SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ENGELSİZ ÜRETİM ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNE KİTAP OKUMA ÖDÜLÜ

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’ne bağlı Engelsiz Üretim Atölyesi’nde eğitim gören öğrencilerden biri olan bedensel engelli Fatma Çakır, kırılması zor bir rekora imza atarak 2015 yılı için kütüphaneden tam 201 kitap alıp okudu.

 

Kütüphane Haftası dolaysıyla düzenlenen törenle ödüllendirilen Çakır, neredeyse 2 günde bir kitabı bitirerek engelli insanların azmi konusunda ilginç bir örnek oluşturdu. Kartal İlçe Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği törende İstanbul’da tüm zamanların rekorunu kırdığı belirtilen Çakır’ın yanı sıra en çok kitap alıp okuyan ve yine Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencileri olan Alev Tekçam ve İpek Kürekçi de ödüllendirildi. Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükselme Merkezi’nde  (YKYM) düzenlenen törende İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Konya, kütüphanecilik ve kitap okuma alışkanlığı ile ilgili bir konferans verdi.

3c6bdf8a-c463-454d-b358-fd3408fd238e

Kartal Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencilerine kitap okuma azimlerinin karşılığında ödül verilerek onurlandırıldı. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Üretim Atölyesi’ne devam eden ve burada öğrendiklerini uygulayarak el yapımı sabun, bez torba gibi daha pek çok farklı el emeği ürünü ortaya çıkaran öğrencilerden Fatma Çakır, kitap okuma rekoru kırdı. Kartal Belediyesi Hürriyet YKYM içinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kartal İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Kütüphanesi’nin en sıkı ziyaretçilerinden biri olan bedensel engelli Fatma Çakır, bir yıl içinde kütüphaneden tam 201 kitabı ödünç alarak okudu. Bilgisayar kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkan bu durum Kartal İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yetkililerini de şaşırttı. Çakır’ın bedensel engeline rağmen hem Engelsiz Üretim Atölyesi’nde çalışmasını hem de sürekli kütüphaneye gelerek kitap alıp okumasını değerlendiren yetkililer, Kütüphane Haftası nedeniyle bir tören düzenleyerek Çakır’ın ve iki engelli vatandaşın kitap okuma azmini ödüllendi.

 

Bedensel engelli Fatma bir yılda 201 kitap okuyarak rekor kırdı

 

2015 yılı boyunca farklı konularda tam 201 kitabı kütüphaneden ödünç alarak okuyup iade eden Çakır, yetkililere göre tüm zamanların rekorunu kırdı. İstanbul’da bir yılda kütüphaneden bu sayıda kitap alan başka bir ismin olmadığı açıklayan Kartal İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Lokman Serdar, Çakır’ın bayramlar ve hafta sonları hesaba katılmadığında neredeyse günde bir kitap bitirdiğini ve bunun da kırılması zor bir rekor olduğunu söyledi. Serdar’ın bu açıklamasının ardından Kütüphane Haftası nedeniyle davet edilen İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç Dr. Ümit Konya, kütüphanecilik konusunda kısa bir konferans verdi. Konya, Amerikan Kongre Kütüphanesi’nde 50 milyon kitap olduğunu ve bunun büyük bir çaba sonucu gerçekleştiğini söyledi. Cumhuriyetin 80 yıllık tarihi boyunca Türkiye’de basılan toplam kitap sayısının 600 bin civarı olduğunu belirten kütüphaneye gitme alışkanlığı konusunda geride olduğumuzu vurguladı.

 

Konferansın ardından ödül törenine geçildi. 1 yılda 201 kitap okuyarak rekor kıran bedensel engelli Fatma Çakır’a Doç. Dr. Ümit Konya, ikinci olan Alev Tekçam’a Kartal Belediyesi Engelliler Danışma ve Koordinasyon Şefi Özgür Uğur, üçüncü olan İpek Kürekçi’ye ise ödülünü Kartal İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Lokman Serdar takdim etti.

 

Engelsiz Üretim Atölyesi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Kartal’da 2012 yılında açılan Engelsiz Üretim Atölyesi, engellilere çeşitli beceriler kazandırarak onları daha kapsamlı bireyler haline getirmeye çalışan ve yaşama katılmalarını sağlayan önemli bir kurum. Kartal Hürriyet Mahallesi YKYM içinde bulunan Engelsiz Üretim Atölyesi’nde 2 sınıf ve 20 civarı öğrenci eğitim görüyor. Atölyede öğrenciler el yapımı sabun, alışveriş torbası, meyve sepeti, dekorasyon malzemeleri gibi pek çok farklı el emeği ürünü üreterek hem becerilerini geliştiriyorlar hem de boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]