SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ” projesi Türkiye İkincisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediyemiz tarafından bu yıl hayata geçirilen “Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ”projemiz, bu yıl 5.si düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumunda Türkiye genelinde ikinci oldu. İkincilik ödülünü Belediye Başkanımız İsmail Erdem Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

 

Bu yıl 5.’si düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla 13 Nisan Çarşamba günü Ankara’da  gerçekleşti. ‘Ufuklar Seni Bekliyor” isimli tanıtım filminin gösterimi ile başlayan sempozyumda ‘Gençlik ve Belediye’ konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun açılış konuşmasını AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yaptı.

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, 13 – 14 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Sempozyumunda bu yıl ‘Gençlik ve Belediye’ konusu işlendi. Sempozyum’da Yerel Yönetimler ‘Gençlik ve Belediye’ Yarışmasında dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri takdim edildi. ‘ Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ’ temalı yarışmada ikinci olma başarısı gösteren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem , ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu  büyük coşku altında gerçekleştirdiği konuşmasında “ Şehrin bütün işlevselliğini yansıtan kent konseyleri kurmak, onlarla istişarelerde bulunmak ve böylece şehrin işlevsel bütünlüğünü sağlamak hepimizin görevidir. Şehirlerimizde mimariyi her yönüyle göz önünde bulundurmak, mekana yansıyan bir estetik oluşturmak bizim görevimizdir. Biz AK Parti iktidarları olarak şehirlerin tarihi kimliğinin bozulmasına asla izin vermeyiz. Burada 5 prensibe dikkat etmenizi rica ediyorum. Birincisi şehir aidiyeti, şehir aidiyeti olmadan şehir gelişmez, şehir geleceğe hazırlanamaz. Bugünkü tema itibarıyla da şehir aidiyetinin gelişmesinin en öncelikli şartı gençlerimizin, şehirlerimize sahiplenmesini sağlamaktır. İkincisi nezaket, şehir atmosferinde komşuluk ilişkilerini şehrin nezaketini, şehrin ahlakını yansıtmak. Üçüncü husus, şehir kültürünün muhafazasıdır. Şehir kültürünü siz inşa edeceksiniz. Şehir kültürünü belediye başkanlarımız temsil edecek. Dördüncüsü şehir ahlakı ve adalet. Şehirde adalet ile hükmedeceksiniz ve nihayet beşincisi de ehliyet ve liyakat. Şehir idaresi aynen devlet idaresi gibidir. Ancak ve ancak ehliyetle, liyakatla taçlanır.”  şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde sosyal sorumluluk alanında Genç Gelecek ve Mutlu Evler projeleri ile beraber üçüncü bir ödül almanın onurunu ve gurunu yaşadığını belirten Belediye Başkanımız İsmail Erdem, “Bir yıldır yoğun çalışmalarımız neticesinde  hayata geçirdiğimiz projemiz; Medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak Milli ve Manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır. İlklerin belediyesi olarak, bugüne dek daima daha yeniyi ve iyiyi aradık. Belediyeciliği sadece altyapı ve üstyapı yatırımlarından ibaret görmeden, hayatın her alanında hizmet vermeyi amaç edindik. Eğitim, bu amacımızın baş aktörü olarak, büyük bir önem arz ediyor. Bugün Sayın Başbakanımız tarafından aldığımız ödül “ Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ” projesinde hayata geçirdiğimiz “ Sancaktepe Eğitim Modelimizde ” bizlerle birlikte yürüyen eğitimcilerimize, evlatlarımıza ve görev alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Ödül töreninin Başbakanımız Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu Sancaktepe Belediyesinin “Yerli,Milli ve Şuurlu Gençlik”satndını ziyaret ederek Başkanımız İsmail Erdem ile birlikte ebru çalışması yaptılar.Program daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]