SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

​İyilik Ödülleri, İyilik Ormanı’na dönüşecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İnsani Değerler Ödülleri vermeye hazırlanıyor. Ödül alan kişi adına Üsküdar Üniversitesi İyilik Ormanı’nda bir fidan dikilecek.

 

Sevgi, vefa, cesaret, cömertlik, dürüstlük, tevazu, samimiyet, demokrasi, girişimcilik gibi birçok değeri yaşatmak ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Üsküdar Üniversitesi 5’inci yılında önemli bir adım atıyor. Toplumun ruh sağlığını geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerini alanlarında çığır açacak buluşlara sahip bilim insanları olmaları yolunda yetiştirirken aynı zamanda ailesine, topluma yararlı, iyi birer insan olmak hedefini eğitimine de taşıyor. Bu felsefe ile düzenlenen “İnsani Değerler” ödülleri ile toplumsal değerleri ön plana çıkararak bu değerlerin geliştirilmesine katkıda bulunacak örnek davranışlar ve bu davranışları gösteren kişilerin, ödüllendirilmesi suretiyle insani değerlerin yaşatılması ve geliştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Yaşamda insani değerleri önemseyen üniversite, 20 insani değer bağlamında 10 kategoride ödül vermeye hazırlanıyor. Adaylar, Seçici Kurul üyeleri tarafından 1- 20 Mayıs tarihleri arasında uygunluk kriterlerine göre incelenecek. Her kategori için birinciler bu sürede belirlenecek. İnsani Değerler Ödülleri’ni kazananlar mayıs ayında bütün medya ve kamuoyuna açıklanacak. Belirlenen 20 insani değere göre toplam 10 kategoride ödül verilecek. Ödül alan kişi adına Üsküdar Üniversitesi ormanında bir fidan dikilerek, bu kişinin ismi Üsküdar Üniversitesi İyilik Ormanı’nda ilelebet yaşatılacak.

Üsküdar’ın değerleri

Üsküdar Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenci konseyi ve öğrenciler tarafından oluşturulan değerlendirme kurulu tarafından verilecek “İnsani Değerler Ödülleri”, Seçici Kurul tarafından belirlenen 20 esas değere göre incelenip değerlendirilecek.

Belirlenen “İnsani Değerler”;

– Rastgele İyilik

– Örnek Aile, Eş

– Sevgi, Şefkat, Merhamet

– Vefa

– Cesaret

– Cömertlik, Yardımlaşma

– Adalet

– Dürüstlük

– Fedakârlık

– Tevazu, Alçakgönüllülük

– Bağışlayıcılık, Hoşgörü, Müsamaha, Barış

– Samimiyet

– Sosyal Sorumluluk – Toplumsal Empati

– Sosyal Belediyecilik

– Demokratik Değerler

– Akademik Başarı

– Girişimcilik

– Yenilikçilik

– Yüksek Duygusal Zekâ

– Emanet ve Güven

Ödüller belirlenen insani değerlere göre toplam 10 kategoride verilecek.

Kategoriler

1- Örnek Meslek Rolü Ödülü: Mesleğini icra ederken insani değerleri yaşayan ve destekleyen kişilere verilir. Liderlik ve yardımseverlik özellikleri ile öne çıkan kişilere, değerli gördükleri toplum problemleri için adım atan, bu alanda çalışma yapan kişi veya kurumlara verilir. Örnek aile, eş, şefkat, merhamet, yardımlaşma değerleri ön planda tutulur.

2- Hipokrat Onur Ödülü: Sağlık alanında temsil yeteneği yüksek gençler tarafından örnek alınması öngörülen adaylardan seçilir. Gelişimin sonsuzluğuna inanan, araştırmacı kimliğiyle bilimsel çerçevede konulara yaklaşım sağlayabilen kişi veya kurumlara verilir. Tevazu, alçakgönüllülük, sosyal sorumluluk, yüksek duygusal zekâ, akademik başarı değerleri ön planda tutulur. Tıp ve meslek etiği değerlerine duyarlılık gösteren adaylar arasından seçilir.

3- Sosyal Girişimcilik Örneği Ödülü: Yeni fikir üretmekle beraber ‘insanlığa fayda’ teması ile yola çıkan kişi ve kurumlara verilir. İlkeli, cesaretle yenilikçiliği birleştiren yüksek duygusal zeka, güven, empati, cömertlik, yardımlaşma değerleri ön planda tutulur.

4- Toplumsal Empati Ödülü: Vicdanı zekâ değerlerine uygun hayat süren ve sosyal sorumluluk, toplumsal duyarlılık konusunda kendilerini aşan, toplum için çile çeken ve kendini sorumlu hisseden kişilere, konu fark etmeksizin yapılan projelere destek veren kişi veya kurumlara verilir. Vefa, sevgi, şefkat, empati değerleri ön planda tutulur.

5- Sosyal Belediyecilik Ödülü: Belediyecilik algısını, topluma doğru ve hızlı hizmet olarak geliştiren, ilçelerde yaşayan insanların faydalanabilmesi açısından en iyi projeleri sunan belediyelere verilir. Girişimcilik, demokratik değerler, samimiyet, vefa değerleri ön planda tutulur.

6- Dönüşümcü Liderlik Ödülü: Liderlikte kendisini değil takımı ön planda tutmayı başarabilen, bilimsel liderlik ilkelerine uygun davranan, hayata geçirdikleri fikir veya projeler ile yardıma muhtaç insanlara maddi/manevi desteklerini sunan kişi veya kurumlara verilir. Örnek aile, eş, sevgi, şefkat, merhamet, vefa, cömertlik, yardımlaşma, adalet, fedakarlık değerleri ön planda tutulur.

7- Değer Katıcı Mizah Ödülü: Pozitif Psikoloji yaklaşımıyla değerlendirilecek filmler, projeler ve güldürü anlayışıyla mizah duygusunu en iyi sunan popüler kişilere verilir. Rastgele iyilik, tevazu, alçakgönüllülük, vefa, samimiyet, empati, yüksek duygusal zeka değerleri ön planda tutulur.

8- Yüksek Duygusal Zekâ Ödülü: Merhamet ve yardım duyguları ile hayata ve çevresine yön veren kişiler ve kurumlara verilir. Sevgi, şefkat, merhamet, vefa, cesaret, cömertlik, yardımlaşma, dürüstlük, tevazu, alçakgönüllülük, bağışlayıcılık, hoşgörü, müsamaha, barış, samimiyet değerleri ön planda tutulur.

9- Yüksek Vicdani Değer Ödülü: İnsanlık, gelecek veya toplum için risk alabilen, Fark Yaratan Kişi / Kurum Ödülüdür. Fark oluşturan özelliğinin kendisine değil yüksel sosyal değerleri yaşam amacı yapmış bireylere verilir. Olaylara ve durumlara karşı sahip oldukları bakış açıları ve azimleri ile fark yaratan, davranışları ile topluma fayda sağlayan ve örnek olacak nitelikteki kişi veya kurumlara verilir. Cesaret, cömertlik, yardımlaşma, samimiyet değerleri ön planda tutulur.

10- Demokrasi Kültürüne Katkı Ödülü: Yaşam tarzları ve temsil özellikleri ile demokrasiyi hem bir yöntem hem de değer olarak savunan ve temsil eden kişiler aday gösterilir. Demokratik değerler, hesap verebilirlik, özgürlükçülük, katılımcılık çoğulculuk, akademik başarı, girişimcilik, yenilikçilik, yüksek duygusal zekâ, emanet ve güven değerleri ön planda tutulur.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]