SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

DÜNYANIN EN BÜYÜK CANLI LALE HALISI İSTANBUL’DA

Yayınlanma:
ABONE OL
İlk olarak geçen yıl 10.Yılında Lale Festivali kapsamında hazırlanan canlı lale halısı bu yıl ikinci defa düzenleniyor.

 

Her detayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından planlanan canlı lale halısı geçen yıla göre de farklılıklar gösteriyor. Geçen yıl yine Sultanahmet Meydanı’nda hazırlanan canlı halı 1262 metrekarelik alanda 545 bin canlı laleden oluşurken bu yıl ise 1.728 m2 alanda İstanbul’un 563’ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden hazırlandı.

Canlı lale halısının açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Bilal Kıymaz, “Sayın Başkanımız Kadir Topbaş’ın 2005 yılında başlatmış olduğu “Lale Evine Dönüyor” kampanyası ile birlikte bu topraklardan göç etmiş lale yeniden İstanbul’un her köşesinde açmaya başladı” dedi.

Lalenin İstanbul’a dönmesiyle İstanbul’un çehresinin değiştiğini ve bununla birlikte yeni iş kapılarının açıldığına dikkat çeken Kıymaz, “Artık halkımız ilkbaharın gelmesiyle İstanbul’un her köşesinde laleleri görmeye alıştı. Adeta baharın müjdecisi oldu. Bu güzelliğin yanında Türkiye’de lale endüstrisi kuruldu. Bu sayede ülkemiz lale ihraç eden ülkeler arasına girdi” diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metre kare olarak belirlediğini, İstanbul’da da her geçen yıl yeşil alan miktarını arttırarak 8 metre kareye çıkardıklarını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, “Başkanımız Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul’u bir ucundan diğer ucuna kadar yeşil alanlarla donatıyoruz. Bir yandan mesire alanları, ormanlar yaparken diğer yandan da şehir içlerini ağaçlarla, çiçeklerle süslüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından aralarında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ve diğer protokol üyeleri dünyanın en büyük canlı lale halısının açılışını yaptı.

Açılışın ardından Sultanahmet Meydanını dolduran vatandaşlar ve turistler canlı lale halısına büyük ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sultanahmet Meydanındaki canlı lale halısı 30 Nisan’a kadar tüm ziyaretçilere açık olacak.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio