SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Duyurular

Ekolojik pazar Kartal’da açıldı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Ekolojik_Pazar_Acilisi_33GDO’lu ürünler tartışmasının Türkiye gündemine oturduğu günümüzde, İstanbul Anadolu yakasının Ekolojik Pazarı Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneğinin işbirliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ekolojik_Pazar_Acilisi-11

Eski Eczacıbaşı İlköğretim Okulunun bulunduğu geniş alanda açılan 197 tezgâhın bulunduğu Organik Pazar’a vatandaşlar çok büyük ilgi gösterdi.

Ekolojik ve tamamen sertifikalı Ekolojik ürünlerin yer aldığı pazarın açılış kurdelesini CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz ve Buğday Derneği Başkanı Victor Ananias birlikte kestiler.

Ekolojik Pazar’a yurttaşların ilgisi yoğun oldu.
Anadolu yakasının ilk ve tek Ekolojik pazarı olma özelliği taşıyan, sağlıklı bir alışveriş ve çekim merkezi olarak tasarlanan Ekolojik pazarda, meyve ve sebzelerin yanı sıra, sertifikalı pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, şampuan, temizlik ve tekstilden oluşan birçok ekolojik ürün bulunuyor. Geniş bir ürün yelpazesine sahip Pazar yaklaşık 1 dönüm yarı kapalı alana kurulu olup toplam 200 adet stanttan alışveriş imkanı sağlıyor. Ayrıca Ekolojik Pazar alanına kurulan ve içinde ısıtma ve soğutma sistemi bulunan dev çadırda ise, yıl boyunca ekoloji ile ilgili toplantılar, yaşam atölyeleri, sanat etkinlikleri ve konserler gerçekleştirilebiliyor.

Ekolojik_Pazar_Acilisi_22

Ekolojik Pazar’a alış veriş için Kartallıların yanı sıra, İstanbul’un değişik semtlerinden ve Anadolu şehirlerinden gelenlerin sayısı gün içinde binlerce kişiye ulaştı. Açılışta, Kartal Belediyesi ile Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği arasındaki protokol de imzalandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz, hizmete açtıkları % 100 Ekolojik Pazar’ın Anadolu yakasının önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade ederek “Pazar günleri açılacak olan bu pazar aynı zamanda önemli bir görev daha üstlenecek. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile Kartal Belediyesi ortak olarak kadınlarımızın emeğini bu pazarda sergileyerek, ekonomik değerini kazandıracağız. Benim çiftçilikten geliyor olmam, buğday derneğinin üyesi olmam, organik tarım yapıyor olmam buğday derneği ile iş birliğimizi kolay hale getirdi. Bir köşesinde organik kahve planladığımız bu yerin 7 gün halkın hizmetinde olacak. Pazar yerimizin yanında kurduğumuz, haftanın 7 günü eğitim, kültür, sanat ihtiyacını karşılayacak nitelikteki çadırımız da Kartala hayırlı olsun” dedi.

Yıl boyunca Pazar günleri halka hizmet verecek olan % 100 Ekolojik Pazar’ın açılışına katılarak bir konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, insanoğlunun ilk mücadelesinin doğayla başladığını ve doğanın gücünü kontrol etmek için çok çabalar harcandığını belirterek “Çoğu zaman bu çabanın dozunu artırıp pek çok ürün ve canlıyı tümüyle yok etmişiz.

Ürünlerin genetiğiyle oynayıp damak zevkimize aykırı bir tat elde etmişiz. Zaman içinde acaba nasıl olur da kendi doğa koşullarında yetişen ürün yetiştirip yeriz diye arayışa girmişiz. Bu arayışın bir parçası da bu pazardır.
Geçmişte yediğimiz tatları bugün burada doğal ve sağlıklı olduklarından emin bir şekilde yiyeceğiz. Kartal Belediye Başkanımız bir çok ilke imza attığı ve atacağı gibi, Anadolu yakasının ilk ekolojik pazarını da hizmete sokmuştur. Bu pazarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Açılışa katılarak aile bütçesinin büyük bölümünü Ekolojik ürünlere ayırdığını belirten, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Ekolojik ürünlerin tüketiminin artması ve çiftçilerin Ekolojik üretime geçmesi gerektiğini ve bu ürünlerin çiftçinin can simidi olacağını söyleyerek bu pazarın açılmasının çok öncü ve sembol değer taşımakta olduğunu belirtti.

Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı ise yaptığı konuşmada, “Tarımın yok olduğu, köylülerimizin kentlere göç ettiği bir dönemde sağlıklı beslenme açısından önemli bir faaliyetin açılısında bulunuyoruz. Kartallılar olarak daha sağlıklı beslenme imkânına kavuşmuş olacağız. Kartala hayırlı olsun” dedi.

Pazar alanında açılış günü nedeniyle Şehnaz Sam ve Murat Teker’de birer konser verdiler. Konserlerin ardından katılımcı sanatçılara Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz birer plaket sundu.
Tahtalar ve İpler Çocuk Atölyesi’nin çalışmaları çocukların katılımıyla renklenirken, naylon poşet kullanımını azaltmak için, artık kumaşlardan bez çanta dikme atölyesine kadınlı erkekli yurttaşlar büyük ilgi gösterdi.Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de belediyenin geri dönüşüm kampanyalarına dönük bilgilendirme çalışmalarında bulundular. Ekolojik Pazar’ın ilk gününe yoğun katılım sağlayan yurttaşlar, Kartal’ın merkezinde bulunan pazara kara, deniz ve demir yoluyla ulaşımın çok kolay olduğunu belirttiler.

Pazar alanı, Kartal Merkez’deki Belediye Hizmet binası ile, Kartal tren istasyonu arasında bulunuyor. Tren, deniz otobüsü ile, Sahil yolu ve çevre bağlantı yollarıyla ulaşımın kolay olduğu Ekolojik Pazar’a araçlarıyla gelenler, Pazar’ın yanındaki otoparktan da yararlanabilecekler.

Ekolojik Pazar akşama dek yurttaşların yoğun ilgisi ve kültür sanat etkinlikleriyle sürdü.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Basında Kartal
10 Mart 2024
Kartal’da Toplu Açılış Törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Katıldı

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu, Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı, “Bugün buraya hem bir borcu ödemek üzere, hem bir davete icabet etmek üzere, hem de bir teşekkür etmek üzere […]

Belediye
04 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Hürriyet Mahallesi Gezegen Kafe Sosyal Tesisi açıldı

Kartal Belediyesi, kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle ilçeye değer katmaya, Kartal’ı modern ve yaşanabilir bir geleceğe taşımaya devam ediyor. Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesisleşme atılımının adımları arasında yer alan Hürriyet Mahallesi Uranüs Gezegen Kafe’nin açılışı, düzenlenen törenle ve komşu buluşmasıyla gerçekleştirildi. Başkan Gökhan Yüksel, ilçedeki 11’inci sosyal tesisin açılışının yapılmasının […]