SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadınlar eşitlik, adalet ve yaşam hakkı için yürüdü

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Kadıköy’de yürüyüş düzenledi. Kadınlar, ‘eşitlik, adalet ve yaşam hakkı’ talepleriyle bir araya geldi.

kadinlar-esitlik-icin-yurudu

Kadıköy Moda İlkokulu önünden başlayan yürüyüşe, TGB, Cumhuriyet Kadınları Derneği, KADER, Eğitim-İş, Tomurcuk Vakfı, Kore Şehitleri Derneği, CHP Kadın Kolları, MHP, Vatan Partisi Öncü Kadın, 10.Köy Derneği, 68’liler Birliği Vakfı, İstanbul İşçi Derneği, Pedalşörler Bisiklet Grubu, İstanbul Motor Grubu, İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Acıbadem Halk Dayanışması katıldı.

Laiklik Kadının Güvencesidir

Vatandaşların da büyük destek verdiği yürüyüşte “Cumhuriyet Kadını Görev Başında”, “Kadın Erkek Elele Mücadeleye”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Karanlığa Geçit Yok Türkiye Bizimle Aydınlanacak”, “Kadınlar Yürüyor Gericilik Titriyor”, “Laiklik Kadının Güvencesidir”, “Susma Haykır Kadına Şiddete Hayır”, “Laiklik Yoksa Hayat da Yok” sloganları atıldı.

Özgecan Aslan, Cansel, Hilal Özcan, Münevver Karabulut, Burcu Acar, Cansu Kaya  gibi birçok kadın yürüyüş kortejinin en önündeydi. Yürüyüş sırasında bugüne kadar tecavüz sonucu hayatını kaybetmiş kadınların resimleri taşındı. Hemen ardından ise kadının toplumdaki yerini temsil eden kadınlar doktor önlükleriyle, avukat cüppesiyle, işçi tulumuyla yürüdü. Wolskwagen Kamplumbağa Otomobil Derneği üyeleri de yürüyüşe destek amacıyla araçlarıyla konvoy düzenledi.

Yürüyüşe sanatçı Gülsen Tuncer de katıldı. Gülsen Tuncer: ‘Yıl 2016. Hala kadına şiddet varsa kadın-erkek eşitsizliği varsa orada ortaçağ vardır. Gericilik vardır. Kadına şiddet varsa toplum zarar görmüş demektir.’ Dedi.

CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül ise açıklamasında: ‘Ekonomimizin krizlerde olduğu, savaş koşullarının yaşandığı bu günlerde her gün gerici fetvalarla karşı karşıyayız. Bu zor koşullardan örgütlülükle, akılla, çok çalışmayla çıkacağız. Biz Cumhuriyetin devrimci kadınlarıyız. Diyanet fetvalarıyla değilörgütlenerek, birlikte mücadele ederek yaşayacağız. ‘ dedi.

Vatan Düşmanı, Ayrımcı, Bölücü Politikalarınıza Kadınları Alet Edemezsiniz

Yoğun güvenlik önlemlerinin gözlemlendiği yürüyüş Bahariye Caddesi’nde sona erdi. Yürüyüşün sonunda grup adına açıklamayı TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu yaptı.

AKP’nin laiklik karşıtı gerici uygulamalarına “Biz kadınlar Cumhuriyet Devriminin güvencesiyiz, Laikliğin güvencesiyiz.” Diyerek cevap veren İlhamoğlu, “Cumhuriyet düşmanı gerici zihniyete, emperyalist odaklı bölücülere bir kez daha sesleniyoruz, Bizden korkmaya devam edin!” dedi.

Atatürk Devrimleriyle Cumhuriyet’in özgür yurttaşı olan kadınların yeniden karanlığa mahkum edilemeyeceğini belirten Elif İlhamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

‘‘Biz kadınlar AKP iktidarının gerici uygulamalarından, neoliberalizmin acımasız emek düşmanı politikalarından, bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırılarından, emperyalizmin kirli çıkar savaşlarından toplumda en çok etkilenen unsurlarız.

Eve kapatılıyoruz, üretimden uzaklaştırılıyoruz, oğullarımızı, eşlerimizi bölücü teröre kurban veriyoruz, savaşların göç dalgaları ilk bizi vuruyor.

Bunlar yetmiyor, cumhuriyet düşmanları medya araçlarıyla, yasalarıyla, ideologlarıyla, gerici kurum ve kuruluşlarıyla alçakça bizlere saldırıyorlar.

Ayrımcı, cinsiyetçi, saldırgan dilleriyle toplumda bir şiddet ortamı yaratıp, biz kadınları o şiddet ortamının hedefi haline getiriyorlar.

Öldürülüyoruz, tecavüze, şiddete, tacize maruz kalıyoruz.

Fakat biz; yükseltmeye çalıştıkları bu kadın düşmanlığının, bu hain saldırıların sebebini çok iyi biliyoruz.

Korkuyorlar!

Kurtuluş Savaşı’nda cepheye koşan,

Cumhuriyet Devrimi’ni omuzlayan,

60’ları hareketlendiren,

Büyük emekçi eylemlerinin içinde olan,

Cumhuriyet Mitinglerini örgütleyen,

Silivri Zindanlarının en önünde saf tutan,

Gezi’de biber gazına, tomaya göğüs geren,

Artvin’de yeşiline suyuna sahip çıkan,

Oğlunu, eşini vatan için PKK terörüne siper eden

kadınlardan korkuyorlar!

Türkiye’de, Cumhuriyet düşmanlarına karşı gerçekleştirilen büyük halk hareketlerinin en önemli dinamiğini oluşturan kadınlardan korkuyorlar.

Vatan savaşı, bağımsızlık mücadelesi denince dün cepheye koşan kahraman kadınlardan, bugün ‘Vatan sağolsun’ diyerek alçak terörist saldırıları göğüsleyen Şehit Analarından korkuyorlar.

Bizlerden korkuyorlar! Çünkü biz kadınlar Cumhuriyet Devriminin güvencesiyiz, laikliğin güvencesiyiz. Eşitçe ve onurlu bir yaşam sürmenin güvencesiyiz.

Emperyalizme karşı, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini en önde verecek olan, vatanın birliğinin bütünlüğünün harcını karacak olan yine biz kadınlarız! Ve buradan Cumhuriyet düşmanlarına, vatan düşmanlarına, kadın düşmanlarına sesleniyoruz! Korkunun ecele faydası yok.

 

Atatürk Devrimleri ile Cumhuriyet’in özgür birer yurttaşı olan biz kadınları, yeniden evlere kapatıp karanlığa mahkum edemeyeceksiniz.

Vatan düşmanı, ayrımcı, bölücü politikalarınıza biz kadınları alet edemeyeceksiniz.

Kadınları toplumsal şiddetin hedefi haline getirip, cinayetler işlemenize, tecavüzcüler yaratmanıza, Özgecanlara, Cansellere daha fazla kıymanıza izin vermeyeceğiz.

Biz kadınlar buradan en meşru taleplerimizi dile getiriyoruz:

Eşitlik istiyoruz, adalet istiyoruz, yaşam hakkı istiyoruz.

Bu en doğal haklarımızı sadece istemekle kalmayacağız, o hakları elde etmek için mücadele edeceğiz.

Cumhuriyet düşmanı gerici zihniyete, emperyalist odaklı bölücülere bir kez daha sesleniyoruz.

Bizlerden korkmaya devam edin!

Çünkü biz kadınlar Cumhuriyetimiz için, bağımsızlığımız için, vatanımız için, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.’’

Elif İlhamoğlu’nun açıklamasından sonra vatan mücadelesi veren askerlerimiz, polislerimiz ve onların anneleri için Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]