SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN KALBİ BURADA ATACAK

Yayınlanma:
ABONE OL
Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan İstanbul Hub Semineri’nin ikincisine ev sahipliği yapıyor. 14 Nisan’da gerçekleştirilecek seminer, havacılık sektörünün liderlerini buluşturuyor. IGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Pegasus Havayolları CCO’su Güliz Öztürk ile Türk ve yabancı akademisyenler konuşmacı olarak katılıyor.

 

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bu yıl, 2. İstanbul Hub Semineri’ne ev sahipliği yapıyor. 2. İstanbul Hub Semineri, havacılık sektörünün önde gelen isimlerini buluşturuyor.

2. İstanbul Hub Semineri’nde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak olan İstanbul’un havacılık sektöründeki geleceği ve bu büyük oluşum karşısında havayolu şirketlerinin stratejilerinin nasıl şekilleneceği yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcileri tarafından tartışılacak.

Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim görevlisi Dr. Luis Martin Domingo’nun yapacağı seminer, 14 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak. Açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yapacağı İstanbul Hub Semineri’ne, IGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Pegasus Havayolları CCO’su Güliz Öztürk konuşmacı olarak katılacak. Istanbul Yeni Havalimanı’nın havayolu işletmelerinin stratejilerine ve havacılık sektörüne olan etkilerinin tartışılacağı seminerde ayrıca Leiden Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pablo Mendes de Leon, Yakın Doğu Üniversitesi’ndenYrd. Doç. Dr. Reşat Volkan Günel, Cranfield Üniversitesi’nden Dr. Robert Mayer veTroy Havacılık’tan Dr. Emre Serpen konu ile ilgili görüşlerini paylaşacaklar.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk seminerimizi düzenlerken, İstanbul Hub Semineri’nin geleneksel hale geleceğini ifade etmiştik. İşte seminerimizin 2.’si ile sizlerleyiz, hep beraberiz. Biliyorum ve inanıyorum ki İstanbul Hub Semineri havacılık sektöründe yıllar boyunca Türkiye’nin bölgesel ve küresel etkisinin sembollerinden biri olarak devam edecek. Bildiğiniz üzere, ÖzÜ’nün misyonu ‘yarat, paylaş ve uygula’dır. Bugün de ‘uygula’ misyonumuzu, Türkiye’nin gözde ve yıldızı her geçen gün daha parlayan havacılık sektöründe hayata geçiriyoruz. Öte yandan, İstanbul Hub Semineri ile sektörün profesyonelleri, akademisi ve öğrencilerimizi bir araya getirerek, bir ideali de gerçekleştirmekten mutlu oluyoruz. Elbette tüm çabalarımız, dünyayı ve yapacakları mesleği dünya ölçeğinde ve kalitesinde, trendleri günü gününe takip edebilen ve sınıf dışında da öğrenmeye devam eden gelecek nesillerimiz, yani öğrencilerimiz için…”

İstanbul Hub Semineri’nin birincisi geçtiğimiz yıl yine Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş.’nin desteğiyle gerçekleştirilmişti. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından, Türkiye’nin havacılık sektörünün mevcut durumu, geleceği ve İstanbul’da inşaatı devam eden yeni havalimanın sektöre katkıları tartışılmıştı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]