Türkiye’sinde Özel İstihdam Büroları aracılığı ile yasal hale getirilmek isteniyor. Bir yandan “Kiralık çalışma” adı altında kölelik düzeni getirilirken, diğer yanda 657 sayılı kanundaki mevcut iş güvenliği ortadan kaldırılmak isteniyor.  Seçimlerden önce “taşerona kadro” sözü verenler, sözlerinde durmuyor. İşçilerin mahkemelerde ve fiili mücadelelerde kazandıkları hakları tanımıyor” denildi.

Yapılacak düzenlemeye ilişkin görüşlerini açıklayan sendika üyeleri, “ayrımsız-istisnasız kamudaki bütün taşeron işçilerine; şimdiki durumlarından geri ne olduğu belirsiz statüler yerine, toplu pazarlık ve grev haklarının da sağlandığı sürekli işçi kadrosu verilmesini istediler.

Ataşehir Belediye Binası önünde yapılan açıklamada belediye çalışanlarına CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de destek verdi.

Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı açıklamada; “Bugün 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü. Bugün tüm dünyada iş cinayetlerinde kaybedilen işçi kardeşlerimizi anma ve yas günüdür. Onların önünde saygı ile eğiliyorum. Hepimiz biliyoruz ki sadece Türkiye’de değil dünyada da iş haklarına ait haklar direne direne kazanılıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü ILO ((International Labour Organization) verilerine baktığımızda her iki saniyede bir dünyada bir işçi kardeşimiz  hayatını kaybediyor. Türkiye’deki tabloya baktığımızda ise 2015 yılında 1.730 işçi hayatını kaybetti. 2016’nın ilk üç ayında ise bu sayı 400’ü geçmiş durumda. Hem çalışma yerindeki sağlık ve güvence ortamı anlamında hem de ekonomik boyutuyla, ülkemiz iş haklarında çok geri durumdadır. Fabrikada, tarlada, kamudaki işçi dostlarımızla bu direnişimizin sesini duyuracağımıza inanıyorum. Gelecek günlerde bizlerin bu mücadelenin ışığında mecliste, sizlerin de alanlarda bu karanlığı yıkacağımıza inanıyorum” dedi.

İşçi hakları üzerine çeşitli sloganların atıldığı basın toplantısı sonunda, sendika üyeleri herkesi, 1 Mayıs kutlamaların yapılacağı Bakırköy’e çağırdı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]