SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Şahin koltuğunu çevreci miniklere devretti

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i ziyaret eden Merkez İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri  Ece Dilicioğlu,  Defne Yardım ve Hazar Hasanaligil,  23 Nisan dolayısıyla Başkanlık koltuğunu devralarak taleplerini dile getirdiler.

 

Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yönetimi ele alan çocuklar, bu yıl da makam devir teslim töreniyle Belediye Başkanı oldular. Okul Müdürü Yakup Yanık, Müdür Yardımcısı Derya Gencer Erdoğan ve öğretmen Semra Gürbüz eşliğinde  Pendik Belediye Başkanlığı makamına gelen öğrenciler, Başkan Kenan Şahin’le görüştüler. Öğrencilerle sohbet eden ve doğal kuru gıda ikramı yapan Başkan Şahin, sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulundu.  Kitap okumanın önemine de değinen Başkan Şahin, “Ancak sadece okumak yetmez, mutlaka spor ve sanatla uğraşarak yeteneklerinizi de geliştirmelisiniz” dedi. Okulların jimnastik sporuna  ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, “Okullara basketbol sahaları yaptık, ancak her okul bunu yapmaya müsait değil. Oysa okul bünyesinde  jimnastik salonu yapmak çok daha kolay.  Çünkü bütün sporların temeli jimnastikten geçiyor” dedi .

Makamını çocuklara devretti

Ardından 23 Nisan Çocuk Bayramı geleneğine uyarak çocukları tek tek  Başkanlık koltuğuna oturtan Başkan Şahin, taleplerini dinledi.  İlk olarak oturan Defne, “Her mahalleye geri dönüşüm kutusu” istediğini dile getirdi. Ardından Ece  “Hayvan barınaklarının arttırılmasını”, son olarak Hazar da   “Geri dönüşüm çalışmalarının çoğaltılmasını ve  insanların bu konuya daha duyarlı olmasını “ talep etti.

Geri dönüşümün çok önemli olduğunu, Belediye olarak bu konuda ciddi yatırımların yapıldığını söyleyen Başkan Şahin, sokak hayvanları için Göçbeyli ve Ballıca köylerinde iki hayvan barınağında  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hizmet verildiğini söyledi. Üçüncü bir barınak için de çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Şahin, “Kent ortamında vatandaşlar tarafından  sahiplenilebilecek köpekler burada barındırılacak.” dedi.

Atıklardan elde edilen gelir en çevreci okula gidecek

Okulların geri dönüşüme ciddi bir destek verdiğini,  bu yıl bunun bir yarışa dönüştürüldüğünü söyleyen Başkan Şahin, “ Okullardan toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılarak bir gelir elde ediliyor.  Bu gelir, bir yıl sürecek yarışta geri dönüşüme en fazla destek veren okula ödül olarak gidecek.  Yarışma, gelecek yıl 23 Nisan’da sonuçlanacak” dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, öğrenci ve öğretmenlere içinde minik bahçe setinin de olduğu çeşitli hediyeler verdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]