SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ebubekir Taşyürek hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacaktır

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Ak Parti Gurup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek, mecliste yaptığı konuşmasında Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayan açıklama yaptı.

İBB Meclis salonunda toplantıda Ankara’da yaşanan bombalı terör olayı sebebiyle, erken bitirildi. Ak Parti Grubu meclise gelen dosyaları ilgili komisyonlara sevk ederken, CHP grubunun meclisi terk etmelerine yönelik Taşyürek kürsüden CHP’li meclis üyelerine  “ Toplantıyı bitirelim lakin vatandaşın işlerinin yürümesi için meclise gelen dosyaların ilgili Komisyonlara sevki gerekiyor, sevk edelim sonra gidelim” çağrıda bulundu.

 

Taşyürek; “Ankara’da yaşanan menfur terör saldırısı hepimizin yüreğini dağladı. Acımız büyük. Ben öncelikle şahsım ve AK Parti Meclis Üyesi Arkadaşlarım adına bu saldırıda vefat eden şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, şu anda hastanelerde tedavi gören yaralılarımıza da geçmiş olsun diyorum ve acil şifalar diliyorum.

ebubekir-tasyurek-ibb-meclis

Bu saldırı, milletimizin birlik ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı, kardeşliğimize yapılan bir saldırıdır. Biz AK Parti Grubu olarak, AK Parti siyasetine mensup Meclis Üyeleri olarak her türlü terör eyleminin ve her türlü terör örgütünün karşısındayız.

 

Bu saldırının amacı, hepimizin çok iyi bildiği gibi Türkiye’yi dize çöktürmek ve kendilerinin aşağılık amaçlarını kabul ettirmektir. Ama yine de şuna inanıyoruz ki; bu saldırıya verilecek en güzel cevap da bizim birlik ve beraberliğimizdir ve yekvücut olmamızdır. Siyasi partileriyle, sivil toplum örgütleriyle, medyamızla birlik ve beraberlik içinde olursak bu tür aşağılık saldırıları gerçekleştiren ve onların arkasındaki karanlık güçler her zaman işin başlangıcında yenilgiye uğrayacaklardır.

 

Ve bütün dünyaya şunu bu vesileyle belirtmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu aşağılık saldırılar karşısında diz çökecek, geri çekilecek ve teslim olacak bir Ülke değildir, bir devlet değildir. Asırlık devlet geleneğine, devlet geleneği hafızasına sahip imparatorluklar kurmuş, devletler kurmuş bir milletin 21.asırdaki Devletidir.

 

Dolayısıyla Cumhuriyeti Devleti inşallah ilelebet dünya var olduğu sürece yaşayacak,  büyük milletimiz de bu topraklarda bayrağımızın altında alnı dik, hür ve bağımsız yaşayacaktır.

Bu saldırı, bu aşağılık saldırı, daha önce başka yerlerde Askerimize, Polisimize, Korucumuza ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan diğer eylemlerin birer devamıdır ve diğer eylemlerden asla ve asla bir farkı yoktur.

bekir-tasyurek-

Son kez şunu belirtmek isterim ki; hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenlik güçleri polisiyle, askeriyle, milli istihbarat teşkilatıyla bu tür kumpasları kuranlara hadlerini bildireceklerdir. Bu işle ilgili suçlular kim varsa yakalanıp Adalet önünde mutlaka ve mutlaka hesaplarını vereceklerdir.

 

Bize düşen, biraz önce de belirttiğim gibi sivil toplum örgütleriyle, siyasi partileriyle, medyasıyla topyekün olarak bu tür saldırılar karşısında bir arada olduğumuzu, onların karşısında her zaman dik durduğumuzu belirtmektir.

 

Biz bu anlamlı günde acımızın çok yoğun olduğu, üzüntülü olduğumuz bir günde elbette ki bizde bu Mecliste çalışmayı istemeyiz. Ancak Büyükşehir Belediyesinin malum olduğu üzere bu hafta çalışma haftasıdır. Bugün mevcut dosyalarımız vardır, bu dosyalar ilgili Komisyonlara tevdi edilecektir. Dosyalar Komisyonlara tevdi edildikten sonra başka bir konuşma yapmadan, başka bir çalışma yapmadan bizim de konunun bitirilmesi konusunda, bugünkü çalışmaların tamamlanması konusunda görüşümüz Grup olarak vardır. Bunu ben bu şekilde bildiriyorum.

 

Bir kez daha bu menfur, bu aşağılık, bu hain saldırıda vefat eden vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Deminde belirttiğim gibi yapılan bu saldırının amacı zaten bizi bu ülkedeki insanlarımızı moral motivasyon bozukluğunu sağlamak, geri adım atmak ve ülkede kaos ortamı oluşturmaktır.

Biz burada demin de belirttiğim gibi elbette ki çalışmayalım, elbette ki sıkıntılarımız acılarımız var. Ama burada bütün yürüyen kamunun, milletin işleri var. Bu işler içinde bu dosyaların ilgili Komisyonlara sevki gerekiyor.

 

Biz AK Parti Grubu olarak, dosyalarımızı sevk ettikten sonra başka bir Gündem dışı konuşma vesaire yapmadan Meclisin kapatılmasını talep ediyoruz. Ama Arkadaşlarımız bir tarafa mesaj vermek istiyorlarsa yapacağımız bir şey de yok. Bu onların kendi takdiridir

 

Şu anda biz elbette ki rol çalmak gibi bir görevimiz yoktur. Öyle bir şey de yapmayız asla ama belirtmekte fayda var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Meclisin çalışması için, Meclisin toplanması için arkadaşlarına Meclise çağrı yapıyor, davet ediyor. Biz burada Meclisi terk ediyoruz. Bunun da anlamsız olduğunu düşünüyorum. Kayıtlara geçsin diye belirttim. Teşekkür ederim” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]