SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Vefatının 5. Yılında yeni bir Dünya Erbakan anma ve anlama programı icra edildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi, ‘Yeni Bir Dünya Erbakan’ isimli anma programıyla, Prof. Dr.Necmettin Erbakan’ı ölümünün 5. yılında andı.

erbakan-anildi
Erbakan hocanın yâd edildiği programda konuşan Erbakan hocanın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan “Erbakan hoca öldü ve üzerine de beton döktük diyenler bilsinler ki Erbakan hocanın fikirleri ilk günkü gibi dip diri ve heyecanıyla yaşamaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Geceye, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hamas Siyasi Birim Başkanı Ebu Merzuk, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, eski Bakan Sacit Günbey, Hudapar İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mustafa Özcan Güneşdogdu katıldı.
Erbakan hocanın Konya milletvekili olarak değil bütün ümmetin vekili olarak hatırlandığını söyleyen Sosyal Doku Vakfı onursal başkanı Nurettin Yıldız, “Erbakan hoca yaşadığı döneminİslam halifesi adayıydı. Biz onu eski başbakan olarak değil İslam dünyasının lideri olarak hatırlıyoruz” derken, İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran ise “Erbakan hoca cesur ve ilim sahibi bir Müslüman olarak yaşayıp öylece de aramızdan ayrıldı” dedi.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de şu ifadeleri kullandı: “Erbakan hoca yıllar sonra Türk ordusunda fetih yaptıran komutandır. Kıbrıs Fatih’i Erbakan hocamızı biz Kıbrıslılar olarak rahmet ve minnetle yad ediyoruz”.
Töre, ’’Necmettin Erbakan Kıbrıs’ın tamamını düşündü. Ama bizler onun yolundan gitmekte bugünlerde aciz kaldık. Şu İslam dünyasının yaşadığına bakın. Şu Kıbrıs’taki müzakerelere bakın. Müzakereler devam ediyor. Neymiş bu müzakereler? Türk ordusu adadan çıkarılsın diye uğraşılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti sonlandırılsın diye düşünülüyor. Elimizdeki toprakları yeniden Rum’a verelim diye uğraşıyorlar. Necmettin Erbakan, ’neymiş bu müzakereler, bırakınız artık orada istiklal var, orada devlet var. Orada egemenlik var’ demişti. Onu nasıl anmayalım. Onu nasıl aramayalım. Onu nasıl anlamayalım. Anlayalım arkadaşlar. Anlayalım ve yolumuza devam edelim. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi sorumlularından Ebu Merzuk ise “Erbakan hoca siyaset ve cihat şuuruyla bizlere örnek oldu. Biz siyasetin nasıl yapılacağını ve Siyonizm’e karşı nasıl başarılı olacağımızı Erbakan hocadan öğrendik” dedi.
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan ise “Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah’tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Avrupa’nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Zalimlere, dünya Siyonizm’ine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i Erbakan hocayı gömmek yetmez, Üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz milli görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah’ı izniyle’’ şeklinde konuştu.
Programda, Necmettin Erbakan için yazılan ‘Herkesin yüreğindesin’ şiiri de okudu.
Program, Sultan Baba Dergahının degerli hocalarından Abdullah Süratli Hoca Efendi tarafından yapılan dualarla son buldu.

Yaşar Birgül

Erbakan Vakfı İstanbul

Tanıtım Başkanı

0532 542 06 75

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]